Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Μακροχώρι 0-3

SAM_8408

Η πιο επιβλητική εμφάνιση, σε συνδυασμό με το πιο εμφατικό σκορ από την αρχή του πρωταθλήματος πέτυχε το Μακροχώρι. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη ήταν καταιγιστική στην Πιερία και μετά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής, φιγουράρει μόνη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα με 16 βαθμούς. Οι “ασπρόμαυροι” έδειξαν από το πρώτο λεπτό πως ήθελαν περισσότερο το ματς και συνέχισαν τις πολύ καλές εμφανίσεις τους μακριά από την Ημαθία.

Ο εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος και η…κινητή εξέδρα!

Οι άνθρωποι του Αχιλλέα έχουν μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο και πολύ μεράκι για την ομάδα. Αυτό άλλωστε αποδυκνείεται από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά και από τις ενέργειες της διοίκησης ώστε η ομάδα να αγωνίζεται στο γήπεδο του χωριού. Έτσι, η φορητή και θερμαινόμενη(!) κερκίδα είναι γεγονός, κάτι που δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση και ο κόσμος, ο οποίος ανταποκρίθηκε και περίπου 600 φίλοι και των δύο ομάδων έδωσαν το παρόν. Εντυπωσιακό επίσης το γεγονός, πως αρκετοί ήταν οι φίλοι του Μακροχωρίου που βρέθηκαν στο όμορφο χωριό της Πιερίας και μάλιστα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της ομάδας, ήταν περισσότεροι από όσους βρίσκονται στα εντός έδρας παιχνίδια!

Οι επιλογές από τον πάγκο

Οι γηπεδούχοι, που προέρχονταν από την πρόκριση και την εξαιρετική εμφάνιση με αντίπαλο την Κύμη, που τους έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του 3ου ομίλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρήγα Φεραίο. Ο Απόστολος Στύλος δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, ενώ επέστρεφε μετά από δύο αγωνιστικές τιμωρίας ο πρώην παίκτης του Αχιλλέα Νεοκάστρου και πρώην συμπαίκτης των Δημήτρη Καφέ και Γιώργου Τζεϊρανίδη, Γιάννης Σακελλαρίδης. Από τις αρχικές επιλογές, ήταν φανερό πως ο νεαρός τεχνικός έδινε περισσότερο έμφαση στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και στην πίεση στον άξονα. Από την άλλη πλευρά, ο Λεωνίδας Μπίλης επέλεξε τον Στέλιο Μαυριδόγλου στο αρχικό σχήμα, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα των “ασπρόμαυρων”. Ξεκάθαρος στόχος για τον έμπειρο προπονητή, η ταχύτητα με ή χωρίς τη μπάλα αλλά και η διεμβόλιση της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση και ποιες ήταν οι καθοριστικές φάσεις

Οι εκτός έδρας μονομαχίες φαίνεται πως ταιριάζουν…γάντι στους Ημαθιώτες! Κι αυτό γιατί οι αγωνιστικοί χώροι είναι οι ιδανικοί για τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών της Ένωσης. Ο κακός αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Γηπέδου Μακροχωρίου έχει δημιουργήσει προβλήματα στους παίκτες, κάτι που παραδέχονται όλοι στο στρατόπεδο των “ασπρόμαυρων”. Από το πρώτο λεπτό, οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς και με το συνεχές passing game που τους χαρακτηρίζει, δημιούργησαν πολλές προϋποθέσεις για γκολ.

Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Απόστολου Στύλου δεν είχε την φρεσκάδα και την εκρηκτικότητα προηγούμενων παιχνιδιών, ενώ πολλά ήταν τα λάθη (κυρίως ατομικά) που χαρακτήρισαν τους γηπεδούχους.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δημήτρη Καφέ λίγο πριν την ανάπαυλα, το οποίο κέρδισε ο Αντώνης Ηλιάδης, ήταν καθοριστική εξέλιξη για τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν φυσιολογικό, αντέδρασαν στις αρχές του δευτέρου μέρους, με τον Γιώργο Παμλίδη να μην καταφέρνει να νικήσει τον Σπύρο Σταματέλο, για να έρθει ο Αντώνης Ηλιάδης στο 55′ (και ενώ ο Γιάννης Πιέτρα έκανε εξαιρετική κίνηση με τη μπάλα) να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στο Μακροχώρι, λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.

Ο Απόστολος Στύλος τα έπαιξε όλα για όλα στη συνέχεια, έριξε στον αγώνα και τον επανακάμψαντα μετά από πολύ καιρό απουσίας Δημήτρη Κυρτέγο, ωστόσο οι “κοκκινόμαυροι” δεν κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα και πάλι με τον Δημήτρη Καφέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιάννη Σακελλαρίδη και αφού πέρασε δύο αμυντικούς πριν τη γραμμή του τέρματος, πέτυχε το 6ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Σακελλαρίδης, Καπασακαλίδης, Δερμίσης, Δημητρίου, Τασίδης, Τσακιράκης, Μακράκης, Μπαγγέας, Παυλίδης, Νάκας, Παμλίδης

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης, Σαρηγιαννίδης, Ηλιάδης Γ., Σαλέπης, Πιέτρα, Γεωργίου, Καφές (82′ Μάλτος), Μαυριδόγλου, Ελευθεριάδης (67′ Αργυρόπουλος), Ηλιάδης Α (88′ Τριανταφυλλίδης).
*Με την πολύτιμη βοήθεια του Μπάμπη Πεϊδη
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected