Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το Pre Game της 19ης αγωνιστικής

hold-up-i-need-to-pre-game-tank.american-apparel-unisex-tank.white.w380h440z1

Τελευταία αγωνιστική για τον μήνα Ιανουάριο η ερχόμενη και οι 15 “μονομάχοι” ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για μία ακόμη κρίσιμη και καθοριστική μέρα. Μπορεί η διαφορά στην κορυφή να μεγάλωσε μετά την μεγάλη (και “πύρρεια” όπως αποδείχτηκε) νίκη του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας επί του Φίλιππου Μελίκης, ωστόσο οι 12 αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το τέλος, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Πιο περίπλοκη εντούτοις θεωρείται η κατάσταση όσον αφορά την παραμονή και τον υποβιβασμό, αν και ήδη Νέα Γενεά Νικομήδειας και Νηρέας Βέροιας έχουν χάσει σημαντικό έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση. Μεγάλη μάχη αναμένεται ανάμεσα σε 5-6 ομάδες, που παρά την βαθμολογική διαφορά που τις χωρίζει αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο για όλους τους ανταγωνιστές.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αυριανής 19ης αγωνιστικής, με το Imathia Sports News να επιστρέφει και πάλι στη ζωντανή μετάδοση των αγώνων, μίας διαδικασίας που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες από την πρώτη στιγμή :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Εθνικός Κλειδιού : Η αναμέτρηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας έχει ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο οι πρωτοπόροι θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο αυριανό παιχνίδι, δεδομένου της “άγνοιας κινδύνου” των “κυανολεύκων” αλλά και της ανάγκης των βαθμών για την ομάδα του Βασίλη Βαμβακίδη. Το σύνολο του Σάκη Παγγούρα, με τους πανηγυρισμούς από τη μεγάλη νίκη επί του Φίλιππου Μελίκης να μην έχουν κοπάσει ακόμη, κυνηγά πλέον το απόλυτο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αλλά και τον ξεχωριστό στόχο, της τριψήφιας συγκομιδής γκολ τη φετινή χρονιά. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Εθνικού μεταβαίνει στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας με στόχο ότι καλύτερο, δίνοντας ωστόσο περισσότερο έμφαση στα παιχνίδια που ακολουθούν, ειδικά με αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους στο πρωτάθλημα.

Φίλιππος Μελίκης – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του δίνει αύριο ο Φίλιππος, υποδεχόμενος τους “κιτρινόμαυρους” του Γιάννη Νούσιου. Οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν στο ντέρμπι κορυφής από τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο εκτός της εξαιρετικής εμφάνισης ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Καραντώνη, ο οποίος όπως υποστηρίζουν τους στέρησε τη δυνατότητα να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από τους “ασπρόμαυρους”. Έτσι, με τη διαφορά πλέον στους 7 βαθμούς, είναι αναγκασμένοι να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια που απομένουν και ταυτόχρονα να περιμένουν διαδοχικά “στραβοπατήματα” του ΠΑΟΚ για να ελπίζουν στον τίτλο. Στην αντίπερα όχθη, οι “κιτρινόμαυροι” πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη τους κόντρα στην ουραγό Νέα Γενεά και παρά το γεγονός πως δέχτηκαν δύο τέρματα, κατάφεραν να επικρατήσουν στο τέλος με ηγέτη τον παίκτη – προπονητή Γιάννη Νούσιο. Στόχος της ομάδας το θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδο της Μελίκης, σε μία ομολογουμένως δύσκολη αποστολή για τους νεοφώτιστους.

Φίλιππος Μέσης – Αχιλλέας Νάουσας : Το ένα από τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται αύριο στο γήπεδο της Μέσης. Ο τοπικός Φίλιππος, που παρά την πολύ καλή εμφάνιση στο Κλειδί δεν κατάφερε να πάρει έστω έναν βαθμό, υποδέχεται τον τρίτο της βαθμολογίας Αχιλλέα Νάουσας. Η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη έχει πλέον 11 βαθμούς διαφορά από την κορυφή και η ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, ουσιαστικά την έβγαλε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Για το συγκρότημα του Ανδρέα Καλτσά η νίκη είναι επιτακτική, καθώς τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, έφεραν τους “βυσσινί” σε δύσκολη θέση και η συγκομιδή των 19 βαθμών μέχρι στιγμής, τους βάζει σε…περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Νέα Γενεά Νικομήδειας –  Ατρόμητος Διαβατού : Την ευκαιρία για ακόμη τρεις βαθμούς έχει το Σάββατο ο Ατρόμητος Διαβατού, ο οποίος συνεχίζει αήττητος στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου στοχεύει στο καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη, με εφικτό στόχο την κατάληψη της δεύτερης θέσης που είχε κατακτήσει και στο περσινό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι φαντάζουν καταδικασμένοι όσον αφορά την παραμονή ενώ ελάχιστες είναι πλέον για τον τεχνικό της ομάδας κ. Τουρατζίδη και οι επιλογές στο έμψυχο δυναμικό.

ΑΕ Χαρίεσσας – ΑΕ Καψόχωρας : Ιδιαίτερα αμφίρροπη και η αναμέτρηση στο γήπεδο της Χαρίεσσας, όπου η τοπική ΑΕΧ υποδέχεται τους “κοκκινόμαυρους” του Χρήστου Τερζίδη. Το εντυπωσιακό ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών έχουν φέρει τους “κιτρινόμαυρους” του Δημήτρη Χαλκιά στην 5η θέση της βαθμολογίας, θέτοντας την ιστορική ομάδα, για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο στην Α1 Ερασιτεχνική, ανάμεσα στις ομάδες που ξεχωρίζουν. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι έχουν μία σχετική διαφορά ασφαλείας από την γραμμή του υποβιβασμού, ωστόσο στην ομάδα δεν επαναπαύονται και θα αγωνιστούν για την καλύτερη δυνατή συγκομιδή, ώστε να μην βρεθούν στην ίδια θέση όπως την περσινή χρονιά, που εξασφάλισαν την παραμονή τους την τελευταία αγωνιστική με την ισοπαλία στην Στενήμαχο.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Νηρέας Βέροιας : Την επιστροφή στις επιτυχίες θα επιδιώξει η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου, υποδεχόμενη στο γήπεδο των Τρικάλων τον Νηρέα Βέροιας. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το “ροζ φύλλο αγώνα” στον δεύτερο γύρο και ο αυριανός αγώνας είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να “πιάσει” η ιστορική ομάδα τους 30 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, οι “κόκκινοι”, που ηττήθηκαν στο τέλος από τον Αχιλλέα Νεοκάστρου με πέναλτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα, μεταβαίνουν στο Ρουμλούκι με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, ευρισκόμενοι σε δυσχερή πλέον θέση όσον αφορά την παραμονή.

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Αλεξάνδρειας : Νέα νίκη “ανάσα” για τους “ασπρόμαυρους”, που φτάνουν τους 26 βαθμούς. Ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη συγκομιδή για τους πρωταθλητές, ώστε να μην μπουν σε περιπέτειες, λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή τους για τα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Άτλας Ζερβοχωρίου : Το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της αυριανής μέρας διεξάγεται στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου. Η ομάδα του Σάκη Παπαδίνα, που προέρχεται από τη βαριά ήττα στο Διαβατό, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει μια πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει φέτος για την παραμονή στην κατηγορία. Οι “πράσινοι” εκτός των άλλων επιζητούν και τη ρεβάνς για το ευρύ 0-7 του πρώτου γύρου, όταν και η ομάδα του Ζερβοχωρίου βρισκόταν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι μεταβαίνουν στον γειτονικό Άγιο Γεώργιο με στόχο το θετικό αποτέλεσμα αλλά και για την πρώτη νίκη μετά τις 16/11/2013.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Εθνικός Κλειδιού  (4-0)

Φίλιππος Μελίκης – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου  (3-0)

Φίλιππος Μέσης – Αχιλλέας Νάουσας  (1-5)

Νέα Γενεά Νικομήδειας –  Ατρόμητος Διαβατού  (0-5)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Νηρέας Βέροιας  (0-0)

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Άτλας Ζερβοχωρίου  (0-7)

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Αλεξάνδρειας  (3-0)

ΑΕ Χαρίεσσας – ΑΕ Καψόχωρας  (0-1)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected