Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Τα φώτα στην Καστοριά

Μπήκαμε αισίως στον δεύτερο μήνα του έτους και το φετινό μίνι πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής μπαίνει στη 14η στροφή του, οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος. Η αυριανή ημέρα κρίνει πολλά κυρίως στην ουρά, καθώς το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Πυρσό Γρεβενών και τα Αεράτα αποτελεί το κριτήριο για όλες τις ομάδες που ακολουθούν. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

ΑΟ Κάστωρ (5) – Κοζάνη (1)

Ένα πολύ δυνατό ματς διεξάγεται στο γήπεδο της Χλόης. Ο ΑΟ Κάστωρ υποδέχεται την αήττητη Κοζάνη, που εξακολουθεί να κρατά το μηδέν παθητικό στην άμυνα, έχοντας πλέον την πρωτοκαθεδρία σε όλη την Ευρώπη ανάμεσα στις ομάδες από το πρώτο μέχρι το τέταρτο επίπεδο. Μία επίδοση πραγματικά απίστευτη για μία ερασιτεχνική ομάδα, που αν καταφέρει και διατηρήσει το μηδέν και στην Καστοριά, τότε δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στο Imathia Sports News για να δείτε ποιο νέο ρεκόρ θα σπάσουν οι “ερυθρόλευκοι”…

Στον αγωνιστικό τομέα, οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να νιώθουν ακόμη πιο ασφαλείς για την 7άδα και στην έδρα τους αποτελούν πάντα έναν πολύ επικίνδυνο και υπολογίσιμο αντίπαλο. Η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά την εκτός έδρας νίκη στη Νεοκαισάρεια την προηγούμενη αγωνιστική και ευελπιστεί πως κόντρα στην Κοζάνη, θα πάρει μία μεγάλη αλλά και συνάμα ιστορική νίκη. Το μοναδικό πρόβλημα για τον Πέτρο Τσούκλη είναι ο Γκούρλιας που αποβλήθηκε στο ματς της Πιερίας.

Από την άλλη πλευρά, η Κοζάνη προετοιμάστηκε κατάλληλα για τη δύσκολη έξοδο στη Χλόη και θέλει να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς  για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή. Τα προβλήματα για τον Γιάννη Παρασκευά είναι οι Στεργιόπουλος (κάρτες), Γιάννης Τσικόπουλος, Τρυφωνίδης και Μυροφορίδης (τραυματίες).

Παναργειακός Ορεστικού (10) – Μακροχώρι (2)

Το τελευταίο ουσιαστικά χαρτί για τους γηπεδούχους. Με νίκη παραμένουν έστω μαθηματικά στο κυνήγι της 7ης θέσης, με ήττα θα πρέπει να συμβιβαστεί με την επιστροφή της στο τοπικό πρωτάθλημα της Καστοριάς. Η ομάδα του Βαγγέλη Σιώμου έχει προετοιμαστεί για τη μεγάλη μάχη και ευελπιστεί να πιάσει την ιδανική απόδοση να κατακτήσει τους 3 βαθμούς της νίκης.

Αντίπαλος τους το εξαιρετικό φέτος Μακροχώρι, που συνεχίζει στο…κατόπι της Κοζάνης και θέλει τη νίκη στο Ορεστικό για να παραμείνει η διαφορά των 5 βαθμών από τους πρωτοποόρους και ένεκα του ρεπό των “ερυθρολεύκων” την επόμενη αγωνιστική, να πλησιάσει κι άλλο την κορυφή. Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη θα αγωνιστεί χωρίς τον Τάσο Τσακαλίδη, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τα Λευκάδια.

Μακεδονικός Κοζάνης (11) – ΦΑΣ Νάουσα (4)

Χαρακτήρα “τελικού” αποκτά η αυριανή αναμέτρηση για τον Μακεδονικό στο ΔΑΚ Κοζάνης. Η ομάδα του Γιώργου Παπακώστα παίζει ίσως το τελευταίο της χαρτί για να αποφύγει την επιστροφή στο τοπικό πρωτάθλημα και η προετοιμασία μέσα στην εβδομάδα επικεντρώθηκε στην τόνωση της ψυχολογίας των παικτών, ειδικά μετά την εξέλιξη του αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής στα Γρεβενά, όταν και ισοφαρίστηκε στα τελευταία λεπτά από τους γηπεδούχους.

Οι “κυανόλευκοι” επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα στον Κάστορα την 12η αγωνιστική και να επιστρέψουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Βασίλης Αργυρίου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και η αποστολή θα ταξιδέψει στην γειτονική Κοζάνη για το τρίποντο της νίκης.

Λευκάδια (6) – ΑΕ Αλεξάνδρειας (8)

Το Ημαθιώτικο ντέρμπι αποτελεί το πιο “τρανταχτό” ζευγάρι της αγωνιστικής, καθώς εκτός της βαθμολογικής σημασίας που έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση, μέσα στην εβδομάδα συνέβησαν αρκετά γεγονότα στις δύο ομάδες, που επηρέασαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ο ΠΑΣ υποδέχεται την ΑΕΑ με δύο νέα πρόσωπα στη σύνθεση του, ενώ αποχαιρέτισε τον Αργύρη Κουβατσίδη, μετά από 2 χρόνια παρουσίας του με τη “κυανόλευκη” φανέλα. Ο 21χρονος αμυντικός είναι κάτοικος Νεοκάστρου πλέον και στη θέση του αποκτήθηκε ο Γιώργος Λεκάκης, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Λευκάδα με τα χρώματα του Τυλυκράτη. Ο έτερος “νέος” στο ρόστερ των Λευκαδίων είναι ο 18χρονος αριστερός εξτρέμ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ιστορικό Αγροτικό Αστέρα για να αποτελέσει ακόμη μία λύση στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο Γιώργος Τυριακίδης ζήτησε από τους παίκτες του να αγωνιστούν για τη νίκη, που θα τους εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την παρουσία τους στην αρχική 7άδα αλλά και θα τονώσει την ψυχολογία των παικτών.

Από την άλλη πλευρά, οι “πράσινοι” έχουν πλέον νέο τεχνικό στον πάγκο, μετά την αποχώρηση του Τόλη Τερζή. Ο λόγος για τον Κυριάκο Καρασαββίδη, που μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν τα δοκάρια της ομάδας και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία στην πιο δύσκολη καμπή της νεότερης ιστορίας της Αλεξάνδρειας. Το παιχνίδι είναι κομβικό και αποτελεί το πιο κρίσιμο για το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία. Ο νέος προπονητής προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να τονώσει την κακή ψυχολογία των παικτών, ενώ από το παιχνίδι των Λευκαδίων θα απουσιάσει ο Καμπερίδης, που ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν για τον σύλλογο.

Πυρσός Γρεβενών (7) – Γρεβενά Αεράτα (9)

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το αυριανό ντέρμπι των Γρεβενών να αποτελεί το ματς-ορόσημο για το μέλλον των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, αλλά και να αποτελεί το κριτήριο για όλες τις ομάδες που ακολουθούν τον Πυρσό στον βαθμολογικό πίνακα! Ο έβδομος της βαθμολογίας γηπεδούχος, που στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζεται εξαιρετικός, αντιμετωπίζει τα Γρεβενά Αεράτα που…αναπνέουν ακόμη, ειδικά μετά την αναπάντεχη ισοπαλία στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Μακεδονικό Κοζάνης, αν και έχανε με 1-3 στο 88′. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν επιθετικά με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τους βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του 3ου ομίλου και όλα τα στατιστικά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected