Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Λευκάδια 2-1

14

Της Ειρήνης Σωτηρίου

Ακόμη πιο κοντά στον μεγάλο στόχο, την άνοδο δηλαδή στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική, βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ το Μακροχώρι. Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη νίκησε στο Ημαθιώτικο ντέρμπι τα Λευκάδια με 2-1 και έκανε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα προς το…όνειρο. Αντίθετα ο ΠΑΣ έπεσε στην 6η θέση μετά τη νίκη του ΑΟ Κάστωρ και 8 αγωνιστικές πριν το τέλος τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Το Imathia Sports News βρέθηκε και στο γήπεδο του Μακροχωρίου και σας μεταφέρει την εξέλιξη του ματς αλλά και τι συνέβη πριν και μετά τον αγώνα.

Απογοητευτική ήταν για ακόμη μία φορά η εικόνα της κερκίδας, αφού σ’ αυτή βρέθηκαν 150 περίπου φίλαθλοι, οι 100 από τους οποίους ήταν φίλοι των Λευκαδίων! Ένα τοπικό ντέρμπι που συγκίνησε ελάχιστους και αυτό καταδυκνείει τη φετινή απουσία των Μακροχωριτών από την πολύ καλή πορεία της ομάδας, που τη φέρνει ένα βήμα πριν τη Γ’ Εθνική.

Το ντεμπούτο του έκανε με τη φανέλα των Λευκαδίων το νέο μεταγραφικό απόκτημα από την Αναγέννηση Γιαννιτσών, Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο 20χρονος αδερφός του Στέφανου που αγωνίζεται στον ΠΑΣ, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και είναι φανερό πως δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής. Αγωνίστηκε στη θέση του δεξιού μπακ, είχε καλά ανεβάσματα, γρήγορες αντιδράσεις και γενικά συνδυάστηκε καλά με την άμυνα και το κέντρο.

Τακτική ανάλυση

Οι δύο προπονητές, Γιάννης Κερλίδης και Γιώργος Τυριακίδης έκαναν τις δικές τους κινήσεις από τον πάγκο και καταγράφηκαν αρκετές εκπλήξεις στις αρχικές ενδεκάδες. Ο τεχνικός του Μακροχωρίου επέλεξε τον Γρηγόρη Ηλιάδη δίπλα στον Σαλέπη στη θέση του στόπερ  και “ανέβασε” τον Ζαρογιάννη στα χαφ, με σκοπό να προσδώσει ταχύτητα αλλά και δύναμη απέναντι σε Μάκη και Πάνο Μισαηλίδη, που προτίμησε για την αρχική ενδεκάδα ο κόουτς των Λευκαδίων.

Στο αρχικό σχήμα για τους “ασπρόμαυρους” και ο Χρήστος Φέιμ, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης και σε γενικές γραμμές ήταν καλός και βοήθησε αρκετά στον επιθετικό τομέα. Από την άλλη πλευρά, ο Αποστόλης Πασχώνης ήταν και στο αρχικό σχήμα μετά από αρκετό διάστημα, ενώ Στέφανος Παπαδόπουλος, Χρήστος Πετρίδης ήταν στα χαφ. Έκπληξη (όχι τόσο βέβαια αφού στο παρελθόν εκεί αγωνιζόταν) ήταν η χρησιμοποίηση του Χρήστου Πίτου στην επίθεση, όμως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν λογική, βλέποντας τον αντίπαλο προπονητή να επιλέγει ένα πιο χαμηλό σχήμα στους στόπερ.

Ας δούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, όπως τον περιγράφει η Ειρήνη Σωτηρίου

3′ Εκτέλεση φάουλ Γιώργου Παπαδόπουλου, με τις γροθιές θα απομακρύνει ο Σταματέλος αρχικά και στη συνέχεια οι αμυντικοί.

7′ Σέντρα του Αντώνη Ηλιάδη από δεξιά, ο Πασχώνης θα προλάβει τον επερχόμενο Ξαγοράρη, διώχνοντας σε κόρνερ.

12′ Ωραία κίνηση του Σπυριδωνίδη στον άξονα, θα πασάρει στον Πίτο, ο Γρηγόρης Ηλιάδης θα μπει στην πορεία του και θα διώξει σε κόρνερ.

18′ Εκτέλεση φάουλ του Τσακαλίδη, ο Κωνσταντινίδης θα αποκρούσει σε κόρνερ.

23′ Κίτρινη κάρτα Γρηγόρης Ηλιάδης.

25′ Κίτρινη κάρτα Στέφανος Παπαδόπουλος.

30′ Κίτρινη κάρτα Πασχώνης.

38′ Κίτρινη κάρτα Πάνος Μισαηλίδης.

38′ Ωραία κάθετη πάσα του Σαλέπη στον Ξαγοράρη, ο Κωνσταντινόπουλος θα προλάβει τον επιθετικό του Μακροχωρίου και θα μπλοκάρει.

42′ Και πάλι βγαίνει κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Λευκαδίων, ο Βούλγαρης θα βρεθεί στο έδαφος με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Ο διαιτητής κ. Σέζος θα δείξει επιθετικό φάουλ στον Πασχώνη.

44′ Ωραίο “ένα δύο” Μπάκανου – Βούλγαρη, ο πρώτος θα σουτάρει και ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ θα διώξει σε κόρνερ.

48′ ΓΚΟΛ! Ατομική προσπάθεια του Σαλέπη, αυτός θα περάσει έναν αμυντικό, θα πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Μπάκανο και αυτός με πλασέ από κοντά θα νικήσει τον Κωνσταντινόπουλο (1-0).

52′ Αλλαγή για τα Λευκάδια, ο Παπαστεργίου στη θέση του Στέφανου Παπαδόπουλου.

54′ Κίτρινη κάρτα Τσακαλίδης.

58′ Σέντρα του Χάρη Συμεωνίδη από δεξιά, ο Αντώνης Ηλιάδης θα πιάσει κεφαλιά, η μπάλα άουτ.

62′ Κίτρινη κάρτα Ξαγοράρης.

67΄Κίτρινη κάρτα Γρηγόρης Ηλιάδης.

68′ Σέντρα του Καλαϊτζίδη από αριστερά, ο Πίτος δεν προλαβαίνει να κάνει προβολή, η μπάλα καταλήγει στον Σπυριδωνίδη, το σουτ όμως του νεαρού μέσου θα καταλήξει άουτ.

70′ ΓΚΟΛ! Κίνηση του Γρηγόρη Ηλιάδη στα δεξιά, θα πασάρει στον Μπάκανο, ο τελευταίος θα επιχειρήσει σέντρα ακριβείας και ο Βούλγαρης στην κίνηση θα κάνει το 2-0.

72′ Δύο αλλαγές μαζί για τα Λευκάδια, ο Ίντος στη θέση του Σπυριδωνίδη και ο Πέτγαζλης στη θέση του Πάνου Μισαηλίδη.

73′ Σέντρα του Καλαϊτζίδη από αριστερά, η μπάλα περνάει από όλους, η μπάλα θα καταλήξει στον Πετρίδη, αμέσως το σουτ ο Σταματέλος απομακρύνει με τα πόδια.

75′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Συμεωνίδης στη θέση του Φέιμ.

78′ Σουτ του Ζαρογιάννη έξω από την περιοχή, εντυπωσιακά ο Κωνσταντινόπουλος σε κόρνερ.

82′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Θεοδωρίδης στη θέση του Ξαγοράρη.

83′ Εκτέλεση φάουλ του Ζαρογιάννη, μπλοκάρει ο Κωνσταντινόπουλος.

85′ Ωραία πάσα του Πίτου στον Παπαστεργίου, τετ-α-τετ με τον Σταματέλο, αυτός θα μπλοκάρει δύσκολα με τη δεύτερη. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό της συνάντησης ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

86′ Τελευταία αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Δεληγιώργης στη θέση του Ζαρογιάννη.

90′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τσακαλίδη, ο οποίος αποβάλλεται.

90+1′ Σέντρα-σουτ του Πετρίδη, βγαίνει με γροθιές ο Σταματέλος και απομακρύνει τον κίνδυνο.

90+3′ Σέντρα ακριβείας του Καλαϊτζίδη από αριστερά, ο Πίτος πιο ψηλά από όλους, θα μειώσει για την ομάδα του.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Σέζος, με βοηθούς τους κ.κ. Ναλμπάντη και Ευθυμίου (Κιλκίς). Οι δύο ομάδες εξέφρασαν αρκετά παράπονα για τη διαιτησία, ενώ τα Λευκάδια εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία και δημοσιεύσαμε.

Αρχικές συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Μπάκανος, Συμεωνίδης Χ., Ηλιάδης Γ., Σαλεπής, Ζαρογιάννης, Ηλιάδης Α., Ξαγοράρης, Βούλγαρης, Τσακαλίδης Τ., Φέιμ

Λευκάδια : Κωνσταντινόπουλος, Κοτζαχρήστος, Παπαδόπουλος Γ., Πασχώνης, Μισαηλίδης Μ., Πίτος, Σπυριδωνίδης, Μισαηλίδης Π., Πετρίδης, Καλαϊτζίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected