Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το Pre Game της 20ης αγωνιστικής

sbp300

Ολοκληρώνονται το Σάββατο τα 2/3 του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής, με τη διεξαγωγή της 20ης αγωνιστικής της περιόδου 2013-2014. Οι 15 “μονομάχοι” συνεχίζουν την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους, είτε με την ενίσχυση μέσω της μεταγραφικής περιόδου που ολοκληρώνεται σήμερα είτε με το “φρεσκάρισμα” μέσα από τις προπονήσεις. Η αυριανή αγωνιστική περιλαμβάνει πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις και δύο ντέρμπι-“φωτιά”. Ας δούμε μία μίνι ανάλυση των 7 αναμετρήσεων και στιγμιότυπα από τα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια :

Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Αναμφίβολα το ματς της ημέρας. Στο παγωμένο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών Γιαννακοχώρι, ο “πληγωμένος” Αχιλλέας Νάουσας υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένος στο μεταγραφικό παζάρι. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου, προχώρησε σε τρεις σημαντικές προσθήκες (Βρεττός, Μουρατίδης, Ζαχαριουδάκης) και κρατώντας όλο το υπάρχον ρόστερ, συνεχίζει ακάθεκτος για τα μπαράζ ανόδου. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη απέμεινε με μοναδικό στόχο το Κύπελλο Ερασιτεχνών, καθώς στο πρωτάθλημα η διαφορά των 14 βαθμών από τον “δικέφαλο” της Αλεξάνδρειας, καθιστά μεγάλο εμπόδιο για οποιαδήποτε σκέψη. Οι “κυανόλευκοι” δεν προχώρησαν σε κάποια μεταγραφή, ούτε όμως αποχώρησε κάποιος παίκτης από το υπάρχον ρόστερ.

Ατρόμητος Διαβατού – Φίλιππος Μελίκης : Το δεύτερο ντέρμπι της ημέρας, ανάμεσα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας. Οι “κυανόλευκοι” του Μάκη Γιαννόπουλου, που παραμένουν αήττητοι στον δεύτερο γύρο έχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες, υποδέχονται τον δεύτερο στη βαθμολογία Φίλιππο Μελίκης, που θα επιδιώξει το τρίποντο στο αυριανό ματς για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στα χαρακτηριστικά της αυριανής αναμέτρησης, η μεταγραφή του Κώστα Τζήμου από τον Ατρόμητο στους “ερυθρόλευκους” πριν λίγα 24ωρα αλλά και η προσπάθεια των γηπεδούχων να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, επίτευγμα που είχαν πετύχει την περσινή χρονιά. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η αυριανή αναμέτρηση παίρνει τον χαρακτήρα ντέρμπι και καιρού επιτρέποντος αναμένεται κοσμοσυρροή στο γήπεδο του Διαβατού.

δείτε στιγμιότυπα από τον περσινό αγώνα (17/11/2012) :

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Χαρίεσσας : Με μονόπλευρο ενδιαφέρον η αναμέτρηση στο Νεόκαστρο, καθώς ο τοπικός Αχιλλέας θέλει τους βαθμούς για να αποφύγει τυχόν περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία. Οι “ασπρόμαυροι”, που παρά την ανάγκη για συσπείρωση και συγκομιδής βαθμών, δεν ενισχύθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά αντίθετα έχασαν δύο πολύτιμες μονάδες (Κουβατσίδης στον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας και Τεπετός που απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις). Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά στοχεύει στο καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη, ενώ αποχαιρέτησε πριν λίγες μέρες τον Ζαχαρία Ιωαννίδη, που μεταγράφηκε στον ΑΟ Κάστωρ που αγωνίζεται στη Γ Εθνική.

δείτε στιγμιότυπα από τον περσινό αγώνα (16/3/2013)

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Τους 33 βαθμούς φτάνει η ομάδα των Τρικάλων και αν η ΑΕ Χαρίεσσας ηττηθεί στο Νεόκαστρο, ανεβαίνει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΕ Καψόχωρας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Πολύ σημαντική και για τους δύο αντιπάλους η αυριανή αναμέτρηση στο Δημοτικό Γήπεδο Καψόχωρας, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου. Οι “κοκκινόμαυροι” του Χρήστου Τερζίδη έχουν αποκτήσει σημαντικό αβαντάζ όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, ωστόσο οι 28 βαθμοί συγκομιδή μέχρι στιγμής δεν εξασφαλίζουν 100% τον στόχο αυτό. Σε πιο δύσκολη θέση σαφώς οι “πράσινοι”, οι οποίοι βρίσκονται στην 11η θέση με 22 βαθμούς και είναι αναγκαία η άμεση συγκέντρωση βαθμών για να παραμείνουν για ακόμη μία χρονιά στην Α1 Ερασιτεχνική. Η ομάδα του Σάκη Παπαδίνα δεν προχώρησε σε κάποια προσθήκη μέχρι στιγμής, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα γίνει τις επόμενες ώρες. Πλήγμα ωστόσο αποτέλεσε ο σοβαρός τραυματισμός του Θανάση Λιάτσου, που έπαθε κάταγμα στο χέρι και θα απουσιάσει για αρκετό διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Άτλας Ζερβοχωρίου – Νέα Γενεά Νικομήδειας : Την ευκαιρία να πετύχει την 8η νίκη έχει αύριο ο Άτλας, που υποδέχεται στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου την ουραγό Νέα Γενεά. Οι “κυανόλευκοι” του Νίκου Ξανθόπουλου, που παραμένουν οκτώ αγώνες χωρίς νίκη, στοχεύουν σε μία καλή εμφάνιση για να ανέβουν ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί να πραγματοποιήσει ακόμη μία προσθήκη, μετά την έλευση των Γαϊτανίδη και Κώστα Παπαδόπουλου. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του κ. Τουρατζίδη θα αγωνιστεί χωρίς άγχος στον αυριανό αγώνα, καθώς δεδομένη πλέον θεωρείται η επιστροφή στην Α2 Ερασιτεχνική.

Εθνικός Κλειδιού – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Ένα από τα πολλά ντέρμπι παραμονής διεξάγεται αύριο στο γήπεδο του Κλειδιού. Ο Εθνικός υποδέχεται τους “κιτρινόμαυρους”, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας. Ο Βασίλης Βαμβακίδης προετοίμασε τους παίκτες του με στόχο τη νίκη, χωρίς να υπολογίζει τον Νίκο Παρασχόπουλο που χάνει τη σεζόν λόγω τιμωρίας, ενώ καλύτερα είναι ο Γιάννης Λεφάκης, που τραυματίστηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Οι “κιτρινόμαυροι”, οι οποίοι ενισχύθηκαν σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι (Στυλίδης από ΑΣ Ποντίων Πειραιά, Αναστασόπουλος και Συρόπουλος από Ολυμπιακό Λουτρού), δίνουν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας, με πρωταρχικό στόχο να μημ ηττηθούν και ανάλογα την εξέλιξη του αγώνα, να πάρουν το πολυπόθητο “τρίποντο”.

Νηρέας Βέροιας – Φίλιππος Μέσης : Το γήπεδο της Μέσης μοιράζονται φέτος οι δύο αντίπαλοι και η…μοίρα τους έφερε να μάχονται και για τον ίδιο στόχο. Πιο δύσκολο σαφώς έργο έχει η ομάδα του Γερμανού Σιαφαρίκα, που απέχει 9 βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού, ωστόσο θα το δώσει τη μάχη της αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με αντίπαλους τους “βυσσινί”. Η ομάδα του Ανδρέα Καλτσά πέτυχε πολύ σπουδαία νίκη με τον Αχιλλέα Νάουσας την προηγούμενη αγωνιστική και θα επιδιώξουν ακόμη ένα “τρίποντο” αύριο που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής 20ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Εθνικός Κλειδιού – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου  (0-1)

Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  (1-2)

Ατρόμητος Διαβατού – Φίλιππος Μελίκης  (1-2)

Νηρέας Βέροιας – Φίλιππος Μέσης  (1-2)

Άτλας Ζερβοχωρίου – Νέα Γενεά Νικομήδειας  (1-0)

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  (0-3)

ΑΕ Καψόχωρας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου  (4-0)

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Χαρίεσσας  (0-2)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected