Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Κοζάνη – Ο Δημήτρης Ταφαρλής στο Imathia Sports News

1098128_10201794426888745_947784902_nΈνα 24ωρο απέμεινε για τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς για την πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου της περσινής Δ’ Εθνικής, Κοζάνη. Οι “ερυθρόλευκοι”, που φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια από την ίδρυση τους, προσδοκούν σε μία ανάλογη χρονιά με την περσινή και με μοναδικό στόχο την άνοδο στη Football League.

Το εγχείρημα εκ προοιμίου δύσκολο καθώς στον 2ο όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχει φέτος ο ΦΣ Κοζάνης, κληρώθηκαν οι ιστορικές ΑΕΛ και Καστοριά ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένος φαίνεται και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης. Η εμπειρία όμως των παικτών της Κοζάνης είναι δεδομένη και η ομάδα προετοιμάστηκε κατάλληλα για την αυριανή εκκίνηση, για το θεσμό του Κυπέλλου εξαρχής, με αντίπαλο τον Κεραυνό Θεσπρωτικού.

Για τον αυριανό αγώνα αλλά και για τη φετινή χρονιά, μίλησε στο Imathia Sports News ο Δημήτρης Ταφαρλής, από τα βασικά στελέχη της εξαιρετικής περσινής πορείας αλλά και από τους πλέον ικανούς στο ρόστερ των “ερυθρολεύκων”. Ο 25χρονος μέσος είπε :

Για τον αυριανό αγώνα αλλά και για τα συναισθήματα του που και φέτος θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Κοζάνης στη Γ΄Εθνική : “Είμαι πολύ χαρούμενος που αύριο ξεκινά μία καινούργια χρόνια για μένα και την ομάδα μου. Βρίσκομαι στον σύλλογο με τον οποίο πέρσι είχαμε μια υπέροχη χρόνια, με δυσκολίες αλλα με πιο πολλές χαρές. Θα ήθελα και τη φετινή χρονιά, με τη βοήθεια του Θεού, παρά τις δυσκολίες που ομολογουμένως θα συναντήσουμε, να είναι μια υπέροχη χρονιά. Όσον αφορά το νέο πρωταθλημα που ξεκινά, πιστεύω πως είναι εκ των πραγμάτων μια καινούρια κατηγορία, πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, με αρκετές ομάδες άγνωστες μεταξύ τους. Εύχομαι καλή αρχή σε όλες τις ομάδες και στη δική μου να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει”.

 

Για το νοκ-άουτ παιχνίδι του Σαββάτου με τον Κεραυνού Θεσπρωτικού και το αν πιστεύει πως θα αποδειχθούν πολλά σ’ αυτή την αναμέτρηση: “Ο αυριανός αγώνας νομίζω πως είναι σημαντικός και για τις δύο ομάδες κυρίως γιατί θα είναι μία πρόβα τζενεράλε για το πρωταθλημα. Ωστόσο θεωρώ πως είναι νωρίς για συμπεράσματα, διότι οι ομάδες δεν είναι στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας γιατί και ο αντίπαλος έχει αξιόλογους παίκτες, με εμπειρία και γενικότερα είναι ένα δυνατό σύνολο.

Για τον θεσμό του Κυπέλλου όπως διαμορφώθηκε από την κλήρωση και αν αποτελεί εφικτό στόχο για την ομάδα του, δεδομένου και της εκκίνησης του πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα : “Ο θεσμός του Κυπέλλου ανέκαθεν θεωρείται ο θεσμός τον εκπλήξεων. Γι’ αυτό το λόγο είναι τελείως διαφορετικός από το πρωτάθλημα. Έτσι όπως σχεδιάστηκε φέτος, οι πρώτοι αγώνες θα είναι με τις ομάδες του ομίλου μας, οπότε εκ των πραγμάτων υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Πιστεύω όμως πως αν η ομάδα μου καταφέρει και προκριθεί αύριο, θα είναι ικανή να συνδυάσει και τις δύο διοργανώσεις, με βασικό στόχο να φτάσουμε όσο μακριά μπορούμε”.

Για το ποια θα ήταν η ευχή του τόσο για την ομάδα του όσο και προσωπικά : “Στην ομάδα μου θα ήθελα να ευχηθώ να φτάσει όσο πιο ψηλά είναι δυνατόν στις δύο διοργανώσεις. Εύχομαι η πορεία να είναι ισάξια της περσινής που ομολογουμένως ήταν αξιοθαύμαστη. Όσον αφορά εμένα, θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να είμαι υγιής και να βοηθήσω την ομάδα μου για το καλύτερο.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected