Κατηγορίες
Football League - Γ Εθνική / Τοπικά - Ποδόσφαιρο

Αποκάλυψη – Πιθανές σκέψεις για…

επο3Τα κριτήρια της νέας Β’ Εθνικής, όπως η κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου άμεσα από την αρχή του πρωταθλήματος και γήπεδα προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ, αν τηρηθούν κατά γράμμα, μάλλον δύσκολα δεν θα αφήσουν… θύματα. Είναι πολύ πιθανό στην πρωτοεμφανιζόμενη με τους δύο ομίλους των 14 ομάδων δεύτερη κατηγορία να υπάρξουν απώλειες από ομάδες που θα… κοπούν. Κάτι που, εφόσον συμβεί, θα παρασύρει ως ντόμινο επιπλέον προβιβασμούς αρχικά από τη φετινή Γ’ Εθνική. Εξάλλου, το «δύο όμιλοι με 14 ομάδες ο καθένας» είναι δεσμευτικό κι έτσι οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν.

Από εκεί και πέρα, όμως, σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνει μεγάλη κουβέντα για το αν θα υπάρξουν επιπλέον ομάδες και για τη νέα Γ’ Εθνική, τη λεγόμενη Εθνική Ερασιτεχνική (την ένωση, δηλαδή, της τωρινής τρίτης κατηγορίας με το Περιφερειακό) με τους 6 ομίλους των 16 ομάδων, η οποία δεν θα είναι επαγγελματική και θα ανήκει ως διοργάνωση στην ΕΠΟ.

Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό για να καλυφθούν αυτές οι 96 ομάδες να υπάρξουν επιπλέον προβιβασμοί από τους μικρούς, δηλαδή περισσότεροι σύλλογοι από το φετινό Περιφερειακό και τα τοπικά να βρεθούν στη νέα «Γ’ Εθνική» της Ομοσπονδίας.

Και κάτι ακόμα που έχει τη σημασία του φέτος, ακόμα και ο Εθνικός Αστέρας και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, οι οποίοι αποχώρησαν από την παραδοσιακή Γ’ Εθνική, δεν θα πέσουν στα τοπικά, αλλά έχουν δικαίωμα να μπουν στην Εθνική Ερασιτεχνική τη νέα σεζόν, αν λοιπόν μια από τις δύο ομάδες δεν δηλώσει συμμετοχή, και πάλι μένουν θέσεις κενές από τις 96.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει ότι στη νέα Β’ Εθνική (δεν είναι ρητά καταγεγραμμένο πως οι θέσεις πρέπει να καλυφθούν), αλλά το ενδεχόμενο θα παίξει δυνατά και θα κληθεί να το αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Όλα τα ενδεχόμενα, λοιπόν, είναι ανοιχτά και προφανώς κάποιες ομάδες που είτε θα έπεφταν στα τοπικά είτε θα έμεναν σε αυτά θα βρεθούν στην Εθνική Ερασιτεχνική. Η πληροφορία ότι αυτή η πιθανότητα είναι υπαρκτή επιβεβαιώθηκε και από επίσημα χείλη στο a-sports.gr (που έχει το σχετικό ρεπορτάζ), όταν έγινε σχετική ερώτηση για το τι θα μπορεί να ισχύσει στην περίπτωση απωλειών στη νέα Β’ Εθνική.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected