Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

A1 Ερασιτεχνική – Η ανάλυση των αγώνων της 28ης αγωνιστικής

09Ένα ακόμη βροχερό απόγευμα στα γήπεδα της Ημαθίας, που αυτή τη φορά έβγαλε…ειδήσεις! Η 28η αγωνιστική της Α1 Ερασιτεχνικής ήταν η πλέον καθοριστική για τις περισσότερες ομάδες και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στα δύο εναπομείναντα Σάββατα. Η πρώτη είδηση αφορά τον πρωτοπόρο Αχιλλέα Νεοκάστρου, που η ευρεία του νίκη στο Γιαννακοχώρι τον φέρνει ένα βήμα πριν την δεύτερη κούπα της χρονιάς αφού μία νίκη με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας την επόμενη αγωνιστική του φτάνει για να πανηγυρίσει τον τίτλο και την είσοδο του στα μπαράζ για την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική.

Στην ουρά της βαθμολογίας από την άλλη πλευρά ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Φίλιππος Μέσης, που παρέμεινε και μαθηματικά στην Α1, μετά το “διπλό” και μάλιστα με ανατροπή στο Βρυσάκι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι ήττες για Απόλλων Αγίου Γεωργίου (1-2 από τον Ατρόμητο Διαβατού) και Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων (1-3 από τη Θύελλα Στενημάχου) δεν αλλάζουν κάτι, καθώς τις δύο ομάδες ίσως της φτάνει και ο ένας βαθμός στα εναπομείναντα παιχνίδια. Τη μεγάλη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η ΑΕ Καψόχωρας στην Αγία Βαρβάρα επί του Αγροτικού Αστέρα και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση παραμονή. Ακόμη μία νίκη και για την Θύελλα Στενημάχου, που “ανασαίνει” ακόμη, ενώ διεκόπη στο 51′ το ματς ΑΕΠ Βέροιας – Κεραυνός Επισκοπής, λόγω της πυκνής ομίχλης. Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 1-2 και η συνέχεια θα δοθεί σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η ΕΠΣ.

Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής, στην οποία σημειώθηκαν 22 γκολ (συμπεριλαμβανομένου και των 3 στη Ραχιά) :

Αχιλλέας Νάουσας – Αχιλλέας Νεοκάστρου  1-4

Την πιο σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο πρωτοπόρος Αχιλλέας Νεοκάστρου, που επιβλήθηκε με το ευρύ 1-4 επί του Αχιλλέα Νάουσας στο βροχερό Γιαννακοχώρι. Η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου σημείωσε την 9η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και το εντυπωσιακό της ντεμαράζ τη φέρνει ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου, που ήταν και ο αρχικός στόχος του συλλόγου. Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής καθώς οι “ασπρόμαυροι” επέβελαν πλήρως τον ρυθμό τους και έχοντας σχεδόν όλους τους παίκτες σε πολύ καλή μέρα, έφυγε με το “τρίποντο” από μία δύσκολη έδρα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο γρήγορο και μεστό παιχνίδι των φιλοξενούμενων και γνώρισαν την πιο βαριά εντός έδρας ήττα τη φετινή χρονιά.

Οι “ασπρόμαυροι” ξεκίνησαν δυνατά από το πρώτο λεπτό και με πίεση ψηλά προσπάθησαν να εγκλωβίσουν την αντίπαλη αμυντική γραμμή. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με γεμίσματα να διώχνουν τη μπάλα από πίσω, που της περισσότερες φορές ήταν εύκολη λεία για τους αντίπαλους στόπερ. Το πρώτο γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Βαλδήρ με κεφαλιά στο 19′ έπειτα από κόρνερ του Δημήτρη Καφέ, δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχεια.

Οι φιλοξενούμενοι δεν επαναπαύθηκαν στο υπέρ τους σκορ και συνέχισαν την επιθετική δραστηριότητα και με κινητήριους μοχλούς τους Τοπαλίδη, Λαμπριανίδη και Παναγιώτη Παπαδόπουλο δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Η ανάπαυλα βρήκε τον Αχιλλέα Νεοκάστρου μπροστά στο σκορ με το ισχνό 0-1, όμως στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν πολύ απλά για τους “ασπρόμαυρους” και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Αρχικά ο Λαμπριανίδης στο 56′ θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και σχεδόν με τη σέντρα ο Καφές θα δεχτεί την πάσα “πάρε-βάλε” του Τοπαλίδη και με πλασέ από κοντά θα πετύχει το 32ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον γηπεδούχο Αχιλλέα, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στο 70′ θα δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, πετυχαίνοντας το 0-4 μέσα σε αποθέωση.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη ήταν να μειώσει το σκορ με το Σάκη Παπατάνο λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή και να διαμορφώσει το τελικό 1-4 της συνάντησης.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Χαλατζιούκα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Κασαπίδης, Χατζηιωάννου, Δημητρίου, Τσάκος, Σαμαράς, Παπατάνος, Βύζας (77′ Γαλανός), Τουμαράς, Γιάτσος, Ορδουλίδης (68′ Στέφος), Βλαχοδήμος.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Σακελλαρίδης, Χαραλαμπίδης, Βαλδήρ (71′ Ξαφέτης), Κουβατσίδης, Μπούφι, Τζεϊρανίδης (46′ Μοσχόπουλος), Λαμπριανίδης (79′ Μηλιώτης Γ.), Παπαδόπουλος Π., Τοπαλίδης, Ντούλας, Καφές.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Ατρόμητος Διαβατού  1-2

Ένα συναρπαστικό και ταυτόχρονα επεισοδιακό παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου. Ο γηπεδούχος Απόλλωνας, που δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, υποδέχτηκε τον Ατρόμητο Διαβατού ο οποίος εκτός τη δικής του επικράτησης, ήλπιζε και σε “στραβοπάτημα” του Αχιλλέα Νεοκάστρου στο Γιαννακοχώρι για να ανανεώσει τις ελπίδες του για τον τίτλο. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό και μάλιστα στο 32′ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη για διαπληκτισμό οι Τσιότσιος και Λιλιόπουλος.

Οι “κυανόλευκοι”, παρόλο τον βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών, ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Μάκη Σπανό στο 9′, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ. Το γκολ του 33χρονου επιθετικού του Ατρομήτου ήταν το 20ο στο πρωτάθλημα, σκοράροντας για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι ήταν πλέον αναγκασμένοι να ρισκάρουν και να βγουν στην επίθεση με τους αμυντικούς του Ατρομήτου όμως να κρατούν μακριά την όποια επιθετική προσπάθεια των αντίπαλων επιθετικών. Στο 30′ όμως οι “πράσινοι” θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και μάλιστα με πολύ θεαματικό τρόπο. Βύζας, Παπαδίνας και Τσιότσιος συνεργάστηκαν ωραία, ο πρώτος θα βγάλει τετ-α-τετ τον τελευταίο και με ψύχραιμο πλασέ θα νικήσει τον Μουχτάρη.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα του ημιχρόνου προμήνυε ένα αμφίρροπο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν τον πολυπόθητο βαθμό στο…τσεπάκι τους και τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη καθώς το ισχνό την ίδια ώρα 0-1 του Νεοκάστρου στο Γιαννακοχώρι έδινε ελπίδες στην ομάδα του Σάκη Παγγούρα.

Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν με πολλές εναλλαγές της μπάλας να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Η είσοδος του Κίτσα στον αγώνα έδωσε νέα επιθετική πνοή στους “κυανόλευκους” και τελικά το γκολ θα έρθει στο 88′ όταν ο Ηλιάδης θα εκμεταλλευτεί την σύγχυση και μέσα σε ένα “τσούρμο” παικτών θα κάνει το 1-2 πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Η νίκη για τους φιλοξενούμενους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ήταν θέμα γοήτρου, καθώς το νικηφόρο πέρασμα του Αχιλλέα Νεοκάστρου δεν αφήνει ελπίδες για τον τίτλο. Όμως διατηρεί το εντυπωσιακό αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα που φαινομενικά θα παραμείνει και στην τελευταία για τον Ατρόμητο 29η αγωνιστική (την τελευταία έχει ρεπό) και θα γράψει με “χρυσά” γράμματα μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Μαργαρίτη και Μαυρόπουλο.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Ξενιτίδης, Παπαδίνας, Δεβετζίδης, Τρούπκος, Βουτσικίδης, Βύζας, Σπυριωνίδης, Τσιότσιος, Μιχαηλίδης, Καρολίδης, Μπαξεβάνης Δ.Ν. (58′ Παπαρέντης).

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Λιλιόπουλος, Παγγούρας, Ηλιάδης, Μαυρίδης, Κουτσιάδης (74′ Κλάψης), Καρατάσιος, Τζίμος (89′ Τουλτσίδης), Σπανός, Ποζιάδης (70′ Κίτσας).

Εθνικός Κλεδιού – ΑΕ Χαρίεσσας  1-2

Στο πιο αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι, η ΑΕ Χαρίεσσας επικράτησε για δεύτερη φορά φέτος του Εθνικού Κλειδιού και έμεινε μόνη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά εκμεταλλεύτηκε το δυνατό της ξεκίνημα στον αγώνα και με δύο γκολ του δεύτερου σκόρερ στο πρωτάθλημα Βασίλη Καρασαρίδη (16′ και 23′ με εξαιρετική “λόμπα”) πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα από πολύ νωρίς. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και με σκόρερ τον Κεχαγιά στο 26′ με κοντινή προβολή θα μειώσουν το σκορ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Το δεύτερο μέρος ανήκε στο μεγαλύτερο μέρος στον Εθνικό, που είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως ο Αντιφάκος δήλωσε “παρόν” όποτε χρειάστηκε.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Παρασχόπουλος, Καλυβιώτης, Δημητριάδης (73′ Ανδρίτσος), Περηφανόπουλος, Μπενίσκος (46′ Χαϊκάλης), Κεχαγιάς, Καϊμακαμίδης Τ., Βουλτσίδης, Κιρκιλιανίδης, Καϊμακαμίδης Α.

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Τσίπης, Ιωαννίδης, Θεοδωρόπουλος, Δραγουμάνος, Στογιάννης, Λέσκας (78′ Μανδυλίδης), Διτσόλας, Φωτιάδης (89′ Χρυσαφίδης), Καρασαρίδης Β., Τριανταφυλλίδης (56′ Χουδαβερδόγλου).

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μέσης  1-2

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Φίλιππο Μέσης! Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου, κάνοντας την ανατροπή στα τελευταία λεπτά, πήρε το πολυπόθητο “τρίποντο” και εξασφάλισε και μαθηματικά τη σωτηρία της. Οι “βυσσινί” κατάφεραν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και με ένα τρίλεπτο ξέσπασμα πήραν κεφάλι στο σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε για το γόητρο, προηγήθηκε μόλις στο 8΄ όταν μετά από σέντρα του Λαδά ο μόνιμος σκόρερ στα τελευταία παιχνίδια για τους “ασπρόμαυρους” Θανάσης Κίτσας έπιασε την κεφαλιά, νικώντας τον Ιωακειμίδη για το 1-0. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους και τους ανάγκασε να βγουν στην επίθεση και να ρισκάρουν για την ισοφάριση.

Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς και άρχισαν να βγαίνουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ο προπονητής του Φίλιππου πέρασε τον Καραμελίδη στη θέση του Μπουντάνι, δίνοντας επιθετική πνοή στην ομάδα και λίγα λεπτά μετά ο επιθετικός της Μέσης θα χριστεί σκόρερ, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Και σαν να μη έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, δύο λεπτά μετά ο Κελεσίδης θα βγει τετ-α-τετ με τον Θεοδώρου, θα πλασάρει, ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ θα χάσει τη μπάλα και ο επερχόμενος Αρβανιτίδης θα κάνει το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Οι τρεις βαθμοί στο Βρυσάκι χαρίζει και την σωτηρία στην ιστορική ομάδα του Φίλιππου και πλέον οι δύο τελευταίες αγωνιστικές αποτελούν τυπική διαδικασία.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Μπουκλάς Α., Κίτσας Λ.Δ., Μπουκλάς Γ., Κίτσας Λ.Π., Τζέπης, Κίτσας Δ., Χαρισούδης, Λαδάς (71′ Στεργιόπουλος), Κίτσας Σ., Κίτσας Θ.

Φίλιππος Μέσης : Ιωακειμίδης, Αρβανιτίδης, Μουρατίδης, Τρούπκος (46′ Μόσχος), Μπουντάνι (73′ Καραμελίδης), Δημοσθένους Σ., Δημοσθένους Ν., Καλούδης, Κελεσίδης, Γιαννόπουλος, Ρόκκο.

Θύελλα Στενημάχου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  3-1

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη πέτυχε η Θύελλα, που ατενίζει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον αν και τα αποτελέσματα στους άλλους αγώνες της 28ης αγωνιστικής δεν ήταν και τα πλέον ιδανικά για την ομάδα του Γιάννη Γιάννου. Η άνοδος βέβαια μίας θέσης ήταν το θετικό για την ομάδα της Στενημάχου, που στα δύο τελευταία παιχνίδια με Χαρίεσσα εκτός και Καψόχωρα εντός θα επιδιώξει το “δύο στα δύο” και ότι βγει…

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τόσο τον αγωνιστικό χώρο όσο και τις πολλές απουσίες των φιλοξενούμενων, όμως το πιο σημαντικό ήταν η κατά διαστήματα εξαιρετική τους απόδοση. Το γρήγορο γκολ του μόνιμου στα τελευταία παιχνίδια σκόρερ Γιάννη Αγγελίδη (14′) “έλυσε” τα πόδια των γηπεδούχων, που πλέον με σωστή διαχείριση θα ήταν πολύ κοντά στο πολυπόθητο “τρίποντο”. Ο αγωνιστικός χώρος για άλλη μία φορά θύμιζε…βούρκο, κάνοντας δύσκολες τις μεταβιβάσεις αλλά και το παιχνίδι με τη μπάλα κάτω.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού κυλούσε στα μέτρα των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά και μάλιστα στο 78′ διπλασίασαν τα τέρματα τους με κεφαλιά του Αργύρη Σταμάτη μετά από κόρνερ του Δημήτρη Γίδαρη. Με τη σέντρα ήρθε και η…απάντηση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μετά από γέμισμα του Σούρλα από δεξιά και άψογο κοντρόλ του Παντριά μέσα στην περιοχή, θα μειώσουν το σκορ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθιμένοι να χάσουν την πολύτιμη νίκη και στο 90′ ο Σφυντιλάς με ατομική ενέργεια θα σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Συνθέσεις

Θύελλα Στενημάχου : Θεοδωρίδης, Σταμάτης Α., Γιάννου, Γκαντζίδης, Κότελης, Αγγελίδης, Αδαμίδης (65′ Σφυντιλάς), Γίδαρης Κ. (83′ Σαρακατσιάνος), Γϊδαρης Δ., Ματάτης, Παπαλεξίου, Αγγελίδης (65′ Σταμάτης Π.).

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Χατζημιχαήλ, Σούρλας, Καραντουλαμάς, Μηνούδης Χ., Σαλτουρίδης, Παπαμιχαήλ, Κίτσας (70′  Αθανασιάδης Σ.), Σερμπίνης, Κούκλας, Παντριάς, Τερζίδης Γ.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – ΑΕ Καψόχωρας  0-1

Το απόλυτο ντέρμπι της αγωνιστικής! “Ο θάνατος σου η ζωή μου” ο βασικός τίτλος της συνάντησης, κάτι που τελικά αποδείχθηκε στην πράξη. Οι δύο ομάδες, με την πλάτη στον τοίχο λόγω της δυσχερής τους βαθμολογικής θέσης, όφειλαν να αγωνιστούν μόνο για τη νίκη καθώς το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν βόλευε καμία. Ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος προμήνυε ένα παιχνίδι κέντρου και με κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη, ενώ στην κερκίδα παρόντες οι φανατικοί οπαδοί της ΑΕ Καψόχωρας, οι οποίοι με κόρνες και βεγγαλικά έδιναν άλλο τόνο στην αναμέτρηση.

Παρόντες στο γήπεδο πολλοί φίλοι των δύο αντιπάλων αλλά και πολλοί προπονητές και παράγοντες τόσο του Αγροτικού όσο και άλλων ομάδων του νομού. Κοντά στον Αγροτικό Αστέρα και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος 24 ώρες αργότερα έχει το ραντεβού με την…ιστορία καθώς με νίκη στην Ξάνθη κόντρα στη Βασίλισσα, τα…θαυματουργά κορίτσια κερδίζουν την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα 45 λεπτά πριν την έναρξη της συνάντησης και στα πρόσωπα όλων έβλεπες την προσμονή αλλά και το άγχος για το παιχνίδι που θα ακολουθούσε. Οι δύο προπονητές, Μιχάλης Αλεξιάδης και Μιχάλης Παντόπουλος έδωσαν τις τελευταίες τους οδηγίες και το παιχνίδι ήταν πλέον έτοιμο να ξεκινήσει. Οι τριπλέτα των διαιτητών (Καραντώνης, Αργυρίου, Μπουκουβάλας) βγήκαν από τα αποδυτήρια στις 16.03 και μαζί με τους 22 ποδοσφαιριστές κατευθύνθηκαν στη σέντρα για το παραδοσιακό στρίψιμο του νομίσματος.

Με την πρώτη ματιά, οι δύο προπονητές επέλεξαν ο καθένας από την πλευρά τους να διαφυλάξουν τα νώτα τους και να επιδιώξουν τις αντεπιθέσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Ο Μιχάλης Αλεξιάδης χρησιμοποίησε τους παίκτες που εμπιστεύεται στα περισσότερα παιχνίδια, με τον αρχηγό Αλέξη Χάμπαλη να έχει τον ρόλο του ρυθμιστή. Ο Μιχάλης Παντόπουλος από την άλλη, έχοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Στάνλει Όμπιντικ και Κώστα Παπαδιά, ζήτησε από τους παίκτες του να πιέσουν στον χώρο του κέντρου και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Μεντεσίδη.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Χάμπαλη και Εφραίμ, κυκλοφόρησαν την μπάλα στον άξονα αλλά και στα πλάγια όποτε χρειάστηκε. Στο διάστημα αυτό εκτός από μία φάση από τα δεξιά με τον Χριστιά και την απόκρουση του Μεντεσίδη, δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο αποδυτήρια με το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι δραματικά, όμως σταδιακά οι δύο ομάδες ζήτησαν περισσότερο το γκολ καθώς το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν βόλευε καμία. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους και μάλιστα σκόραραν δύο φορές, όμως υποδείχθηκαν ως οφ-σάιντ από τον βοηθό κ. Μπουκουβάλα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για τις δύο φάσεις, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε αργότερα στο βίντεο του Imathia Sports News.

Το γκολ όμως που τελικά έκρινε τον αγώνα ήρθε στο 74′ όταν ο Νοτόπουλος που πέρασε ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, πήρε τη μπάλα από τον χώρο του κέντρου και με κούρσα 20 μέτρων περίπου έφτασε στο ύψος της περιοχής, σούταρε δυνατά με τη μπάλα να περνά από τον Βερβαντίδη και να καταλήγει προς τα δίχτυα. Πριν αυτή φτάσει στο πλεκτό, θα παρεμβληθεί ο Σταμούλης ο οποίος θα τη σπρώξει προς τα μέσα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για αυτή τη φάση, υποστηρίζοντας πως ο επιθετικός της ΑΕΚ σούταρε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ίδιος βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ.

Τα τελευταία 20 λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ήταν δραματικά, με τους γηπεδούχους να τα παίζουν “όλα για όλα” και τον Μιχάλη Αλεξιάδη να περνά και τον Τέτο στην επίθεση. Την μεγάλη ευκαρία όμως θα την έχουν οι φιλοξενούμενοι, όταν στο 78′ και μετά από φάση διαρκείας από τα αριστερά, ο Φραδέλος θα “κουβαλήσει” τη μπάλα μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου θα εξαπολύσει έναν “κεραυνό” με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στο έδαφος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τέτος θα επιχειρήσει γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ του Αλέξη Οικονόμου, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ ενώ και πάλι η Καψόχωρα θα βρεθεί κοντά στο γκολ ένα λεπτό αργότερα, αλλά ο Τσαλαμπάνας από πλεονεκτική θέση δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Βερβαντίδη.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ. Καραντώνη θα βρει τους γηπεδούχους περίλυπους και με σκυμμένα κεφάλια να μην μπορούν να πιστέψουν το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι γι’ αυτούς και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν στην πλευρά που βρέθηκαν οι φίλοι της ομάδας.

Δείτε αργότερα το 15λεπτο βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα αλλά και τι δήλωσαν στην κάμερα του Imathia Sports News ο προπονητής των γηπεδούχων Μιχάλης Αλεξιάδης αλλά και ο Μένιος Νιάκας από τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Μπουκουβάλα.

Συνθέσεις

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Βερβαντίδης, Βοργιατζίδης, Πρόιος (68′ Αδαμίκος), Μπάμπος, Τέτος, Οικονόμου Χ., Οικονόμου Α., Χάμπαλης, Τσανασίδης, Εφραίμ (79′ Γκάνιος), Χριστιάς (46′ Θεοδωρίδης).

ΑΕ Καψόχωρας : Μεντεσίδης, Καρκαμάνης, Νιάκας, Κίτσας, Πιπιλιάρης, Μουσκεφτάρας, Κωτούλας, Πολυζόπουλος, Σταμούλης (83′ Τσαλαμπάνας), Φραδέλος, Πουρλιοτόπουλος (50′ Νοτόπουλος).

ΑΕΠ Βέροιας – Κεραυνός Επισκοπής (διεκόπη στο 51′ λόγω της πυκνής ομίχλης)

Σε ένα σκηνικό που θύμιζε…Αγγλία, ΑΕΠ και Επισκοπή για όσο διάστημα αγωνίστηκαν, πρόσφεραν θέαμα αλλά και ουσία. Οι γηπεδούχοι, που πριν τον αγώνα δεν σκέφτονταν τίποτα άλλο πέρα της νίκης, παρατάχθηκαν με επιθετικό σχήμα απέναντι τον ουραγό Κεραυνό Επισκοπής, με τον Χρήστο Δελητζάκη να δίνει και πάλι την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά για περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους “κυανοκίτρινους”, εμφάνισαν ένα εξαιρετικό σύνολο και έβαλαν…δύσκολα στον Τάσο Ανθυμιάδη και στους παίκτες του. Έχοντας σε εξαιρετική μέρα όλους τους παίκτες του, ο Κεραυνός κερδίζει με 2-1 μέχρι το 51′ όταν και διακόπηκε το ματς, με τη συνέχεια να δίνεται σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΣ. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Φράγγης στο 18′ και Γάτσος στο 51′, ενώ ο Σιδηρόπουλος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 24′.

Στο 51′ όπως αναφέραμε, ο διαιτητής κ. Γιοβανόπουλος αφού έκρινε ότι η ομίχλη είχε πλέον καλύψει τα πάντα, έκλεισε το φύλλο αγώνος και πλέον η διοργανώτρια αρχή θα ορίσει το πότε θα γίνουν τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα.

Αν στα υπόλοιπα 40′ που απομένουν μέχρι τη λήξη του αγώνα η ΑΕΠ δεν καταφέρει να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση, θα πρέπει να γίνει ένα…θαύμα για να σωθεί και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να κάνει σχέδια για τη νέα χρονιά που θα τη βρει και πάλι στην Α2 Ερασιτεχνική.

Συνθέσεις

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζίκογλου, Σιδηρόπουλος, Κιατικίδης, Τζιβάρας Δ., Θεοδωρίδης (49′ Ρηγόπουλος), Κατσιγιαννόπουλος, Μπαντιάκας, Δημούλτσης, Ζυγουλιάνος (46′ Γκέλος), Κουτζημπασόπουλος, Κατσουγιαννόπουλος.

Κεραυνός Επισκοπής : Δημητρίου, Θωμίδης, Τσαγκαλίδης, Καλογιάννης, Γκότσης, Καρυπίδης, Δίγκας (46′ Στογιάννος), Τσεχελίδης, Μάμαλης, Γάτσος, Φράγγης.

* Ένα απίστευτο γεγονός έλαβε χώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής της συνάντησης κ. Γιοβανόπουλος προσήλθε στον αγώνα στις 15.50 και ενώ το ματς είχε ώρα έναρξης στις 16.00! Ο διαιτητής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ΑΕΠ κ. Απόστολου Εμμανουλίδη, υποστήριξε πως στο φύλλο αγώνος η ώρα έναρξης που αναγραφόταν ήταν η 16.30μμ. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις και επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΣ κ. Καραμελίδη, το παιχνίδι ξεκίνησε με 10λεπτη καθυστέρηση.

** Ο Γενικός Αρχηγός του Κεραυνού Επισκοπής Πασχάλης Λιθοξόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε θέλησε να ευχαριστήσει τον Γιώργο Μαραγκό, νυν προπονητή του Εθνικού Ράχης και επί τρία χρόνια του Κεραυνού Επισκοπής παλαιότερα, καθώς επί ημερών του όπως τονίζει κ. Λιθοξόπουλος, όλη αυτή η “φουρνιά” ποδοσφαιριστών ξεκίνησε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα και πίστεψε πολύ σ’ αυτούς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected