Super League 1

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 2-0

παναιτωλικος φασηΟ ΠΑΟΚ είχε το… μυαλό του στον επαναληπτικό των play offs του Champions League με τη Σάλκε και ο Παναιτωλικός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει… χαμένη, πανηγυρίζοντας τη νίκη 2-0, φανερώνοντας τις αδυναμίες του «Δικέφαλου»

Οι «ασπρόμαυροι» λίγες μέρες μετά την ισοπαλία στην Γερμανία, στον πρώτο αγώνα των play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έμειναν στην… Φέλτινς Αρένα και δέχθηκαν ένα ισχυρό… χαστούκι από τα «καναρίνια» του Μάκη Χάβου, τα οποία σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στην Super League, ενώ αυτή ήταν και η πρώτη επικράτηση των Αγρινιωτών κόντρα στους Θεσσαλονίκης.

Ο Μπόγιοβιτς στο 27’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο Μελισσάς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Μάλιστα, το «συγκρότημα» της Αιτωλοακαρνανίας έχασε πέναλτι με τον Καμαρά στο 87’ ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χακόμπο, ενώ δύο λεπτά αργότερα, δοκάρι είχε και ο Αθανασιάδης για τον ΠΑΟΚ.

Η εξέλιξη του αγώνα…

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του «Δικέφαλου» μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Ιωάννου έκανε τη σέντρα, ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στον Σκόνδρα και κατέληξε κόρνερ, ενώ από την εκτέλεση, ο Θεοδωρίδης σούταρε έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει στο 8’ με τον Ολίσε, ωστόσο, το πλασέ που έκανε, εκτός περιοχής, βρήκε σε ετοιμότητα τον Ράφαελ, ο οποίος μπλόκαρε. Η ομάδα του Αγρινίου… έκρουσε το πρώτο «καμπανάκι» στην άμυνα των Θεσσαλονικέων στο 17’ με τον Καμαρά να σεντράρει, ο Μπελόν δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

Το δεύτερο… καμπανάκι ήχησε στο 25’ με τον Μπόγιοβιτς να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Χακόμπο μπλόκαρε, ωστόσο, ο δυναμικός επιθετικός των γηπεδούχων δεν απώλεσε τη νέα ευκαιρία που είχε στα… πόδια του, μια και βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρο του ΠΑΟΚ, έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Ιωάννου και με πλασέ έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, οι διάδρομοι προς την εστία του Ράφαελ ήταν καλά «κλειστοί» από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, ο οποίος ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την κεφαλιά του Μελισσά.

Διορθωτικές… κινήσεις από τον Στέφενς

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολλανδός προπονητής θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη. Μάλιστα, ο πρώτος θέλησε να γίνει απειλητικός στο 51’ αλλά ο Ράφαελ «είδε» την κίνησή του και τον πρόλαβε.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, το άγχος μεγάλωνε για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είχαν βγει στην επίθεση για να μειώσουν και να μεγαλώσουν τις ελπίδες τους να πάρουν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσουν πολλά κενά στην άμυνα, τα οποία θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα, στο 85’ ο Καμαρά βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Κάτσε στο σπριντ, γύρισε την μπάλα στον άξονα, ο Ιωάννου βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κίτσιου, με τον Βοσκάκη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, ο Αφρικανός επιθετικός δεν κατάφερε να στοχεύσει σωστά και η προσπάθειά του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χακόμπο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι, με τον Αθανασιάδη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Λούκας, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, κάτι που έφερε το πρώτο «τρίποντο» για τον Παναιτωλικό και την πρώτη απώλεια βαθμών για τον «Δικέφαλο».

Παναιτωλικός : Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (90+ Μύγας), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (72′ Γοδόι), Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (78′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπελόν

ΠΑΟΚ ): Χακόμπο, Σκόνδρας, Κίτσιου, Βίτορ, Λόπεθ, Τζιόλης (68′ Γεωργιάδης), Κάτσε, Στοχ, Λούκας, Ολίσε (46′ Σαλπιγγίδης), Νέτσιντ (46′ Αθανασιάδης).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected