Κατηγορίες
Super League 1

Θοδωρής Βασιλακάκης – Η συνέντευξη του στο Imathia Sports News

βασιλακακης3Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Θοδωρής Βασιλακάκης στον αρχισυντάκτη του Imathia Sports News Αργύρη Τσιγγενόπουλο. Ο 25χρονος Ημαθιώτης μέσος ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του με τη SKODA Ξάνθη, σκοράροντας τόσο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας με τη βουλγαρική Πιρίν όσο και στο χθεσινό στην Κύπρο με την Ομόνοια. Ο εξ Αλεξανδρείας παίκτης της ακριτικής ομάδας μίλησε για όλους και για όλα, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης :

Im : Βρίσκεσαι στον πέμπτο χρόνο στη Ξάνθη και αν δεν κάνoυμε λάθος είσαι ο πιο…παλιός στην ομάδα! Πως βιώνεις όλα αυτά τα χρόνια παραμονής σου στα Πηγάδια κι αν θεωρείς πως το 2009 όταν και έφυγες από τη Βέροια έκανες την καλύτερη επιλογή.

Θ.Β. : Κάθε χρόνο αισθάνομαι όλο και καλύτερα! Όντως είμαι από τους παλαιότερους στην ομάδα και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει πολύ εδώ, ίσως και περισσότερο απ’ ότι περίμενα… Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, πιστεύω πως θα έκανα και πάλι την ίδια επιλογή. Ήταν μία απόφαση ζωής εκείνη την εποχή και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ.

Im : Η SKODA αποτελεί την κατά τεκμήριο πιο σταθερή ομάδα στη Super League, εννοώντας προφανώς τόσο την μακροχρόνια παραμονή της στην κατηγορία όσο και στον τομέα της οργάνωσης. Σε βρίσκει σύμφωνη αυτή η άποψη; Ποιος είναι ο βασικός παράγοντας της διαχρονικής αυτής πορείας της ομάδας;

Θ.Β. : Πραγματικά είμαστε μια ομάδα που έχει αφήσει το στίγμα της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες, με συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα αλλά και διακρίσεις στον οργανωτικό τομέα. Σ’ αυτό πιστεύω τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο κ. Πανόπουλος, τόσο με το πάθος του για την ομάδα όσο και τις επιλογές όλα αυτά τα χρόνια. Έχει καταφέρει να κάνει την Ξάνθη παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες ομάδες.

Im : Ο Θοδωρής Βασιλακάκης έχει φτάσει πλέον τις 80 συμμετοχές με τα χρώματα της Ξάνθης και τις 105 συνολικά στην καριέρα του. Θεωρείς ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το βήμα παραπάνω; Είχες την επιλογή ή τις επιλογές να το κάνεις αυτό το καλοκαίρι;

Θ.Β. : Νομίζω πως είμαι πλέον αρκετά χρόνια σε μία ομάδα και είναι απολύτως λογικό να σκεφτώ το επόμενο βήμα. Το θετικό είναι πως έχω κάποιες κρούσεις από ομάδες που ενδιαφέρονται, αλλά όπως και να ‘χει δεσμεύομαι με συμβόλαιο με μια πολύ καλή ομάδα.

Im : Ο Νίκος Καραγεωργίου επέστρεψε και πάλι στην ομάδα στην οποία γνώρισε την αποθέωση. Νιώθεις πως έχει την αύρα για να δημιουργήσει την Ξάνθη εκείνης της εποχής και να αφήσει το στίγμα του;

Θ.Β. : Καταρχήν κάθε εποχή είναι διαφορετική και αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη συμμετοχή περισσότερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, νεαρών ως επί τω πλείστον. Είναι μεγάλη ευκαιρία για μας που είμαστε ένα πολύ νοικοκυρεμένο σύνολο να αρχίσουμε πλέον να πρωταγωνιστούμε.

Im : Η ομάδα σε λίγες μέρες επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μέσα στους στόχους η διάκριση ή θα αντιμετωπίσετε αυτά τα παιχνίδια ως ένα πείραμα για τις δυνατότητες πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος;

Θ.Β. : Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι χαρά για μία ομάδα και πόσο μάλλον για έναν ποδοσφαιριστή. Θα δούμε πολύ σοβαρά τη διοργάνωση και θα κάνουμε την προσπάθεια μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Im : Παρατηρούμε ειδικά φέτος μία τάση των Ελλήνων παικτών να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό και μάλιστα σε μικρότερες κατηγορίες. Πιστεύεις ότι αυτό προκαλείται από την έλλειψη ποιότητας του ποδοσφαίρου στη χώρα μας ή εξαιτίας της κρίσης; Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να αναζητήσεις και εσύ έναν προορισμό εκτός Ελλάδος;

Θ.Β. : Αυτή τη στιγμή όπως και να το δούμε, θα διαπιστώσουμε πως το επίπεδο στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει πέσει περισσότερο και ο ανταγωνισμός πλέον έχει σχεδόν εκμηδενιστεί. Το εξωτερικό είναι ένα όνειρο για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή, το οποίο πλέον όντως είναι πιο εφικτό. Το θεωρώ πολύ λογικό το γεγονός πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και κυρίως οι νεότεροι επιλέγουν αυτό τον δρόμο. Εξυπακούεται πως και εγώ το έχω σκεφτεί και θα ήθελα στο μέλλον να το επιχειρήσω.

Im : Κλείνοντας θα θέλαμε να απευθυνθείς στα νέα παιδιά που είτε ξεκινούν τώρα τις προσπάθειες τους για μια επιτυχημένη καριέρα είτε σ’ αυτούς που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα για την καθιέρωση. Τι τους συμβουλεύεις και τι πιστεύεις ότι πρέπει να έχουν υπόψη τους;

Θ.Β. : Πρέπει να έχουμε γνώση πως τίποτα δεν είναι εύκολο. Η προσπάθεια για καθιέρωση περνά από πολλά στάδια και μόνο με δουλειά μπορείς να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο. Η μοναδική συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να υπάρχει σύνεση και ψυχραιμία στις επιλογές και να μην παρασυρόμαστε από τον ενθουσιασμό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected