Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Τα clicks του πρώτου γύρου!

imagesΈξι μέρες πριν τα Χριστούγεννα (θυμίζει λίγο διαφήμιση…Jumbo αυτό!) και από το Σάββατο 14/12 η πρώτη κατηγορία του Ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου…σφύριξε τη λήξη του πρώτου γύρου. Η χρονιά ωστόσο θα κλείσει το ερχόμενο Σάββατο 21/12, με τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου και το ραντεβού θα ανανεωθεί για τις 11/1/2014, όταν το πρωτάθλημα και θα μπει πλέον στην τελική του ευθεία.

Το Imathia Sports News, πιστό στο ραντεβού του με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα με τον αθλητισμό, σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα και στοιχεία από τις πρώτες 15 αγωνιστικές της Α1 Ερασιτεχνικής, σε μία μίνι αναδρομή του πρώτου μισού του πρωταθλήματος :

1. Η ομολογουμένως μικρότερη προσέλευση θεατών. Είναι γεγονός πως τη φετινή χρονιά, ο κόσμος έχει απομακρυνθεί αισθητά από τα γήπεδα της Α1 Ερασιτεχνικής. Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι, σίγουρα όμως το ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό και ίσως μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, καθώς οι ζωντανές μεταδόσεις μέσω του Imathia Sports News αλλά και γενικότερα η επισκεψιμότητα σε θέματα που αφορούν τις 15 ομάδες της πρώτης κατηγορίας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τόσο η ανωτέρα αρχή της Ημαθίας όσο και οι ομάδες γενικότερα.

2. Εντυπωσιακά παιχνίδια, αποτελεσματικές επιθέσεις! Οι 15 ομάδες του φετινού πρωταθλήματος παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις στην επίθεση σε σχέση με την αντίστοιχη αγωνιστική της περισνής χρονιάς (398 τέρματα τη φετινή περίοδο έναντι 329 πέρσι). Από την άλλη πλευρά βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να τονίσει πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην άμυνα, όπως και να έχει όμως ο κόσμος θέλει να βλέπει γκολ και φέτος οι ομάδες τους αποζημιώνουν!

3. Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ! Ομολογουμένως, η πρωτοπόρος ομάδα του πρωταθλήματος παρουσιάζει αξιοζήλευτους αριθμούς και κινείται με…μαθηματική ακρίβεια προς τον τίτλο και την είσοδο του στα μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα είναι αήττητη στις 15 πρώτες αγωνιστικές, διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα και επίθεση (62-6), ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως σε σχέση με τους περσινό πρωτοπόρο την αντίστοιχη περίοδο Αχιλλέα Νεοκάστρου, έχει 30 γκολ περίπου περισσότερα(!).

4. Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι και η 13η θέση προς αποφυγή. Εκτός της ΑΕ Αλεξάνδρειας, που δεν δήλωσε συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα και υποβιβάζεται στην Α2 Ερασιτεχνική, οι νεοφώτιστοι Νέα Γενεά Νικομήδειας και Νηρέας Βέροιας έχουν χάσει την επαφή με την 13η θέση που υπό προϋποθέσεις δίνει την παραμονή στην κατηγορία, καθώς η διαφορά με το τέλος του πρώτου γύρου είναι στους 6 βαθμούς. Η ίδια περίπου εικόνα παρουσιαζόταν και πέρσι (Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας και Θύελλα Στενημάχου απείχαν 5 βαθμούς από την ΑΕ Καψόχωρας), ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει για την αποφυγή της 13ης θέσης, που σε περίπτωση μη ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας, οδηγεί στην επόμενη κατηγορία.

5. Οι αλλαγές προπονητών. Αρκετές ήταν οι ανακατατάξεις τη φετινή χρονιά όσον αφορά την τεχνική ηγεσία των ομάδων της Α1 Ερασιτεχνικής. Πρωταθλητής (κυριολεκτικά και μεταφορικά) είναι ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, που άλλαξε τρεις μέχρι στιγμής (Τόλης Τερζής, Γιώργος Μαραγκός, Αντώνης Νησελίτης), ενώ σε αλλαγές προσώπων προχώρησαν οι Ατρόμητος Διαβατού (Γιώργος Σπυριδωνίδης, Μάκης Γιαννόπουλος), Άτλας Ζερβοχωρίου (αποχώρησε πριν δύο μέρες ο Κώστας Κατσώνης), Εθνικός Κλειδιού (Θοδωρής Τέγος, Βασίλης Βαμβακίδης), Φίλιππος Μέσης (Μπάμπης Πετρίδης, Ανδρέας Καλτσάς), Απόλλων Αγίου Γεωργίου (Αντώνης Λυμούσης, Σάκης Παπαδίνας) και Νέα Γενεά Νικομήδειας (Γιώργος Κωνσταντάκος, Στάθης Τουρατζίδης).

6. Πολυβόλα πρώτης γραμμής. Η παρουσία πολλών και ικανών παικτών στα ρόστερ των ομάδων, έχουν δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου κατάσταση στον πίνακα των σκόρερς. Πρώτος με διαφορά ο Γιώργος Κίτσας που σκοράρει κατά ριπάς (25), με τον Δημήτρη Τσιούπρο να ακολουθεί (18). Σε εξαιρετική κατάσταση φέτος αλλά και αποκαλύψεις για τις ομάδες τους οι Κώστας Ντέλλας (15 γκολ), Δημήτρης Σούρλας (12), Κώστας Κίτσας (10) αλλά και οι Μάκης Σπανός και Ισαάκ Τεπετός που ακολουθούν με 10.

7. Λιγότερες οι κόκκινες κάρτες, ισοπαλία στα πρόστιμα. Μπορεί οι παίκτες φέτος να είναι ελαφρώς πιο…φρόνιμοι, εντούτοις τα έσοδα της ΕΠΣ από τα πρόστιμα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο κυρίως λόγω των περισσοτέρων εξωαγωνιστικών γεγονότων. Ενδεικτικό το γεγονός πως μόνο η Νέα Γενεά Νικομήδειας καλείται να πληρώσει (μαζί μετα πρόστιμα των παικτών) πάνω από 700 ευρώ, ενώ το ίδιο συχνές είναι οι κλήσεις παραγόντων σε απολογία. Το απίστευτο βέβαια (φαινόμενο που δεν είναι προνόμιο της Ημαθίας βέβαια…) είναι οι ποινές στους…γιατρούς των αγώνων (δηλωθέντες φυσικά…), κάτι που αποτελεί ένα από τα καλύτερα…ανέκδοτα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

8. “Γκρίνια” για τη διαιτησία. Πολλές είναι οι φωνές τη φετινή χρονιά για τη διαιτησία, με τις ανακοινώσεις να έχουν και φέτος την τιμητική τους. Παρά την άνοδο αρκετών διαιτητών όσον αφορά τις κατηγορίες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα αλλά και στη Γ Εθνική, εντούτοις αυτό δεν αποτελεί…κριτήριο για τις ομάδες, που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τα σφυρίγματα στους αγώνες τους. Ο τομέας “διαιτησία” είναι κάτι πολύ μεγάλο και έχει περάσει από πολλά…πάνελ συζητήσεων και γραφεία συνεδριάσεων, ωστόσο είναι ένας παράγοντας που εμείς στο Imathia Sports News δεν…ακουμπάμε καθώς θεωρούμε πως υπάρχουν αρμόδιοι να το κάνουν αυτό.

Αυτά είναι τα κυριότερα clicks από τις 15 πρώτες αγωνιστικές της Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας. Ακολουθεί ένα μίνι αφιέρωμα στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, βίντεο με τα γκολ που απαθανάτισε η κάμερα του Imathia Sports News αλλά και η ψηφοφορία της καλύτερης φωτογραφίας. Μείνετε συντονισμένοι!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected