Κατηγορίες
Football League

Τύρναβος – Αιγινιακός (1-1) Στο πρώτο ο Ζούρκος

1 (4)Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι του Κουρτεσιώτη (52′), ενώ η ομάδα της Πιερίας ισοφάρισε με τον Σίκιμιτς (58′).  Μπροστά σε 400 φιλάθλους του ποδοσφαίρου ο Τύρναβος έδωσε το πρώτο του φιλικό επί Λαρισινού εδάφους και συγκεκριμένα στο Στάδιο Αλκαζάρ.

Το σύνολο του Άγγελου Διγκόζη, κόντρα στον Αιγινιακό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής σε λίγες ημέρες. Οι Θεσσαλοί έδειξαν καλύτερο πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν απροσπέλαστοι στο κέντρο με την παρουσία του Ντατίδη και του Βαγγελή.

Από πλευράς θεάματος, το φιλικό δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τους δύο προπονητές.

Ο Τύρναβος με στημένες φάσεις απείλησε στο πρώτο μισό, συγκεκριμένα στο 29′ η κεφαλιά του Βαγγελή πήγαινε προς τα μέσα, αλλά η καταπληκτική απόκρουση του Τόλιου κράτησε το «μηδέν». Ο διαιτητής στη συγκεκριμένη φάση έδειξε άουτ, ωστόσο το κόρνερ ήταν ολοφάνερο. Λίγα λεπτά αργότερα το σουτ του Γεωργίου 31′ δεν είχε τον επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Αιγινιακός απείλησε μόνο με την κεφαλιά του Δήμου που έδιωξε δύσκολα ο Καραναστάσης. Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου, άνηκε στον Τύρναβο, με το φάουλ του Κουρτεσιώτη να καταλήγει στα χέρια του Τόλιου.

Έπεσε το κέντρο – κόπηκε στη μέση…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός για τους γηπεδούχους έπεσε αφού δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, παρόλο που πέτυχαν ένα τέρμα με τον Κουρτεσιώτη από εκτέλεση πέναλτι στο 52′. Η φάση της «ποινής» είναι αμφισβητούμενη, αλλά ο Ντε Πάουλα το κέρδισε έξυπνα.

Λίγα λεπτά αργότερα (58′ ) οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Χατζάρα, ισοφάρισαν στο ματς με τον συνήθεις ύποπτο Σίκιμιτς που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Θεσσαλούς. Η κάθετη μπαλιά «τρύπησε» την άμυνα και ο ταχύς Σίκιμιτς δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να νικήσει τον πορτιέρο του Τυρνάβου.

Από κει και πέρα και έως την λήξη, οι Τυρναβίτες δεν είχαν κάποια αξιόλογη φάση, αφού οι αποστάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών «μεγάλωσαν» και οι Ντατίδης και Βαγγελή έριξαν την απόδοση τους έως να αντικατασταθούν. Από την άλλη πλευρά οι «καυνόλευκοι» με τον Σίκιμιτς δημιούργησαν ρήγματα και δύο ευκαιρίες που δεν κατέληξαν σε γκολ.

* Σοβαρός τραυματισμός για τον Γιαζιτζόγλου (σ.σ. έτσι φάνηκε με την πρώτη ματιά) και αυτό ήταν ένα έναυσμα για παράπονα από τον κ. Χατζάρα.

* Λίγος κόσμος στο Στάδιο Αλκαζάρ, στο πρώτο ματς των Θεσσαλών.

Οι συνθέσεις:

Τύρναβος 2005 Q Καραναστάσης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Γκαλίτσιος, Τέλλος, Νταντίδης, Βανκγελή, Ντος Σάντος, Τσούκαλος, Γεωργίου, Φελίπε. Στον πάγκο οι: Ντάλλας, Σιάτρας, Πούτας, Καραγιάννης Η., Σουλιώτης, Σαχινίδης, Δημολιός, Κάρλος Αντρέ, Ζυγκερίδης, Πρίφτης, Μάγγος.

Αιγινιακός : Τόλιος, Πετκάκης, Γιατζιτζόγλου, Σαμαράς, Δήμου, Ζούρκος, Φαμπίνιο, Μιτρόφ, Σίκιμτς, Τσεβτάν, Στάνιμιρ. Στον πάγκο οι: Μελισσόπουλος, Αχαλινόπουλος Λ., Μπαϊμάκης, Δεμηρτζόγλου, Αχαλινόπουλος Κ., Αργυρόπουλος Β., Γκατσολάρι, Χατζής, Λιόλιος, Μωυσιάδης, Κιβρακίδης, Τσολακίδης, Καρακατσάνης.

*pieriasport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected