Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ Εθνική / Τοπικά

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Μέγας Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου 3-2

DSCN1250Νικηφόρο και συνάμα ελπιδοφόρο το ξεκίνημα της ομάδας του Νομού μας, που κατάφερε έστω και δύσκολα να προσπεράσει το εμπόδιο του μαχητικού Μέγα Αλέξανδρου από το Κιλκίς. Η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου είχε ένα εξαιρετικό και άκρως αποτελεσματικό δεύτερο ημίχρονο και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 3ο όμιλο των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική με νίκη.

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν πάνω από 500 φίλαθλοι, 50 από τους οποίους ήταν από τους φιλοξενούμενους. Η αστυνομία ζήτησε να χωριστούν οι οπαδοί των δύο ομάδων, αλλά η διοίκηση των γηπεδούχων εγγυήθηκε για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ανάμεσα τους διακρίναμε πολλούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές ομάδων του νομού μας, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Στέργιος Μπούθας βημάτιζε ανήσυχος πριν την είσοδο των αποδυτηρίων. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά κρίσιμο για την ομάδα του και η νίκη ήταν επιτακτική.

Ο αγώνας

Στο πρώτο μέρος οι «ασπρόμαυροι», παρότι ξεκίνησαν δυνατά και έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, εντούτοις οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν  το σκορ στο 10’ με κεφαλιά του Ηλιάδη έπειτα από καλοχτυπημένο φάουλ του Κέλτσου.

Το γκολ αυτό κόντρα στη ροή του αγώνα δημιουργούσε πλέον άλλα δεδομένα και ανάγκαζε εκ των πραγμάτων τους γηπεδούχους να βγουν στην επίθεση και να αναζητήσουν το γκολ πριν την ανάπαυλα. Αυτό τελικά δεν ήρθε (παρότι ο Μπούφι είχε δοκάρι στο 30’) και έτσι το πρώτο μέρος βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε νωθρά για τις δύο ομάδες, με τους “κιτρινόμαυρους” να ελέγχουν το παιχνίδι και να διαχειρίζονται σωστά το υπέρ τους σκορ. Η αλλαγή όμως του Βαλάντη Τοπαλίδη στο 64’ έμελλε να ήταν το “κλειδί” το οποίο θα ξεκλείδωνε την άμυνα του Μέγα Αλέξανδρου.

Ο Αχιλλέας κατάφερε μέσα σε 20 λεπτά να πετύχει 3 γκολ και μάλιστα να χάνει άλλες 2-3 κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι απλά μείωσαν στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι.

Λεπτό προς λεπτό

2′ Εκτέλεση κόρνερ του Καφέ από αριστερά, η μπάλα θα πάρει φάλτσο και θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

3΄Ωραία κίνηση του Μπούφι έξω από την περιοχή, θα πασάρει παράλληλα στον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

9′ Πάσα του Βαλδήρ στον Ντούλα στο ύψος της περιοχής, σουτ η μπάλα ψηλά άουτ.

11′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Κέλτσου, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ηλιάδης θα πηδήξει πιο ψηλά από τον Λαμπριανίδη και με κεφαλιά θα νικήσει τον Σακελλαρίδη (0-1).

13′ Εξαιρετική κίνηση του Αλεξανδρίδη αριστερά, πάσα προς το ύψος του πέναλτι, θα διώξει ασθενώς ο Χαραλαμπίδης και ο Γρηγοράκης στην κίνηση θα στείλει τη μπάλα λίγο άουτ.

14′ Κίτρινη κάρτα Κυπαρίσσης.

19′ Σέντρα του Κυπαρίσση από δεξιά, ο Βαλδήρ δεν θα διώξει καλά και με υπερένταση ο Σακελλαρίδης θα αποκρούσει σε κόρνερ.

28′ Κίτρινη κάρτα Κουρουγιαννίδης.

29′ Εκτέλεση κόρνερ του Καφέ η μπάλα μετά από κόντρες στον Μηλιώτη, σουτ του τελευταίου από το ύψος της μικρής περιοχής άουτ.

30′ Απίστευτη φάση! Ο Μπούφι θα σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή και η μπάλα θα τραντάξει το δοκάρι του Θεοδωρίδη. Στην επαναφορά ο Παυλίδης θα γεμίσει με τη μία στην αντίπαλη περιοχή, ο Αλεξανδρίδης θα βρεθεί τετ-α-τετ με τον Σακελλαρίδη, αλλά ο τελευταίος με τα πόδια θα αποκρούσει. Η φάση όμως δεν τελειώνει, ο επιθετικός του Μέγα Αλέξανδρου θα βγάλει σέντρα από πλάγια αριστερά και ο Γρηγοράκης εξ επαφής με γυριστό σουτ θα στείλει τη μπάλα άουτ.

31′ Κίτρινη κάρτα Κόλα.

33′ Νέα απίστευτη φάση! Ο Τζεϊρανίδης θα κάνει γύρισμα προς τα πίσω, η μπάλα θα κολλήσει στη λάσπη, ο Σακελλαρίδης θα προλάβει τον Ηλιάδη που ερχόταν με δύναμη. Η μπάλα θα πάει πλάγια δεξιά στον Μπούφι αυτός με τη μία θα βρει τον Λαμπριανίδη και αυτός τετ-α-τετ με τον Θεοδωρίδη δεν θα καταφέρει να τον νικήσει.

41′ Κίτρινη κάρτα Τζεϊρανίδης.

42′ Εκτέλεση φάουλ του Κυπαρίσση από δεξιά, η μπάλα σκάει με δύναμη στο έδαφος, παίρνει τροχιά πάνω από τον Μηλιώτη και ο Αλεξανδρίδης στην κίνηση θα σουτάρει με τον Σακελλαρίδη να αποκρούει σε κόρνερ.

52′ Κίτρινη κάρτα Κουβατσίδης.

66′ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Τοπαλίδης στη θέση του Ντούλα.

69′ Κίτρινη κάρτα Καφές.

71′ ΓΚΟΛ! Εξαιρετική κίνηση του Τοπαλίδη από δεξιά, θα περάσει δύο παίκτες και την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει στον Καφέ στη μικρή περιοχή και αυτός με προβολή θα ισοφαρίσει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (1-1).

75′ Κίτρινη κάρτα Ηλιάδης (C).

76′ Φάση που ζητά πέναλτι ο Αχιλλέας και θέατρο – δεύτερη κίτρινη για τον Τζεϊρανίδη. Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από δεξιά, ο Παπαδόπουλος εξ επαφής θα πιάσει την κεφαλιά με τον Θεοδωρίδη να κάνει την απόκρουση του αγώνα. Η μπάλα πάει προς τα δεξιά και ο Τζεϊρανίδης προσπαθώντας να τριπλάρει βρέθηκε στο έδαφος.

81′ ΓΚΟΛ! Ο Λαμπριανίδης θα κάνει το “ένα-δύο” με τον Καφέ στο ύψος του πέναλτι, με τον πρώτο να βρίσκεται στο έδαφος σε ανατροπή του Κυπαρίσση. Ο ρέφερι θα δείξει την εσχάτη των ποινών και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Μέγα Αλέξανδρου. Στη φάση αυτή ο έμπειρος αμυντικός επαναλάμβανε συνεχώς πως δεν βρήκε τον Λαμπριανίδη, φάση την οποία “έπιασε” ο φακός του Imathia Sports News. Την εκτέλεση ανέλαβε να εκτελέσει ο Καφές, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ (2-1).

84′ Κίτρινη κάρτα Αναστασιάδης.

85′ Πάσα του Μπούφι στον Λαμπριανίδη στο ύψος της περιοχής, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

86′ ΓΚΟΛ! Επέλαση του Τοπαλίδη από δεξιά, θα μπει στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ θα κάνει το 3-1.

90+3’΄Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Μοσχόπουλος στη θέση του Παπαδόπουλου

90+4′ ΓΚΟΛ! Ο Αλεξανδρίδης θα βρεθεί στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Χαραλαμπίδη, με τον διαιτητή κ. Μολιχιτούδη να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παυλίδης κάνοντας το τελικό 3-2.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μολιχιτούδης, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιόπουλο και Παπακύπη του Συνδέσμου Μακεδονίας.

Αρχικές Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Σακελλαρίδης, Μηλιώτης Γ., Βαλδήρ, Χαραλαμπίδης, Κουβατσίδης, Τζεϊρανίδης, Λαμπριανίδης, Παπαδόπουλος Π., Μπούφι, Ντούλας, Καφές.

Μέγας Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου : Θεοδωρίδης, Αναστασιάδης, Παυλίδης, Κουρουγιαννίδης, Ηλιάδης, Κυπαρίσσης, Κέλτσος, Κόλα, Αλεξανδρίδης, Ηλιάδης, Γρηγοράκης

 Αργύρης Τσιγγενόπουλος

*δείτε αργότερα φωτορεπορτάζ, όλα τα γκολ και δηλώσεις των πρωταγωνιστών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected