Α ΕΠΣ Ημαθίας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Αχιλλέας Νεοκάστρου 0-3

 

Ξεκίνημα με το…δεξί για τον πρωτοπόρο Αχιλλέα Νεοκάστρου, ο οποίος επικράτησε στη δύσκολη έδρα του Αγίου Γεωργίου του τοπικού Απόλλωνα με 0-3. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι ήταν βελτιωμένοι σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια και μετά την αποβολή του Τζεϊρανίδη στο 34’ πίεσαν τους αντιπάλους τους και με κύριο εκφραστή τον Θωμά Γουλσουζίδη δημιούργησε προβλήματα στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Στο γήπεδο βρέθηκαν πάνω από 200 φίλοι και των δύο ομάδων, οι οποίοι απόλαυσαν ένα πλούσιο σε φάσεις και γκολ παιχνίδι, μέσα σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την διαφορά ποιότητας, συνέχισαν τις θετικές εμφανίσεις και μετά το «στραβοπάτημα» του μέχρι πρότινος δεύτερου Ατρόμητου Διαβατού, απέκτησαν διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο πλέον Φίλιππο Μελίκης.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετράνε πλέον 6 παιχνίδια χωρίς το «ροζ φύλλο» αγώνα, προσπάθησαν πολύ, πίεσαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, δεν κατάφεραν όμως να παραβιάσουν την εστία του Δαμιανίδη, με την άμυνα του Αχιλλέα να διατηρεί το ρεκόρ των μόλις 8 γκολ παθητικό σε 16 αγώνες.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να πετύχουν το γρήγορο τέρμα που επεδίωκαν και να αναγκάσουν τους γηπεδούχους να «ανοιχτούν» για να πετύχουν την ισοφάριση. Ήταν στο 8ο λεπτό όταν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος πέρασε ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Τσιούπρος θα κάνει κοντρόλ και θα νικήσει τον Σίμο, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Α1 για το 2013.

Ο Γιώργος Σπυριδωνίδης έδωσε εντολή στην ομάδα του να βγει στην επίθεση, οι γραμμές ανέβηκαν και μετά το 20’ το παιχνίδι ισορρόπησε, με τον Απόλλωνα να απειλεί κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή και τον Δαμιανίδη να είναι σε ετοιμότητα. Στο 34’ το παιχνίδι θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον όταν ο Τζεϊρανίδης θα δει απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Μαλούτα για επικίνδυνο παίξιμο στον Λιάτσο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα. Το εύθραυστο 0-1 του ημιχρόνου προϊδέαζε ένα πολύ ενδιαφέρον δεύτερο ημίχρονο και τελικά οι…υποψίες επαληθεύτηκαν!

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και με κύριο εκφραστή τον Γουλσουζίδη δημιούργησαν «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Η κόκκινη κάρτα όμως του Δεβετζίδη στο 50’ επέφερε την ισορροπία στις δύο ομάδες και από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έγιναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και κατάφεραν με τον Βαγγέλη Μηλιώτη στο 70’ να κάνουν το 0-2 και να «τελειώσουν» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη σε εκείνο το σημείο.

Με τη σέντρα ο Βύζας θα «τραντάξει» το δοκάρι του Δαμιανίδη, δίνοντας το έναυσμα στους φίλους των «πρασίνων» να αναθαρρήσουν, όμως το γκολ που θα ξαναέβαζε τον Απόλλωνα στο παιχνίδι δεν ήρθε και ο Καφές στο 90+2’ θα πετύχει το 22ο γκολ του στο πρωτάθλημα σε μία υποδειγματική αντεπίθεση.

Συμπέρασμα

Το 6ο σερί παιχνίδι που δεν καταφέρνει να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης για τον Απόλλωνα, που μετά το πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, πλέον βρίσκεται στην 12η θέση του πίνακα και έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες. Το επόμενο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα στην Αγία Βαρβάρα αποκτά χαρακτήρα τελικού, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο…καζάνι και τυχόν θετικό αποτέλεσμα θα δώσει το πάνω χέρι στους δύο μονομάχους. Η σημερινή απόδοση ήταν ομολογουμένως καλύτερη από προηγούμενα παιχνίδια αν και το τελευταίο διάστημα αποχώρησαν αρκετοί παίκτες και μόνο ο Λιάτσος αποτελεί προσθήκη για την ομάδα του Αγίου Γεωργίου.

Για τον Αχιλλέα οι 3 βαθμοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν επιτακτική ανάγκη, αφού πλέον δεν…συγχωρούνται στραβοπατήματα. Παρόλο που δεν έπιασε την απόδοση τελευταίων παιχνιδιών, εντούτοις έπαιξε όσο χρειαζόταν, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι μετά την αποβολή του Τζεϊρανίδη και κατάφερε και πάλι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, που φέτος αποτελεί το μεγάλο ατού των “ασπρόμαυρων”. Μία αγωνιστική πριν το προγραμματισμένο ρεπό τους, αύξησαν τη διαφορά από τον δεύτερο και έτσι ακόμη και με νίκη του Φίλιππου θα υπάρχει η ελάχιστη απόσταση από τους αντιπάλους τους.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Παπαδίνας, Καρολίδης, Λιάτσος, Δεβετζίδης, Τρούπκος, Μαγγίζης (46′ Κάμινας), Γουλσουζίδης (81′ Μηνόπουλος), Σαντίνι (60′ Μπαξεβάνης Μ.), Αμοριίδης, Βύζας.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Τζεϊρανίδης, Βαλδήρ, Ξαφέρης, Μοσχόπουλος, Παπαδόπουλος Π., Μηλιώτης Β., Λαμπριανίδης, Τοπαλίδης (72′ Πήχας), Τσιούπρος, Καφές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected