Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Μεταγραφές

Κοζάνη – Χθες η…”σπονδυλική στήλη” σήμερα το “κεφάλι”

πιπινικας κοζανηΕνα διήμερο εξελίξεων έλαβε χώρα στην Κοζάνη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την απάντηση σε όσους βιάστηκαν να θεωρήσουν πως τα πράγματα στους “ερυθρόλευκους” έχουν αλλάξει ριζικά. Κατά τη χθεσινή μέρα, η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε την ανανέωση με τους περισσότερους παίκτες του περσινού ρόστερ, που είχαν στεφθεί πρωταθλητές και μάλιστα σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα όμως είχαμε και τις πρώτες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και μάλιστα η πρώτη χρονικά ήταν η πιο ηχηρή.

Έτσι, στις 19.00 περίπου στα γραφεία της Κοζάνης βρέθηκε ο πρώτος σκόρερ της περσινής Δ’ Εθνικής, Νίκος Πιπινίκας ο οποίος ένα 24ωρο πριν είχε μείνει ελεύθερος από τον ΦΑΣ Νάουσα. Το ενδιαφέρον για τον 25χρονο επιθετικό χρονολογείται από το τέλος της περασμένης σεζόν, με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Αγάπιο Γαβριηλίδη να συναντάται δύο φορές τόσο με τον ίδιο όσο και με τον Γιώργο Γασπαράτο (ο οποίος παρέμεινε στον ΦΑΣ) σε γνωστό ξενοδοχείο της Βέροιας.

Τελικά και μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις, ο Θεσσαλονικιός επιθετικός υπέγραψε για έναν χρόνο στην “ερυθρόλευκη” ομάδα και θα μετακομίσει τις επόμενες μέρες για μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Η μεταγραφή του Νίκου Πιπινίκα φαίνεται πως σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους της Κοζάνης, καθώς από την πρώτη στιγμή που “ανεβάσαμε” τη σχετική είδηση, τα εισερχόμενα μηνύματα στο Imathia Sports News αποδύκνειε του λόγου το αληθές.

Who is who

O Νίκος Πιπινίκας γεννήθηκε στις 15/09/1988, έχει ύψος 1.81 και βάρος 79 κιλά. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος (1594 λεπτά συμμετοχής), ενώ με τα 15 τέρματα που πέτυχε στέφθηκε πρώτος σκόρερ του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μαζί με τον συμπαίκτη του στη Νάουσα Γιώργο Γασπαράτο. Είναι εξαιρετικός στις τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που άλλαζε θέση με τον Γασπαράτο, παίζοντας είτε στα πλάγια είτε πίσω από τον φορ.

Το 2008 βρέθηκε στον Αστέρα Ιτέας, με συμπαίκτες τότε τους Νίκο Ξαγοράρη, Γιώργο Αραμπατζή και Νίκο Ζούρκο σε μια χρονιά που η ομάδα της Φωκίδας αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Την επόμενη χρονιά θα ανέβει “σκαλοπάτι” και θα βρεθεί στην Κρήτη και στον Ολυμπιακό Χερσονήσου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσει 12 συμμετοχές και θα πετύχει ένα γκολ. Η συνέχεια θα τον βρει στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην ΑΕ Αλεξάνδρειας, όπου θα βρει τον Γιώργο Γασπαράτο και θα πετύχουν μαζί 35 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2011 θα πάρει μεταγραφή για τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών, θα χάσει όμως το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, καθώς υπηρετεί στο στρατό.

Επόμενος και τελευταίος σταθμός ο ΦΑΣ Νάουσα, στον οποίο θα μεταγραφεί κατόπιν εισήγησης του Βασίλη Αργυρίου, ο οποίος γνώριζε τις δυνατότητες του και του εμπιστεύτηκε τη θέση του φορ.

Νίκος Πιπινίκας : “Ομάδες με ιστορία και παράδοση”

Το Imathia Sports News, αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου επικοινώνησε με τον 25χρονο επιθετικό, ο οποίος ήταν φανερά ικανοποιημένος από την μεταγραφή του ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την προηγούμενη ομάδα του : “Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ιδιαίτερα περήφανος καθώς από σήμερα ανήκω στην πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας. Μία ομάδα που από την πρώτη στιγμή έδειξε πως με θέλει και δεν θα μπορούσα να φανώ αδιάφορος σε μια τέτοια πρόκληση. Όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες της Κοζάνης και πόσο ικανοί είναι όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Το κλίμα που συνάντησα εδώ είναι εξαιρετικό και ανυπομονώ να γωνρίσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΦΑΣ Νάουσα : “Θα ήθελα μέσω του Imathia Sports News να εκφράσω τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη που υπήρξα μέλος της ιστορικής Νάουσας. Μου φέρθηκαν άψογα και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Η ομάδα είχε πολύ καλό υλικό και καταφέραμε να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση. Ξεχωριστά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή κ. Βασίλη Αργυρίου για την συνεργασία που είχαμε και ελπίζω στο μέλος να συνεργαστούμε ξανά”.

Δείτε τα βίντεο από την παρούσίαση του Νίκου Πιπινίκα (fckozani.gr)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected