Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-0

420bcfda4240f52cecda88a9de64f114_LΜε γκολάρα του Μπεργκ ο Παναθηναϊκός έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, αφήνοντας… πίσω του τον ΟΦΗ με 1-0, στη Λεωφόρο.

Με τον Μπεργκ να παραδίδει μέσα στη Λεωφόρο τα… διαπιστευτήριά του στο σκοράρισμα και να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ στο 65ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ επαναφέροντας τα χαμόγελα της αισιοδοξίας στα πρόσωπα των οπαδών του, που χειροκρότησαν θερμά την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Είναι αλήθεια ότι μια εβδομάδα μετά τη γκέλα στα Χανιά και το 1-1 με τον Πλατανιά, οι πράσινοι έδειξαν σημάδια αισθητής βελτίωσης στο παιχνίδι τους, ζέσταναν για τα καλά τον κόσμο τους και μοίρασαν εκ νέου υποσχέσεις για μια συνέχεια στη Super League, ανάλογη της βαρύτητας του ονόματος, αντάξια της ιστορίας και πάνω απ’ όλα τέτοια που να ανταποκρίνεται στο ταλέντο που σίγουρα υπάρχει στις τάξεις του φετινού δυναμικού.

Βέβαια, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού και την αλλαγή της εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο, το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες με την έναρξη της επανάληψης, λόγω της αποβολής του Σβασίγια στο 46′.

Ωστόσο, το πάθος που από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό έδειξαν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, σε συνδυασμό με την απόλυτη στήριξη που είχαν άπαντες από την εξέδρα, επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να μην απειληθεί ουσιαστικά στο ματς, καθώς ο ΟΦΗ από την άλλη πλευρά και στο διάστημα που έπαιζε με έντεκα και πολύ περισσότερο όταν έμεινε με δέκα, δεν έδειξε ικανός να απειλήσει σοβαρά την εστία του Καπίνο.

Από την πλευρά τους, οι πράσινοι έμειναν και αυτοί με δέκα παίκτες στο 84ο λεπτό, όταν ο Ρισβάνης είδε την κόκκινη κάρτα του Δασκαλόπουλου με δεύτερη κίτρινη. Και πάλι, όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε για ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Ατζαγκούν στο 88′.

Η περιγραφή

Ανούσια υπεροχή είχε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο αλλά τους έλειπαν τόσο η πάσα για γκολ, όσο και η τελική προσπάθεια. Στον αντίποδα ο ΟΦΗ μπήκε για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και το κατάφερε με σχετική ευκολία. Επιθετικά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Καπίνο, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που έμοιαζε να ενδιαφέρει και πολύ τους Κρητικούς. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με το «τριφύλλι» να θέλει αλλά να μην μπορεί.

Τα δεδομένα άλλαξαν με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος. Ο Ζβασίγια έκανε λάθος κι εν συνεχεία ανέτρεψε τον Μπεργκ με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αμέσως να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος έσπρωχνε την ομάδα με όλες του τις δυνάμεις. Στο 65’ έγινε η φάση που άλλαξε το ματς. Σε μία υπέροχη αντεπίθεση ο Μπεργκ έπαιξε διαδοχικά ένα – δύο με τον Ατζαγκούν και τον Αμπέιντ κι εκτέλεσε λίγο έξω από την περιοχή τον Δασκαλάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να απόκρουσε κι έγινε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν έφτασε σε δεύτερο γκολ με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να βγει από τα καρέ του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μάλιστα από το 84΄οι δύο ομάδες είχαν ξανά αριθμητική ισορροπία καθώς αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρισβάνης.

Στο 88’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ με μία φωτοβολίδα του Ατζαγκούν με το αριστερό που έφυγε λίγο άουτ.

Παναθηναϊκός : Καπίνο, Μαρινάκης (72’ Σίλντενφελντ), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Αμπέιντ, Ζέκα (59’ Ντίνας), Πράνιτς (79’ Μέντες), Ατζαγκούν, Μπεργκ

ΟΦΗ : Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Σβασίγια, Μιλιάζες, Μακρής, Βερόν (85’ Λαμπρόπουλος), Ζε Εντουάρντο (49’ Ζορό), Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης (74’ Κάλαϊτζιτς), Παπάζογλου.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected