Αθλήματα

Παγκράτιο – Ένα εξαιρετικό βιβλίο για το αρχαιότερο άθλημα στον κόσμο!

1555804_569248099819326_1615949333_nΈνα εξαιρετικό πραγματικά βιβλίο για τους φίλους του Παγκρατίου αλλά και γενικότερα την ιστορία του αθλήματος, εξεδόθη πριν λίγους μήνες από δύο νέους συγγραφείς. Οι Γιώργος Κλοκίδης και Δημήτρης Τρίγκας συνέλεξαν στοιχεία από διάφορα συγγράμματα και μελέτες που έχουν διασωθεί και με μεθοδικότητα και οργάνωση, συνέγραψαν το “Παγκράτιο Διά Μέσου των Αιώνων“, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία παρπαπάνω.

Ας δούμε τι δηλώνει ο Δημήτρης Τρίγκας στο Imathia Sports News : “Η συγγραφή του παρόντος βιβλίου ξεκίνησε με σκοπό να συμβάλει στη μελέτη και διάδοση του Παγκρατίου Αθλήματος. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της συγγραφής του βιβλίου ασχοληθήκαμε με την έρευνα των πηγών για το άθλημα. Ως απώτερος στόχος τέθηκε η ενδελεχής διερεύνηση των πηγών, σχετικά με τις ιστορικές αναφορές που υπάρχουν για το Παγκράτιον.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να στραφούμε προς αυτήν την κατεύθυνση διότι, όσον αφορά τη σύγχρονη εποχή, το διαθέσιμο υλικό που υπάρχει έχει, σε μεγάλο βαθμό, καλυφθεί από την υπάρχουσα βιβλιογραφία. Η πολύχρονη έρευνα κατέδειξε τον πλούτο αλλά και τον όγκο των πληροφοριών που υπάρχουν στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, σχετικά με το Παγκράτιον. Πέραν αυτού, καταδεικνύει την εξέχουσα θέση που κατείχε το άθλημα, το οποίο ξεπερνούσε τα όρια του αθλητικού χώρου. Θεωρούμε ότι η παρουσίαση του υλικού αυτού, δίνει μία νέα διάσταση στην έρευνα για το Παγκράτιον.

Επίσης, μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο, στις προσπάθειες που γίνονται για την περαιτέρω προβολή και καθιέρωση του. Έχουμε την πεποίθηση και ευελπιστούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected