Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το pre game της 12ης αγωνιστικής

imagesΚαι ενώ η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα πιάνει σιγά σιγά…μονοψήφια νούμερα, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς! Η Α1 Ερασιτεχνική μπαίνει πλέον στην 12η φετινή στροφή, μία αγωνιστική με πολύ σπουδαίες ομολογουμένως αναμετρήσεις, ειδικά ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αλλά και σ’ αυτές που φετινός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ας δούμε μία μίνι ανάλυση των 7 αυριανών αναμετρήσεων αλλά και στιγμιότυπα από αντίστοιχους περσινούς αγώνες :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Ο πρωτοπόρος σύλλογος από την Αλεξάνδρεια επιστρέφει στο ΔΑΚ της πόλης, υποδεχόμενος τον νεοφώτιστο Άρη. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα έκανε το πρώτο της “στραβοπάτημα” την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕ Χαρίεσσας, παρόλα αυτά όμως η διαφορά των 7 βαθμών από τη δεύτερη θέση αποτελεί ικανοποιητικό…μαξιλαράκι στην υπόθεση πρωτάθλημα. Ιδανικό σενάριο για τους “ασπρόμαυρους” ο συνδυασμός νίκης στο αυριανό παιχνίδι και ισοπαλίας στο ντέρμπι της Μελίκης, που θα μεγαλώσει και πάλι την…ψαλίδα από την πρώτη θέση. Στην αντίπερα όχθη, οι “κιτρινόμαυροι” του Γιάννη Νούσιου μεταβαίνουν στην Αλεξάνδρεια χωρίς άγχος, καθώς κάθε θετικό αποτέλεσμα στην έδρα των πρωτοπόρων αποτελεί κέρδος για οποιαδήποτε ομάδα. Απών για τους φιλοξενούμενους ο Γιώργος Δαρδακούλης, που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Φίλιππο Μέσης.

Φίλιππος Μελίκης – Αχιλλέας Νάουσας : Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μελίκης. Οι “ερυθρόλευκοι”, που μετράνε ένα σερί πέντε συνεχόμενων νικών, υποδέχονται τον “συγκάτοικο” τους στη δεύτερη θέση Αχιλλέα Νάουσας. Οι “κυανόλευκοι”, που δυσκολεύτηκαν αλλά επικράτησαν της μαχητικής Νέας Γενεάς Νικομήδειας την προηγούμενη αγωνιστική, προέρχονται επίσης από ένα σερί νικών που τους έχουν φέρει στο δεύτερο σκαλοπάτι της κατηγορίας και στους 25 βαθμούς. Το παιχνίδι αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον για τους φίλους των δύο ομάδων και σύμφωνα με την εικόνα αλλά και την ποιότητα που έχουν επιδείξει οι δύο ομάδες φέτος, πρόκειται για μία από τις πλέον αμφίρροπες αναμετρήσεις των τελευταίων αγωνιστικών. Οι δύο προπονητές, Κώστας Παυλόπουλος και Βασίλης Κουρογεωργάκης (που έχουν τεθεί αντιμέτωποι και ως ποδοσφαιριστές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα) δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας και λογικά θα υπάρξουν και οι εκπλήξεις στη…σκακιέρα του αγώνα. Ας δούμε στιγμιότυπα από τον περσινό αγώνα της 9ης αγωνιστικής (3/11/2012) :

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Άτλας Ζερβοχωρίου : Ακόμη ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Οι γηπεδούχοι, που κατάφεραν στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Διαβατό να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, υποδέχονται τον εξαιρετικό φέτος Άτλα Ζερβοχωρίου, που την προηγούμενη αγωνιστική “φιλοδώρησε” με έξι τέρματα τον πρωταθλητή Αχιλλέα Νεοκάστρου. Ο Γιώργος Ντάμτσιος αντιμετωπίζει την απουσία του Χρήστου Μηνούδη, που αποβλήθηκε αν και έγινε…αλλαγή στον προηγούμενο αγώνα, ενώ ο Κώστας Κατσώνης θα έχει μετά από καιρό…κανονικό τερματοφύλακα, καθώς ο Σταύρος Παπαδόπουλος επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του, που τον κράτησε ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Φίλιππος Μέσης – Ατρόμητος Διαβατού : Το…παραδοσιακό ντέρμπι της ΕΠΣ Ημαθίας και μία από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μπάμπη Πετρίδη, που προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία στο Παλαιό Σκυλίτσι, υποδέχεται τον…αποδεκατισμένο Ατρόμητο, με τον Μάκη Γιαννόπουλο (ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος στη Μέση, απ’ όπου αποχώρησε το καλοκαίρι) να στερείται τις υπηρεσίες των Κώστα Παγγούρα και Θωμά Λιλιόπουλου, που αποβλήθηκαν στο παιχνίδι με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων. Οι ιδιαιτερότητες αρκετές στο αυριανό παιχνίδι, με τους Φλάβιο Ρόκκο και Γιώργο Μανιόπουλο να τίθονται αντιμέτωποι με την προηγούμενη ομάδα τους, με τον πρώτο μάλιστα να αντιμετωπίζει τον αδερφό του Άγγελο, που αγωνίζεται φέτος στον Φίλιππο! Ο κόσμος αναμένεται για ακόμη μία χρονιά να δώσει βροντερό παρόν στο γειτονικό ντέρμπι, στο οποίο και οι δύο αντίπαλοι θα αγωνιστούν με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Καψόχωρας : Με την…πλάτη στον τοίχο και με την άμεση ανάγκη για βαθμούς θα αγωνιστεί αύριο ο πρωταθλητής, ο οποίος υποδέχεται τους…ξεκούραστους “κοκκινόμαυρους”, που προέρχονται από το ρεπό με αντίπαλο την ΑΕ Αλεξάνδρειας. Οι “ασπρόμαυροι”, οι οποίοι προέρχονται από ένα σερί πέντε συνεχόμενων ηττών, θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Γιάννη Βαλδήρ, καθώς ο αρχηγός των γηπεδούχων θα εκτίσει την πέμπτη από τις έξι αγωνιστικές τιμωρίας του, ενώ αβέβαιο είναι για μία ακόμη αγωνιστική πόσους παίκτες θα έχει στη διάθεση του ο Αντώνης Νησελίτης. Στην αντίπερα όχθη, ο Χρήστος Τερζίδης θα επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για την αυριανή αναμέτρηση, με μοναδικό στόχο την έβδομη νίκη στο πρωτάθλημα και τους 22 βαθμούς συγκομιδή μετά από 12 αγωνιστικές.

Εθνικός Κλειδιού – ΑΕ Χαρίεσσας : Αναμέτρηση…αποδείξεων στο Κλειδί, με τους δύο αντιπάλους να επιθυμούς τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Το σύνολο του Βασίλη Βαμβακίδη, που δίνει τον δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα (ηττήθηκε με 0-1 από τον Φίλιππο Μελίκης), θα αγωνιστεί με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να πάρει βαθιά βαθμολογική…ανάσα ενόψει της συνέχειας. Οι “κυανόλευκοι” βρίσκονται στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς και χρειάζεται άμεση συγκομιδή βαθμών για να απομακρυνθούν από τη…διακεκαυμένη ζώνη. Ααπό την άλλη πλευρά, σε πολύ καλύτερη ψυχολογία οι “κιτρινόμαυροι” του Δημήτρη Χαλκιά, οι οποίοι κατάφεραν να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ με την συνολική τους απόδοση στο συγκεκρινένο παιχνίδι απέδειξαν πως και φέτος η ΑΕΧ αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς…κρίκους του φετινού πρωταθλήματος.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΕ Αλεξάνδρειας : Τους τρεις πολύτιμους βαθμούς παίρνουν οι “πράσινοι” του Σάκη Παπαδίνα και με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, φτάνουν αισίως τους 13 βαθμούς.

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Νηρέας Βέροιας : Το ντέρμπι των νεοφώτιστων της 12ης αγωνιστικής. Η ομάδα του κ. Τουρατζίδη υποδέχεται τους “ερυθρόλευκους” του Γερμανού Σιαφαρίκα, σε μία αναμέτρηση που ο νικητής θα αποκτήσει (έστω προσωρινά) βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας. Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από την πολύ καλή εμφάνιση στο Γιαννακοχώρι με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νάουσας, θα επιδιώξουν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν το “ροζ φύλλο” μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της αυριανής (23/11) αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.00 :

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Καψόχωρας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΑΕ Αλεξάνδρειας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Άτλας Ζερβοχωρίου

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Νηρέας Βέροιας

Φίλιππος Μέσης – Ατρόμητος Διαβατού

Φίλιππος Μελίκης – Αχιλλέας Νάουσας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου

Εθνικός Κλειδιού – ΑΕ Χαρίεσσας

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

*Η προσπάθεια για την “πειραματική” κάλυψη της ζωντανής μετάδοσης μέσα από τα γήπεδα την προηγούμενη αγωνιστική, δεν στέφθηκε από επιτυχία αλλά όπως κάθε καινούριο εγχείρημα, γίνεται για να εντοπίζονται τα προβλήματα και οι ατέλειες. Έτσι, το αυριανό LIVE θα γίνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως το έχετε συνηθίσει από την αρχή του πρωταθλήματος, με την προσθήκη μίας νέας λειτουργίας που σας τη φυλάμε για…έκπληξη!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected