Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Κάμερες, laptop και…φύγαμε!

Με τα…απαραίτητα σύνεργα και με τις κάμερες έτοιμες για να πάρουν…φωτιά, το Imathia Sports News ξεκινά αύριο το μεσημέρι στις 16.00 (νέα ώρα έναρξης των αγώνων) την περιήγηση του στα γήπεδα της Α1 Ερασιτεχνικής, εγκαινιάζοντας την συνεργασία του blog μας με την Εφημερίδα “Μακεδονική”, που θα κυκλοφορήσει την προσεχή Δευτέρα 11/03, με όλη την ειδησεογραφία από τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής αλλά και όλα τα παραλειπόμενα από τις κρίσιμες αναμετρήσεις και αυτού του Σάββατου.

Έξι αγωνιστικές μόλις απέμειναν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και οι 15 “μονομάχοι” συνεχίζουν την προσπάθεια τους, με διαφορετικούς στόχους βεβαίως αλλά και με ξεκάθαρους προσανατολισμούς. Οι 7 αναμετρήσεις της αυριανής μέρας παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και μάλιστα μπορεί να αποδειχτούν σημαντικές για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ακολουθεί ανάλυση και η ειδησεογραφία ενόψει των αγώνων, με τη βαθμολογική όπως πάντα σειρά των ομάδων :

Ατρόμητος Διαβατού (1) – Θύελλα Στενημάχου (14)

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα κρίσιμη και για τους δύο αντιπάλους αναμέτρηση αναμένεται να παρακολουθήσουν όσοι φίλοι και των δύο ομάδων βρεθούν αύριο στο γήπεδο του Διαβατού. Ο πρωτοπόρος με 57 βαθμούς  Ατρόμητος υποδέχεται τη Θύελλα Στενημάχου, που “καίγεται” για βαθμούς και θα προσπαθήσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Γιάννου έχει μείνει αρκετά πίσω όσον αφορά την υπόθεση παραμονή και κάθε ματς μέχρι την 3οη αγωνιστική θεωρείται “τελικός” για τους “βυσσινί”. Οι γηπεδούχοι έχουν μία σημαντική ευκαιρία να αποσπαστούν στη βαθμολογία από τον δεύτερο Αχιλλέα, αν αυτός “στραβοπατήσει” στο γήπεδο των Τρικάλων και να γίνει αυτόματα το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στην δύσκολη σύμφωνα με την αναδιάρθρωση διαδικασία των μπαράζ ανόδου στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (8) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (2)

Πολύ δυνατό και αμφίρροπο ματς και στο γήπεδο των Τρικάλων. Ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος, μετά την πολύ σημαντική από βαθμολογικής πλευράς νίκη στη Μέση, αντιμετωπίζει τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, που εκ των πραγμάτων θέλει το “τρίποντο” για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τον Ατρόμητο, περιμένοντας ένα “θαύμα” από τη Θύελλα Στενημάχου. Η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου όμως θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού συνόλου του Λευτέρη Κελεσίδη, που θέλει με τη σειρά του τη νίκη για να εξασφαλίσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην κατηγορία αλλά και να δώσει χαρά στους φίλους της ομάδας που θα δώσουν το παρόν στο γήπεδο. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής και όλοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι για το πολύ ενδιαφέρον αυτό παιχνίδι.

Φίλιππος Μελίκης (3) – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (6)

Η ήττα των ερυθρολεύκων στο Γιαννακοχώρι την προηγούμενη αγωνιστική από τον Αχιλλέα Νάουσας μείωσε στο ελάχιστο τις πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας αποκτά καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι δύο προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα δούμε πολλούς νεαρούς παίκτες και των δύο ομάδων να αγωνίζονται στο αυριανό ματς, στοιχείο που χαρακτηρίζει τα ρόστερ και των δύο αντιπάλων. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού θα βραβευτεί ο Αντώνης Πιτσάβας των γηπεδούχων ως ο MVP της 22ης αγωνιστικής, μετά την ψηφοφορία των αναγνωστών του Imathia Sports News.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (10) – Αχιλλέας Νάουσας (4)

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο παιχνίδι του Αγίου Γεωργίου. Ο γηπεδούχος Απόλλων δεν έχει εξασφαλίσει την σωτηρία του και επιζητά τους βαθμούς και στο αυριανό παιχνίδι. Η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς και στα εναπομείναντα παιχνίδια χρειάζεται τουλάχιστον 7 βαθμούς για να νιώθει πιο ασφαλής σχετικά με την παραμονή. Από την άλλη πλευρά. η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη αγωνίζεται για το γόητρο και την καλύτερη συγκομιδή βαθμών, ενώ με τη νίκη κόντρα στον Φίλιππο Μελίκης την προηγούμενη αγωνιστική την έφερε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ξεπερνώντας την ΑΕ Χαρίεσσας.

Φίλιππος Μέσης (11) – ΑΕ Χαρίεσσας (5)

Και στο παιχνίδι αυτό το ενδιαφέρον μονοπωλεί η ανάγκη βαθμών από πλευράς γηπεδούχων. Ο Φίλιππος Μέσης, μετά την εντός έδρας ήττα του με αντίπαλο τα Τρίκαλα, χρειάζεται οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς της νίκης στο αυριανό ματς κόντρα στην ΑΕ Χαρίεσσας, που πλέον αγωνίζεται χωρίς βαθμολογικούς στόχους. Ξεκάθαρος ο σκοπός για τον Μάκη Γιαννόπουλο και τους παίκτες του, που προετοιμάστηκαν μέσα στην εβδομάδα για έναν ακόμη “τελικό”. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά από την άλλη πλευρά, που πλέον εργάζεται και ως βοηθός του Νίκου Παπανώτα στα Λευκάδια, θα αγωνιστεί ελεύθερα και με στόχο το θέαμα αλλά και το…σκοράρισμα του Δημήτρη Καρασαρίδη, που έχει θέσει ως στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης στον πίνακα των σκόρερς.

ΑΕΠ Βέροιας (13) – Εθνικός Κλειδιού (7)

Ένα από τα τελευταία…χαρτιά της ιστορικής ομάδας των Ποντίων. Οι 10 αγωνιστικές χωρίς νίκη έχουν φέρει το συγκρότημα του Τάσου Ανθυμιάδη σε δυσχερή θέση και πλέον κάθε αγώνας θεωρείται ορόσημο για την αποφυγή της επιστροφής στην Α2 Ερασιτεχνική. Αντίπαλος ο Εθνικός Κλειδιού, που επέστρεψε στις επιτυχίες την προηγούμενη αγωνιστική και θα μεταβεί στη Ραχιά με στόχο να παίξει ελεύθερα και χωρίς βαθμολογική σκοπιμότητα. Το παιχνίδι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τυχόν νίκη των γηπεδούχων θα προσδώσει άλλο ενδιαφέρον στην ουρά της βαθμολογίας.

Κεραυνός Επισκοπής (15) – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (12)

Σημαντικό παιχνίδι για τους “πράσινους”, που σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα, μπορεί να τους φέρει σε θέση ισχύος, αναλογιζόμενοι και το πρόγραμμα που ακολουθεί. Αντίπαλος για την ομάδα του Μιχάλη Αλεξιάδη ο Κεραυνός Επισκοπής, που επιζητά μία νίκη για το γόητρο αλλά και να επισφραγίσει την πολύ καλή και άξια συγχαρητηρίων προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα από την αρχή της σεζόν. Οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα εμφανίζονται αποφασισμένοι να φύγουν από την Επισκοπή με τους 3 βαθμούς και να πετύχουν το “2 στα 2” μετά το εντός έδρας νικηφόρο παιχνίδι με την ΑΕΠ Βέροιας.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 16.00 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Φίλιππος Μέσης – ΑΕ Χαρίεσσας  (1-0)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νεοκάστρου  (0-2)

Κεραυνός Επισκοπής – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας  (1-2)

Απόλλων Αγ.Γεωργίου – Αχιλλέας Νάουσας  (1-3)

ΑΕΠ Βέροιας – Εθνικός Κλειδιού  (2-1)

Φίλιππος Μελίκης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  (1-1)

Ατρόμητος Διαβατού – Θύελλα Στενημαμάχου  (5-2)

Ρεπό : ΑΕ Καψόχωρας

δείτε εδώ τη βαθμολογία και τους σκόρερς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected