Football League

Ζάκυνθος – Μεθυσμένη πολιτεία…

ζακυνθος2Η “σπίθα” που άναψε με την ανακοίνωση της ανόδου της ομάδας στη Β΄ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της, άπαντες φιλοδοξούν να γίνει “φωτιά” που θα κρατήσει αναμένη την ελπίδα για νέες διακρίσεις του νησιώτικου συγκροτήματος.

Κάτι ετοιμάζει… ο Γούναρης

Επιδιώκοντας για το ρεπορτάζ να πλησιάσουμε…  την “επόμενη μέρα” πέσαμε πάνω σε στόματα ερμητικά κλειστά και “στεγανά” ακόμη κι από ανθρώπους (αυτούς τους λιγοστούς) που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Το σίγουρο είναι ένα: “Ο Στέλιος Γούναρης δουλεύει νυχθημερόν για την ανεύρεση οικονομικών παραγόντων που θα στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας στη Β΄ εθνική”. Τώρα το ποιοι είναι αυτοί, λίγοι το γνωρίζουν. Δύο ονόματα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια (εκτός Ζακύνθου) που πιθανών να στηρίξουν την προσπάθεια τα έχουμε υπόψιν μας, αλλά δε γράφονται για ευνόητους λόγους. Από εκεί και πέρα και στο νησί υπάρχει ξεσηκωμός. Ο κόσμος δείχνει πιο “ζεστός” από ποτέ να στηρίξει την ομάδα παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που όλη η κοινωνία αντιμετωπίζει. Λίγες ημέρες υπομονή ακόμη και κάποια πράγματα θα φανούν.

Παίκτες και προπονητής

Κι επειδή οι μέρες περνάνε κι όσο κι αν ο κ. Γούναρης ακόμη δεν έχει ανοίξει… τα χαρτιά του σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, το ρεπορτάζ που κάναμε αναφέρει ότι και επαφή με γνωστό ποδοσφαιριστή έγινε όπου ανταλλάχθηκαν τα “θέλω” της κάθε πλευράς και στην ατζέντα του προέδρου βρίσκονται τέσσερα ονόματα προπονητών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι νεαροί ηλικιακά, όμως έμπειροι για την κατηγορία (Β΄ εθνική). Στο θέμα αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξει ο χαρακτήρας του υποψήφιου προπονητή με τον έναν από τους τέσσερις να έχει ελαφρύ προβάδισμα.

Η ομάδα Κ 17

Η άνοδος του ΑΠΣ στη Β΄ εθνική έδωσε πραγματικά στην ποδοσφαιρική Ζάκυνθο νέα πνοή. Έκανε όλα τα μικρά παιδιά των Ακαδημιών και των τοπικών ομάδων να μιλάνε γι αυτή. Δημιούργησε προϋποθέσεις ώστε οι νεαροί ποδοσφαιριστές να θέλουν να φορέσουν τη φανέλα της. Κι αυτό ήταν το “κάτι” που έλειπε από το νησί και οι παλαιότεροι το είχαν νιώσει τη δεκαετία του ΄70. Το πιθανότερο είναι η Ζάκυνθος να πάρει υπό τη σκέπη της μια Ακαδημία από το νησί και να κατεβάσει στο πρωτάθλημα Κ 17 μια πολύ αξιόλογη ομάδα. Σε λίγες μέρες θα υπάρχει περισσότερη ενημέρωση γι αυτό. Τέλος, ο Δήμος Ζακύνθου, με  το δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη αλλά και τον υπεύθυνο αθλητισμού Διονύση Μουζάκη (παλαίμαχος άσος του ΑΠΣ) να είναι από τους πρώτους που απέστειλε συγχαρητήρια στη διοίκηση για την άνοδο, αναμένεται να προχωρήσει σε βελτιώσεις στο δημοτικό στάδιο ώστε να είναι κατάλληλο για αγώνες Β΄ εθνικής.

*Τάσος Θεοδόσης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected