Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – ΑΕ Χαρίεσσας 1-0

Με ένα γκολ του Σερέτη στο 90+1′, ο Εθνικός επικράτησε της ΑΕ Χαρίεσσας στο γήπεδο του Κλειδιού και αναρριχήθηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας, μία θέση πίσω από τους “κιτρινόμαυρους”. Η ομάδα του Βασίλη Βαμβακίδη είχε σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει πιο νωρίς και τελικά η…λύτρωση ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κοντινή προβολή του Σερέτη.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία του κ. Γαβρά και των βοηθών του, εκδίδοντας μάλιστα και σχετική ανακοίνωση. Οι φάσεις στις οποίες επικεντρώνονται είναι του πέναλτι που κερδίζουν οι γηπεδούχοι στο 61ο λεπτό, φάση στην οποία υποστηρίζουν πως προήλθε από θέση οφ-σάιντ αλλά και για του 91ου λεπτού, που επίσης θεωρούν πως ο σκόρερ είναι εκτεθειμένος.

Στο γήπεδο του Κλειδιού, η εικόνα των εξεδρών όπως είθισται φέτος στα παιχνίδια του Εθνικού, καθώς δεν ξεπερνούσαν τους 30 οι θεατές που βρέθηκαν δίπλα στην προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας. Το παιχνίδι ομολογουμένως παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον, κυρίως βαθμολογικό, με τις δύο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Οι “κυανόλευκοι” μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ζήτησαν το γκολ από τα πρώτα λεπτά, εντούτοις τόσο λόγω ατυχίας αλλά και του κακού αγωνιστικού χώρου που δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών, δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά, που την προηγούμενη αγωνιστική ήταν εξαιρετική με αντίπαλο τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, περιορίστηκε σε παιχνίδι κέντρου και με ιδιαίτερη προσοχή στα αμυντικά της καθήκοντα, χωρίς ιδιαίτερες επιθετικές πρωτοβουλίες.

Στο πρώτο μέρος ο Εθνικός είχε καλές στιγμές (21′ Παρασχόπουλος δοκάρι, 27′ σουτ του Περηφανόπουλου αποκρούει εντυπωσιακά ο Αντιφάκος, τετ-α-τετ Φιρινίδη άουτ), έχασε όμως τον αρχηγό του Θεοδόση Περηφανόπουλο στο 33′ λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκουν διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, αλλά και πάλι οι Τάσος Καϊμακαμίδης με κοντινό πλασέ και Κιρκιλιανίδης με το άστοχο πέναλτι δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του σταθερού για ακόμη ένα παιχνίδι Αντιφάκου.

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του άρθρου, ο Εθνικός κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, χάρη σε ένα γκολ του Σερέτη στο 90+1′, όταν ο Τίμος Καϊμακαμίδης σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής, ο Αντιφάκος απόκρουσε προσωρινά και ο επιθετικός των “κυανολεύκων” βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τον ίδιο στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ. Γαβρά, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και τους φιλοξενούμενους να πέφτουν πάνω στο διαιτητικό τρίο και να διαμαρτύρονται έντονα για τις υποδείξεις του στην αναμέτρηση.

Βοηθοί του κ. Γαβρά οι κ.κ. Λιόλιος και Χαλατζούκας.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Λεφάκης, Καλυβιώτης Δ., Παρασχόπουλος, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος (λ.τ. 30′ Ποιμενίδης), Φιρινίδης, Βαρδαλής (72′ Καϊμακαμίδης Τασ.), Καϊμακαμίδης Τιμ., Σερέτης, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Φωτιάδης, Τσίπης, Θεοδωρόπουλος, Λέσκας, Κατσουγιαννόπουλος, Στογιάννης (46′ Σαρρηκυριακίδης), Κελεσίδης (70′ Τόσκα), Σιδηρόπουλος, Καρασαρίδης Δ., Καρασαρίδης Β.

Για το Imathia Sports News, Γιώργος Παπαδόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected