Super League 1 - Ποδόσφαιρο

Super League – Εγκρίθηκε η ρύθμιση των οφειλών

SuperLeague_logoHighΜε μοναδική αρνητική ψήφο του Άρη, πέρασε από το ΔΣ της Super League η έγκριση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην διοργανώτρια αρχή και τον ΠΣΑΠ για το θέμα των οφειλών των ΠΑΕ προς τους παίκτες.

Εγκρίθηκε και ο όρος που έθετε η ΕΠΟ, σύμφωνα με τον οποίον όποιος υπαχθεί στην ρύθμιση αυτή (η οποία είναι μέχρι 45 δόσεις για μεγάλα ποσά) δεν μπορεί παράλληλα να επιδιώκει και την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Γι’ αυτό όμως η ρύθμιση δεν στηρίχτηκε από τον Άρη. Οι «κίτρινοι» αρχικά ζήτησαν να γίνουν 60 οι δόσεις για να μπορέσουν να είναι συνεπείς, ενώ η ΠΑΕ έχει κάνει ήδη αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Στη συνέχεια αποχώρησε η πλευρά του Άρη και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Οι υπόλοιπες 15 ΠΑΕ ενέκριναν την συμφωνία αλλά ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Σεβόμαστε τον Άρη και την ιστορία του αλλά και το πρόβλημά του. Θα κοιτάξουμε μήπως καταφέρουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Γι αυτό θα κάνουμε μία συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα με την συμμετοχή της Σούπερ Λίγκας, της ΕΠΟ, του ΠΣΑΠ αλλά και της ΠΑΕ Άρης μήπως έστω και κατ εξαίρεση μπορεί να βρεθεί λύση».

Στόχος της ΕΠΟ και της Super League είναι να αποσυρθεί ο Άρης από την προσφυγή για την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Επίσης, κατέστη σαφές ότι σε περίπτωση μη τήρησης της ρύθμισης μέχρι και 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, δεν θα ορίζεται το ματς της ομάδας που φάνηκε ασυνεπής κάτι που θα επιφέρει πολύ βαριές κυρώσεις.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected