Κατηγορίες
Αθλήματα

Το δημοσιεύουμε για καταδείξουμε το μέλλον των αθλημάτων στην Ελλάδα

πινγκ πονγκΠρώτη φορά μέσα στη φετινή σεζόν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υποχρεώθηκε για οικονομικούς λόγους να κάνει αλλαγές στο αγωνιστικό της πρόγραμμα.

Ήρθε στη δυσάρεστη θέση νʼ αναβάλλει την τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών-γυναικών 2012-13, η οποία επρόκειτο να γίνει στις 16 και 17 Φεβρουαρίου. Από τη μία πλευρά η σημερινή οικονομική δυσχέρεια και από την άλλη η μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον, που προκαλείται από τις πληροφορίες για μεγάλη περικοπή στις ετήσιες επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο στην απόφαση να μη διεξάγει τώρα μία τελική φάση διοργάνωσης με αρκετό κόστος. Έκρινε σκόπιμο να την αναβάλλει μέχρι να δει πως θα διαμορφωθούν τα οικονομικά δεδομένα το προσεχές χρονικό διάστημα και ανάλογα να πορευτεί.

Τουρνουά Ανδρών-Γυναικών

Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο πάντως, δεν θα μείνει κενό αγωνιστικά, καθώς η ομοσπονδία αποφάσισε στη θέση του Κυπέλλου να διοργανώσει επαμειβόμενο ατομικό τουρνουά ανδρών-γυναικών!

Προκήρυξε λοιπόν, το 1ο ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα για τις μεγάλες κατηγορίες, κίνηση που δίνει νέο κίνητρο και αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια όλα τα ατομικά όπεν της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αφορούσαν νεαρές ηλικίες. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει μόνο το απλό ανδρών και το απλό γυναικών και αφορά αθλητές γραμμένους στη δύναμη της ομοσπονδίας, οι οποίοι ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών-γυναικών, Νέων ανδρών-Νέων γυναικών και εφήβων-Νεανίδων.

Υπάρχει παράβολο συμμετοχής (15 ευρώ για τους αθλητές εντός Αττικής και 10 για τους αθλητές εκτός Αττικής), θα δοθεί και οικονομικό έπαθλο στους νικητές, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό συμμετοχών και οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατεθούν μόνο στο on-line σύστημα δηλώσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://entries.httf.gr ) από Δευτέρα 11/2 έως και Tετάρτη 13/2/2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από την προκήρυξη που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr).

Παράλληλα, αναβλήθηκε το σεμινάριο προπονητών, που επρόκειτο να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (9-10/2) στην Πάτρα, με θέμα «Προπόνηση Multi Balls- Αρχές φυσικοθεραπείας και πρόληψη τραυματισμών». Η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο λόγος της αναβολής είναι οι αγώνες για το πρωτάθλημα ΤΟΠ 8 και ότι οι νέες ημερομηνίες θα γνωστοποιηθούν σύντομα. Εξάλλου, είναι οριστική η ημερομηνία 1-3 Μαρτίου για το προπονητικό σεμινάριο Γ΄ επιπέδου, που θα γίνει στην Κομοτηνή για τους φοιτητές ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

*newsbomb.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected