Κατηγορίες
Football League - Super League 1 - Γ Εθνική / Τοπικά - Ποδόσφαιρο

Πλάνο αναδιάρθρωσης – Συγκεκριμένα κριτήρια για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής!

επο4Στα γραφεία της ΕΠΟ έγινε η πλήρης παρουσίαση του πλάνου της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Το «παρών» έδωσε κι ο πρόεδρος της επιτροπής Δ’ Εθνικής, Μιχάλης Τζανόπουλος, με τους δυο παράγοντες να παραθέτουν στη συνέντευξη Τύπου όλο το πλάνο της αναδιάρθρωσης και να δέχονται ερωτήσεις σχετικά με θέματα λειτουργικότητας και κριτηρίων που θα πρέπει να πληρούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα νέα πρωταθλήματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Δ’ Εθνική θα καταργηθεί και θα δημιουργηθεί μια ενιαία Γ’ Εθνική, Ερασιτεχνική, με 6 ομίλους των 16 ομάδων, ενώ η Football League θα γίνεται σε δυο ομίλους των 14 ομάδων, την ώρα που η Super League έχει αποφασίσει για την αύξηση των ομάδων της σε 18 από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν προς τον κ. Παπακωνσταντίνου αφορούσε τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι πρωταθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά και της Δ’ Εθνικής, έτσι ώστε να συμμετάσχουν στη Γ’ Εθνική που θα δημιουργηθεί και στη Football League. Όπως είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ έχει προβλεφθεί το σχετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την εξυγίανση των πρωταθλημάτων και τη συμμετοχή ομάδων που θα πληρούν όλα τα κριτήρια, όπως γηπεδικές εγκαταστάσεις, συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, οικονομικά κριτήρια κλπ.

Παράλληλα, αναφορικά με τα γεωγραφικά κριτήρια σύστασης των ομίλων της Ερασιτεχνικής κατηγορίας, έγινε σαφές πως δεν είναι «κλειδωμένος» ο αριθμός των 16 σε κάθε όμιλο. Θα μπορεί ένας όμιλος να έχει 17 ομάδες ή 15, αν αυτό μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και μεγάλες αποστάσεις.

Τέλος, δεν μπορούσε να μη συζητηθεί και το θέμα της νέας διάταξης που «πέρασαν» η ΕΠΟ, ο ΠΣΑΠ και η Super League για τις οφειλές των ομάδων προς τους ποδοσφαιριστές. Όπως εξήγησαν οι παριστάμενοι παράγοντες, υπάρχει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει τους ποδοσφαιριστές όλων των επαγγελματικών κατηγοριών κι όχι μόνο αυτών της Super League. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, «προχωράμε σταθερά το πλάνο μας, για το καλό και την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected