Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – ΑΟ Καρδίτσας 1-1

DSCN5182Το αποτέλεσμα ενός αγώνα θεωρείται τελικό όταν σφυρίξει ο διαιτητής και μόνο… Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι ποδοσφαιριστές το γνωρίζουν αυτό εκ των πραγμάτων και κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί στα κεκτημένα κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης. Ένα τέτοιο γεγονός παρακολουθήσαμε σήμερα στο ΔΑΚ Νάουσας, στην απόλυτη ψυχρολουσία για τον ΦΑΣ αλλά και το…φλουρί που βρήκε ο ΑΟ Καρδίτσας, ο οποίος στην τελευταία φάση “τσίμπησε” τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η εικόνα της κερκίδας και τα πρώτα στοιχεία

Για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι του ΦΑΣ Νάουσα, η διοίκηση προχώρησε στη μείωση του εισιτηρίου για τους φιλάθλους της ομάδας, ορίζοντας την στα 5€. Παρά το αρχικό σοκ για την προσέλευση (δέκα λεπτά πριν την έναρξη οι φίλαθλοι δεν ξεπερνούσαν τους 100), ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, περισσότεροι από 400 φίλοι της ομάδας έδωσαν το παρόν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τόσο μέσω του διαδικτύου όσο και με την απόφαση για τον ορισμό της τιμής.

Η αποστολή του ΑΟΚ κατέφθασε στο γήπεδο 2 ώρες περίπου πριν την έναρξη και με υπηρεσιακό προπονητή τον Απόστολο Κεφαλά (πατέρας του Ρωμύλου που αγωνίζεται στην ομάδα) βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα. Απόντες για τους “κυανόλευκους” της Θεσσαλίας οι τραυματίες Καβαλάρης και Καραγιώργος, με τους Τσέλιο και Κεφαλά να επιλέγονται για το αρχικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με αντίπαλο τη Χαλκίδα.

Για τους γηπεδούχους, ο Βασίλης Αργυρίου είδε τον Γιώργο Νικόλτση να βγάζει ολόκληρο το πρόγραμμα των προπονήσεων και τον επέλεξε για το αρχικό σχήμα, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Σάκης Παπατάνος, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση.

Οι επιλογές από τον πάγκο

Χωρίς πολλές αλλαγές στην τακτική για τους Ημαθιώτες. Ο Δήμος Συμπεθέρης, απόντος του Σάκη Παπατάνου έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο είχε σαφή εντολή να παίζει επάνω στη γραμμή και να βοηθά επιθετικά. Ο Νικόλτσης είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Μπενίσκο και Γασπαράτο, ενώ ο Περηφανόπουλος για ακόμη ένα παιχνίδι επιλέχθηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας τον Γρηγόρη Αργυρίου ως μπακ.

Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Κεφαλάς επέλεξε να γεμίσει το κέντρο και να προσέξει περισσότερο την άμυνα. Από κει και πέρα, παίζοντας με αντεπιθέσεις να προσπαθήσει να απειλήσει την άμυνα του ΦΑΣ, που δεν είχε δεχτεί γκολ για τρεις συνεχόμενους αγώνες.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Τρία ήταν τα στοιχεία που αποτέλεσαν τους βασικούς κρίκους της τελικής έκβασης της αναμέτρησης. Το πιο σημαντικό ήταν το χαμένο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν μία φλύαρη υπεροχή και μοναδική στιγμή που απειλήθηκε ουσιαστικά ο Τάτσιος ήταν το σουτ του Γασπαράτου από το ύψος του πέναλτι και την εντυπωσιακή απόκρουση του πορτιέρο του ΑΟΚ.

Το δεύτερο στοιχείο ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γιώργου Γασπαράτου στους…πανηγυρισμούς του γκολ των γηπεδούχων, με τον διαιτητή να κρίνει πως υπερέβαλε και προκάλεσε με τον τρόπο που πανηγύρισε. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι γηπεδούχοι, ο παίκτης απευθύνθηκε σε ανθρώπους της διοίκησης που καθόταν κάτω από το ηλεκτρονικό ρολόι και σε καμία περίπτωση δεν έβγαλε τη φανέλα, που σύμφωνα με τον κανονισμό, επισύρει την κίτρινη κάρτα.

Τέλος, καθοριστικό στοιχείο ήταν ο συνδυασμός ικανότητας και τύχης των φιλοξενούμενων, που στην τελευταία φάση του αγώνα πέτυχαν την ισοφάριση. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα καθώς, παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, οι “κυανόλευκοι” της Ημαθίας έλεγχαν τον αγώνα και δεν απειλήθηκαν καθόλου.

Λεπτό προς λεπτό

5′ Κίνηση του Κούρκουλα από αριστερά, γυρίζει τη μπάλα προς το ύψος της μικρής περιοχής, ο Μουσικάκης κάνει όμως κακή εκτίμηση και με το στήθος στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κύρου και στη συνέχεια κόρνερ.

14′ Μία περίεργη φάση… Ο Γασπαράτος κάνει την ατομική προσπάθεια από αριστερά, περνά δύο αμυντικούς δίνει στον Μπενίσκο στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αυτός απέναντι από τον τερματοφύλακα πλασάρει στα δίχτυα. Ο διαιτητής έχει εν τω μεταξύ σφυρίξει και διακόπτει το παιχνίδι, διατάσσοντας προς έκπληξη όλων ελεύθερο! Αρκετοί θεώρησαν ότι υπήρξε off-side, ο βοηθός όμως δεν σήκωσε τη σημαία. Κάποιοι νόμισαν πως ακούστηκε σφύριγμα από έξω, κάτι όμως που δεν επηρεάζει εκ των πραγμάτων τη φάση ώστε να…σαστίσουν οι αμυντικοί του ΑΟΚ!

37′ Ο Κεφαλάς κλέβει τη μπάλα στον άξονα, αποδέκτης της μπάλας ο Μπενίσκος, παράλληλη πάσα του υψηλόσωμου παίκτη στον Γασπαράτο και αυτός απέναντι από τον Τάτσιο δεν θα καταφέρει να σκοράρει, με τον πορτιέρο του ΑΟΚ να αποκρούει εντυπωσιακά.

41′ Σέντρα του Γρηγόρη Αργυρίου από αριστερά, ο Γασπαράτος κάνει την κεφαλιά η οποία όμως δεν έχει πολύ δύναμη και ο Τάτσιος μπλοκάρει.

45′ Κίτρινη κάρτα Γασπαράτος.

51′ Σουτ του Μίλκοβιτς από το ύψος της περιοχής, ο Κύρου κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στη γωνία και ο επερχόμενος Τσέλιος στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

61′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Γρηγόρη Αργυρίου από αριστερά, κεφαλιά του Γασπαράτου από το ύψος του πέναλτι και το σκορ ανοίγει (1-0)

62′ Αποβολή για τον σκόρερ του ΦΑΣ στους πανηγυρισμούς! Ο διαιτητής του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

63′ Κίτρινη κάρτα Κωνσταντινίδης.

65′ Σουτ του Περηφανόπουλου από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τάτσιου.

78′ Ωραία ατομική προσπάθεια του Περηφανόπουλου από αριστερά, πλασάρει τον Τάτσιο και η μπάλα βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων.

81′ Σουτ του Παπατάνου εκτός περιοχής, μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Τάτσιος.

86′ Κίτρινη κάρτα Κεφαλάς (ΑΟΚ)

89′ Κίτρινη κάρτα Κωνσταντινίδης και αποβολή.

90+3′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ για τον ΑΟΚ στο χώρο του κέντρου, ο Μίλκοβιτς γίνεται αποδέκτης της μπάλας στον άξονα λίγο έξω από την περιοχή, μετά από συνεχόμενες κόντρες πασάρει στον Τσιρογιάννη που έμπαινε “σφήνα” στη μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κύρου. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί και αμέσως το τελικό σφύριγμα για την αναμέτρηση.

Το δια ταύτα

Σε έναν όμιλο όπως τον 3ο, κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο και τίποτα ως θέσφατο. Ο ΦΑΣ έχασε βέβαια έδαφος με τη σημερινή ισοπαλία, ωστόσο τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής δεν άλλαξαν ουσιαστικά την εικόνα της βαθμολογίας. Αντίθετα ο ΑΟΚ απέσπασε μία σπουδαία (και έτσι όπως εξελίχθηκε) ισοπαλία και συνεχίζει τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στο τοπικό πρωτάθλημα του νομού Καρδίτσας.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Συμπεθέρης (89′ Παπαδής), Αργυρίου Γ., Πέικος, Μουσικάκης, Αβραμόπουλος, Νικόλτσης (56′ Παπατάνος), Κεφαλάς (85′ Μουρίκι), Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

ΑΟ Καρδίτσας : Τάτσιος, Θυμιόπουλος, Πουρνάρας (46′ Νάκου Δ.), Κεφαλάς, Κούρκουλας, Τσέλιος, Κωνσταντινίδης, Παππάς, Κανιούρας (32′ Τριανταφύλλου), Μεσιακάρης (69′ Τσιρογιάννης), Μίλκοβιτς

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected