Κατηγορίες
Super League 1

Ατρόμητος – Κέρκυρα (2-0) Βασικός ο Αναστασόπουλος

ατρομητος φασηΝικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του «Ιταλού» (βλέπε «αλενατόρε») Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Ατρομήτου, καθώς χάρη σε δύο εξαιρετικά στημένα του Επστάιν, οι Φυτανίδης και Ταυλαρίδης «καθάρισαν» με κεφαλιές και διαμόρφωσαν το 2-0 υπέρ της ακίνδυνης Κέρκυρας στο Περιστέρι. Τέταρτη σερί ήττα με το ίδιο σκορ για τους «Φαίακες»!

Για να είμαστε ακριβείς, ο Ταυλαρίδης δεν είναι Πόντιος, αλλά «οκ», για το καλό του τίτλου, μάλλον δεν θα τον πειράξει η πρωτοβουλία. Άλλωστε, το σημερινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο και για τον ίδιο, καθώς σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου και το πανηγύρισε δεόντως. Ο Φυτανίδης αντίθετα, σκόραρε για τέταρτη φορά κόντρα στους νησιώτες ως παίκτης των Περιστεριωτών και εδραιώθηκε στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας του!

Δεν έκανε κάτι το… φοβερό στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος και ενδεχομένως σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η πολυπρόσωπη άμυνα της Κέρκυρας. Οι Περιστεριώτες απλώς επέβαλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα του αγώνα και εκμεταλλεύτηκαν τα καλά στημέρα του Επστάιν, την ικανότητητα των στόπερ τους στο ψηλό παιχνίδι και την τραγική αμυντική συμπεριφορά των Φαιάκων σε δύο συγκεκριμένες φάσεις. Στο 26′, λοιπόν, ο Γερμανός εκτέλεσε ένα φάουλ από πολύ πλάγια θέση από τη δεξιά πλευρά. Η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα, κανείς δεν βρέθηκε να την απομακρύνει (ευθύνη φέρει και ο Αναστασόπουλος, ίσως και τη μεγαλύτερη) κι ο Φυτανίδης με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα, από μια σχεδόν ίδια φάση, προήλθε και το δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά, ο Επστάιν εκτέλεσε κόρνερ (από δεξιά ξανά) και ο αφύλαχτος Ταυλαρίδης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Ο Ατρόμητος εξακολούθησε να κυκλοφορεί με άνεση τη μπάλα και να γυροφέρνει έξω από την περιοχή του Αναστασόπουλου, την ίδια ώρα που η Κέρκυρα αδυνατούσε να βγάλει μια αντεπίθεση της προκοπής. Ενδεικτικό είναι ότι οι Φαίακες δεν έκαναν ούτε μία τελική προσπάθεια, ενώ ο Μπάρκογλου θα πρέπει να πέρασε το πιο βαρετό απόγευμα της καριέρας του.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Κέρκυρα έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο ματς. Με εξαίρεση, όμως, ένα σουτ του Ζουμπουλάκη που πέρασε αρκετά μέτρα άουτ (54′) και μια αδύναμη κεφαλιά του Σίμωση που μπλόκαρε εύκολα ο Ιτάνζ (77′), οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν έδειξαν σε κανένα χρονικό σημείο ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς του Περιστερίου.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ψάχτηκε και για ένα τρίτο τέρμα, έχασε μια-δυο ευκαιρίες με τον Κούκι, αλλά η μοίρα ήθελε το ματς να ολοκληρωθεί με αυτό το 2-0. Γιατί; Πολύ απλά διότι η Κέρκυρα «χτίζει» ένα εκπληκτικό στατιστικό. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα και η πέμπτη σε έξι ματς με το ίδιο ακριβώς σκορ! Θα πρέπει βέβαια να γκρεμίσει ό,τι χτίζει, αν θέλει να ανανεώσει την παρουσία της στη νέα κατηγορία…

Ατρόμητος : Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Καραγκούνης (84′ Φάμπιο), Σουμπίνιο (76′ Πίτου Γκαρσία), Επστάιν (86′ Καραμάνος), Κούτσι.

Κέρκυρα : Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης (59′ λ.τρ. Ηλιάδης), Τσουμάνης, Γκούμας, Κρητικός, Λεόν, Βασιλόγιαννης (71′ Σίμωσης), Τσοκάνης, Μπάρκογλου.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected