Γ Εθνική / Τοπικά - Διάφορα

Μακεδονικός Φούφα – Κοζάνη (0-1) Στον τελικό με Εορδαϊκό!

φουφας-κοζανηΔυσκολεύτηκε η Κοζάνη αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της δυνατής ομάδας του Μακεδονικού Φούφα, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2012-13.
Πριν την έναρξη του ημιτελικού ο πρόεδρος κ. Αγάπιος Γαβριηλίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Κοζάνης κ. Μανώλης Αμπατζίδης τίμησαν με ανθοδέσμη και πλακέτα τον προπονητή του Φούφα Βασίλη Παπαδόπουλο για τα πέντε συνεχόμενα χρόνια (2007-2012) ουσιαστικής προσφοράς στον πάγκο των ερυθρόλευκων στη Γ’ και τη Δ’ Εθνική.
Το παιχνίδι στο γήπεδο Φούφα παρακολούθησε αρκετός κόσμος. Ο γηπεδούχος Μακεδονικός κόντραρε την Κοζάνη “στα ίσια” στο πρώτο μέρος κι έδειξε ότι θα κυνηγήσει την πρόκριση. Χωρίς να δημιουργούν μεγάλες φάσεις μπροστά, οι γηπεδούχοι πίεσαν στο κέντρο την Κοζάνη μην αφήνοντας την να αναπτυχθεί και γενικά έδειξαν εικόνα “σφιχτής” και καλοδουλεμένης ομάδας. Στο δεύτερο μέρος ο Μακεδονικός πάλεψε μέχρι περίπου το 70′ αλλά όσο περνούσε η ώρα τα πόδια των γηπεδούχων έδειχναν να βαραίνουν.
Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια στον “βούρκο” του γηπέδου της Κατερίνης την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και δεν βρήκαν ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Παρασκευά “έσφιξαν τα δόντια” και έστω και δύσκολα πήραν την πρόκριση.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις, με εξαιρέσεις στο 11′ όταν συρτό σουτ του Κουλουκίδη έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σακαρίδη και στο 20′ όταν από φαλτσαριστό κόρνερ του Τραυλού οι Κουλουκίδης και Ζηνόβιος απέτυχαν από κοντά να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος η Κοζάνη πήρε την πρωτοβουλία από την αρχή, πίεσε τον Φούφα και τελικά κατάφερε να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ στο 76′ όταν μετά από ωραία πάσα του Κ. Παπαδόπουλου ο Ζηνόβιος άφησε έξυπνα τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στον επερχόμενο Βασίλη Κουλουκίδη που με σουτ από τα πλάγια έκανε το 0-1.
Ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης (πιθανότερη ημερομηνία η 20-3-2013) επιφυλάσσει ένα ντέρμπυ από τα παλιά καθώς την Κοζάνη θα συναντήσει ο Εορδαϊκός που φέτος αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης.
Μακεδονικός Φούφα : Σακαρίδης, Λεσάϊ, Ελευθ. Κεσκιλίδης, Ιτσκος, Κοτζαφίλιος, Φαχαντίδης (69′ Ματσιγγάρης), Φωτίου, Σιδηρόπουλος (81′ Μούκας), Αθα. Κεσκιλίδης, Σιμητός (69′ Χάϊτας), Μαρκόπουλος.
Κοζάνη : Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Συμεωνίδης (46′ Κυρ. Παπαδόπουλος), Ηλ. Τσικόπουλος, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Κουλουκίδης, Ζηνόβιος (89′ Κεΐσογλου), Τοπάλης (87′ Τρυφωνίδης), Τραυλός.

* Γιώργος Κατσίκας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected