Α ΕΠΣ Ημαθίας

A1 Ερασιτεχνική – Το τελευταίο 1/3 του πρωταθλήματος

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, καθώς με την αυριανή συμπληρώνονται τα 2/3 και πλέον απομένουν 10 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και ο φετινός μαραθώνιος της Α1 Ερασιτεχνικής. Ένα πρωτάθλημα που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο στην κορυφή όσο και την ουρά και τα επόμενα παιχνίδια αποτελούν κριτήριο για όλους.

Η νίκη του Ατρόμητου Διαβατού την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, δημιούργησε νέα δεδομένα στο ρετιρέ της βαθμολογίας και έφερε την ομάδα του Σάκη Παγγούρα στην πρώτη θέση. Μία εξέλιξη που δεν περίμενε κανείς στην αρχή του πρωταθλήματος και αποτελεί μία από τις ευχάριστες “νότες” της κατηγορίας.

Οι “κυανόλευκοι” στην αυριανή 20η αγωνιστική μεταβαίνουν στην Καψόχωρα για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα, η οποία προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από την ΑΕ Χαρίεσσας και σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα, την έβαλαν ξανά στη…δίνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Στέλιου Διτσόλα, που θα αγωνιστεί χωρίς τον Πολυζόπουλο που αποβλήθηκε, θα έχει στις τάξεις της όμως το νέο απόκτημα από τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, Νίκο Φραδέλο. Ο 29χρονος δεξιός μπακ αναμένεται να βοηθήσει την ΑΕΚ στη συνέχεια, όμως μέχρι χθες, τελευταία μέρα των μεταγραφών, δεν κατάφερε να βρει έναν επιθετικό που αναζητούσε.

Ο Ατρόμητος από την άλλη, δεν προχώρησε σε κάποια προσθήκη της τελευταίας στιγμής και μπαίνει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, διατηρώντας το ρόστερ με το οποίο πορεύεται από την αρχή της σεζόν. Με νίκη μέσα στη δύσκολη έδρα της ΑΕ Καψόχωρας, οι “κυανόλευκοι” παραμένουν στην πρώτη θέση και διατηρούν τις ελπίδες για το…όνειρο.

Ο δεύτερος Αχιλλέας Νεοκάστρου, ενισχυμένος σημαντικά έστω και την τελευταία μέρα των μεταγραφών (Σακελλαρίδης, Ντούλας από Αιγινιακό, Κουβατσίδη από Λευκάδια) υποδέχεται αύριο τον ανεβασμένο Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Δύο ομάδες που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους τη φετινή χρονιά, με τους “ασπρόμαυρους” στο αυριανό παιχνίδι να θέλουν επιτακτικά τους 3 βαθμούς και να περιμένουν “στραβοπάτημα” του πρωτοπόρο Ατρόμητου, ενώ οι “πράσινοι” θέλουν τους βαθμούς για να βρεθούν πιο κοντά στη σωτηρία. Απών για την ομάδα του Αλέξη Χαμπαλάνοβ ο Τσαουσίδης, που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Φίλιππο Μέσης.

Ο τρίτος Φίλιππος Μελίκης, που επέστρεψε στις επιτυχίες την προηγούμενη αγωνιστική, μεταβαίνει στην Επισκοπή για να αντιμετωπίσει τον ουραγό Κεραυνό. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου περιμένει ένα…δώρο από την δυάδα της κορυφής για να συνδυάσει τη νίκη με το πλησίασμα στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και να προσθέσουν κι άλλες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Το μενού της 20ης αγωνιστικής περιλαμβάνει ένα πολύ δυνατό ντέρμπι, αυτό της ΑΕ Χαρίεσσας και του Αχιλλέα Νάουσας. Δύο ομάδες, που εκτός της γειτνίασης, αποδυκνείουν φέτος πως αποτελούν δύο πολύ δυνατές και αξιόλογες ομάδες, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς του Δημήτρη Χαλκιά και Βασίλη Κουρογεωργάκη. Το παιχνίδι προμηνύεται αμφίρροπο και όσοι βρεθούν στο γήπεδο της Χαρίεσσας, θα δούν ένα ντέρμπι με τα…όλα του!

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που παραμένει αήττητος για 5 παιχνίδια, μεταβαίνει στα γειτονικά Τρίκαλα, σε ένα παιχνίδι αρκετό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Ο μεν Μέγας Αλέξανδρος θέλει να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς για να νιώθει πιο ασφαλής στην υπόθεση σωτηρία, ενώ ο “δικέφαλος” της Αλεξάνδρειας θέλει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι “ανοιχτό” και πολύ πιθανό είναι να δούμε ένα εύκολο…over.

Ένα ακόμη αμφίρροπο παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στον Φίλιππο Μέσης και τον Εθνικό Κλειδιού. Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από την ήττα και μάλιστα με ανατροπή στην Αγία Βαρβάρα, επιζητούν όσο τίποτα άλλο τους 3 βαθμούς της νίκης, απέναντι στον Εθνικό Κλειδιού που ναι μεν έχει ουσιαστικά σωθεί και παίζει για το γόητρο, όμως οι παίκτες του Θοδωρή Τέγου αποδυκνείουν πως παλεύουν όλα τα ματς. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Κούφας που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι, όπως και ο Τσιάμπας που τραυματίστηκε.

Τέλος, στο γήπεοδο της Ράχης διεξάγεται ίσως το πιο απρόβλεπτο ματς της αγωνιστικής, με τους δύο αντιπάλους να “καίγονται” για βαθμούς. Η γηπεδούχος ΑΕΠ Βέροιας, που παραμένει μακριά από τη νίκη για 6 παιχνίδια, υποδέχεται τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου που μετρά το εντυπωσιακό σερί των 9 αγώνων χωρίς “ροζ φύλλο αγώνα”! Ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά, αφού μία νίκη των γηπεδούχων τους δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ για τους φιλοξενούμενους θα αποτελέσει μία πολύ δυνατή…ένεση για τη συνέχεια.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της αυριανής αγωνιστικής, που διεξάγεται στις 15.00μμ (μέσα σε παρένθεση η βαθμολογική θέση και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

ΑΕΠ Βέροιας (9) – Απόλλων Αγίου Γεωργίου (12)  [1-2]

Κεραυνός Επισκοπής (15) – Φίλιππος Μελίκης (3)  [0-8]

Μ.Αλεξ.Τρικάλων (8) – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (5)  [0-4]

Φίλιππος Μέσης (13) – Εθνικός Κλειδιού (7)  [0-4]

ΑΕ Χαρίεσσας (4) – Αχιλλέας Νάουσας (6)  [2-1]

Αχιλλέας Νεοκάστρου (2) – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας (11)  [2-2]

ΑΕ Καψόχωρας (10) – Ατρόμητος Διαβατού (1)  [1-3]

Ρεπό : Θύελλα Στενημάχου (14)

δείτε εδώ τη βαθμολογία και τους σκόρερς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected