Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νάουσας 2-1

DSCN6769Μία ακόμη νίκη, την έκτη κατά σειρά σε πρωτάθλημα και κύπελλο πανηγύρισε σήμερα ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια από τα συνολικά 120 που έχουν διεξαχθεί στις πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα του Σάκη Παγγούρα επικράτησε του πολύ καλού και χθες Αχιλλέα Νάουσας και έκανε τους 500 περίπου φίλου του να τραγουδάνε στο τέλος «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές»!

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον πρωταθλητή από τόσο νωρίς (όπως άλλωστε παραδέχτηκε και στη δήλωση του στην κάμερα του Imathia Sports News ο προπονητής των γηπεδούχων) είναι όμως φανερό πως η ομάδα της Αλεξάνδρειας παρουσιάζει φέτος ένα εξαιρετικό σύνολο, με αρχή, μέση και τέλος και με παίκτες που βγάζουν πάθος και ποιότητα στο παιχνίδι τους, στοιχεία που αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του φετινού ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ο Αχιλλέας Νάουσας παρουσίασε και πάλι ένα πολύ καλό πρόσωπο, απείλησε τον αντίπαλο του και κατάφερε να του βάλει…δύσκολα για μεγάλο διάστημα του σημερινού αγώνα. Ο Βασίλης Κουρογεωργάκης έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο και ποιοτικό σύνολο, που ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο και με πολύ πειθαρχημένο τρόπο «δουλεύει» ασταμάτητα στον αγωνιστικό χώρο.

Που κρίθηκε το ματς

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν με τα δικά τους…τρικ να μπερδέψουν τον αντίπαλο. Ο Σάκης Παγγούρας δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, ενώ αντίθετα ο ομόλογος του στου Αχιλλέα, άφησε εκτός τον Λάζαρο Παπαπέσιο και προτίμησε ως στόπερ τον έμπειρο Μερκούρη Καραλιόπουλο. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, αμέσως μετά το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ (13ο λεπτό) «ανακάτεψε» πολλές φορές την…τράπουλα στον αγωνιστικό χώρο, που στις περισσότερες των περιπτώσεων απέδωσε θετικά στην απόδοση της ομάδας, κάτι που απέφερε και την ισοφάριση από το εξαιρετικό σε εκτέλεση φάουλ του…σπεσιαλίστα Κώστα Τουμαρά. Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι βγήκαν στην επίθεση για να αναζητήσουν το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να μην αποφεύγουν τα λάθη, ενώ ο τραυματισμός του σκόρερ Κώστα Τουμαρά αποτέλεσε πλήγμα για τους «κυανόλευκους», χάνοντας ένα πολύτιμο εργαλείο στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με την άριστη φυσική κατάσταση των γηπεδούχων που συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να κλέβουν πολλές μπάλες, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του τελευταίου 20λεπτου παρόλο που σε μία-δύο αντεπιθέσεις η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη αν ήταν πιο προσεκτική μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στα καρέ του Βρεττού. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το τελικό 2-1 και τους φιλοξενούμενους να πέφτουν πάνω στον βοηθό της αναμέτρησης κ. Καρυπίδη, διαμαρτυρόμενοι για τη φάση του δεύτερου γκολ, υποστηρίζοντας πως ο Κώστας Κίτσας βρισκόταν σε θέση off-side.

Λεπτό προς λεπτό

3′ Εκτέλεση φάουλ του Τουμαρά από καλή θέση, η μπάλα άουτ.

5′ Πολύ ωραία πάσα του Θανάση Κίτσα στο ύψος της περιοχής, ο Ζωγράφος σαν «τρέιλερ» θα κάνει κίνηση στην «καρδιά» της άμυνας, το πλασέ όμως που θα επιχειρήσει θα αποκρουστεί από τον Ηλιάδη.

13′ ΓΚΟΛ! Ο Κώστας Κίτσας θα βρεθεί σε πλάγια θέση δεξιά, θα δει τον αμαρκάριστο Θανάση Κίτσα στο ύψος του πέναλτι, ωραίο πλασέ του τελευταίου και ο ΠΑΟΚ θα μπει μπροστά στο σκορ (1-0).

19′ Εντυπωσιακό «ένα-δύο» Ζωγράφου-Γιώργου Κίτσα, σουτ με τη μία του δεύτερου εξ επαφής, η μπάλα μόλις άουτ.

24′ Σουτ του Γιώργου Κίτσα από πλάγια δεξιά, θα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Ηλιάδης.

36′ Εκτέλεση κόρνερ του Λαδά, από τη γωνία της περιοχής ο Γιώργος Κίτσας θα κάνει σέντρα-σουτ, ο Κώστας Κίτσας θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας, αλλά το πλασέ που θα επιχειρήσει θα διώξει πάνω στη γραμμή ο Ορδουλίδης.

48′ ΓΚΟΛ! Αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Τουμαρά, η μπάλα στη γωνία του Βρεττού που δεν μπόρεσε να τη βρει (1-1).

50′ Σουτ του Γιώργου Κίτσα από μέση απόσταση, θα μπλοκάρει ο Ηλιάδης.

51′ Πρώτη αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Ντάτσης στη θέση του Τσάλμα.

56′ Μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν! Εντυπωσιακή εναλλαγή της μπάλας μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, τελικός αποδέκτης ο Θανάσης Κίτσας, ο οποίος θα σημαδέψει το δοκάρι. Στην αντεπίθεση, ο Γιάτσος θα περάσει 3-4 αμυντικούς, θα βρει τον Ντάτση που κινήθηκε ωραία στο ύψος της περιοχής, θα περάσει τον Βρεττό αλλά θα ανοίξει πολύ τη μπάλα που θα καταλήξει άουτ.

57′ Σουτ του Τζέπη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

59′ Δεύτερη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Τουμαράς που χτύπησε στο κεφάλι και νιώθει ζαλάδες δίνει τη θέση του στον Παπαπέσιο.

61′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Παναγιώτη Κίτσα από τον άξονα, ο Κώστας Κίτσας θα «σπάσει» το τεχνητό off-side, θα πασάρει παράλληλα στο Γιώργο Κίτσα και αυτός εύκολα σε κενή εστία θα κάνει το 2-1.

69′ Τρίτη αλλαγή για τους «κυανόλευκους», ο Μύγγας στη θέση του Μπράτση.

70′ Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ, ο Νουσιόπουλος στη θέση του Κώστα Κίτσα.

73′ Αντεπίθεση με προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, ωραία εναλλαγή της μπάλας από τρεις παίκτες, τελικός αποδέκτης ο Τζέπης, το σουτ όμως θα φύγει ψηλά άουτ.

84′ Δεύτερη αλλαγή για τους «ασπρόμαυρους», ο Λευτέρης Κίτσας στη θέση του Πατατούκα.

88′ Κίτρινη κάρτα Γιώργος Κίτσας.

89′ Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Πατατούκα, πάσα δεξιά στον Ζωγράφο, σουτ του τελευταίου από πλάγια δεξιά, η μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90′ Τελευταία αλλαγή στον αγώνα, ο Σπύρος Κίτσας στη θέση του Γιώργου.

90+2′ Κίτρινη κάρτα Μπουκλάς Γ.Ε.

90+3′ Τετ-α-τετ του Τζέπη που ξέφυγε από τους αντιπάλους του και πάλι δεν θα σημαδέψει σωστά, η μπάλα άουτ.

90+4′ Κίτρινη κάρτα Βρεττός.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Γαβρά.

Αρχικές συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Βρεττός, Λαδάς, Πατατούκας, Μπουκλάς Γ.Ε., Μπουκλάς Γ.Α., Τζέπης, Ζωγράφος, Κίτσας Π., Κίτσας Θ., Κίτσας Γ., Κίτσας Κ.

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Μήτσικας, Τσάλμας, Θεοδοσιάδης, Ορδουλίδης, Μπράτσης, Τουμαράς, Τερζόπουλος, Καραλιόπουλος, Γιάτσιος, Παραστατίδης.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected