Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Αχιλλέας Νάουσας 2-4

“Τρελό” παιχνίδι διεξήχθη σήμερα στο γήπεδο του Παλαιού Σκυλιτσίου! Ο γηπεδούχος Άρης, που βρέθηκε να χάνει με 0-3 στο πρώτο μέρος, παραλίγο να κάνει μία επική ανατροπή στο τέλος, ωστόσο παρά το μεγάλο ρίσκο των τελευταίων λεπτών, δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, ο Αχιλλέας Νάουσας, με τον Μερκούρη Καραλιόπουλο στον πάγκο αντί του Βασίλη Κουρογεωργάκη που αποχώρησε, ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος και παρά το γεγονός πως πιέστηκε πολύ στο δεύτερο 45λεπτο, κατέκτησε τη 13η του νίκη στο πρωτάθλημα.

Για τους γηπεδούχους το σημερινό παιχνίδι ήταν μονόδρομος, ωστόσο τρεις σημαντικές απουσίες δημιουργούσαν σαφές μειονέκτημα απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Οι τραυματίες Γρηγόρης Μωραϊτης, Γιάννης Νούσιος και ο τιμωρημένος Χρήστος Ανδρέου “έκοβαν” στη μέση την ομάδα του Άρη, ωστόσο ο παίκτης – προπονητής των “κιτρίνων” αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο δεύτερο μέρος, όταν και ξεκίνησε η μεγάλη επαναφορά.

Για τους φιλοξενούμενους δεν αγωνίστηκε ο Χρήστος Κακούδης, το πρώτο μέρος όμως θύμισε αγώνα στο…Playstation! Οι παίκτες του Μερκούρη Καραλιόπουλου ήταν σε μεγάλα κέφια και με συνεχόμενο passing game και πίεση ψηλά δημιούργησαν πολλές καταστάσεις στα καρέ του Γιώργου Μυλωνά.

Την αρχή έκανε ο Μάκης Ορδουλίδης, ο οποίος με…φωτοβολίδα στο 5ο λεπτό έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, μετά από ωραία πάσα του Θεοδοσιάδη. Στο 25′ Οι παίκτες του Μερκούρη Καραλιόπουλο…έκρυψαν τη μπάλα στην επίθεση, ο Κώστας Τουμαράς όμως από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Μυλωνά. Στο 36′ έγινε το 0-2 για τους “μπλε”, όταν ο Τουμαράς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Παραστατίδης έκανε την προσποίηση στο πρώτο δοκάρι και ο επερχόμενος Νίκος Σύγγας πρόλαβε την έξοδο του πορτιέρο των γηπεδούχων και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 41′ σε μία σύγκρουση στο κέντρο του γηπέδου, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και ο Μερκούρης Καραλιόπουλος μπήκε ως αλλαγή. Δύο λεπτά μάλιστα αργότερα ήρθε και το 0-3 για τον Αχιλλέα, με “θύτη” και πάλι τον Σύγγα, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μυλωνά.

Το δεύτερο μέρος όμως επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις στους 70 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Παλαιού Σκυλιτσίου. Οι παίκτες του Γιάννη Νούσιου (με τον ίδιο να περνά ως αλλαγή στη θέση του Δημήτρη Μωραϊτη) εμφανίστηκαν αγνώριστοι και από το πρώτο λεπτό επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Μέσα σε δύο λεπτά (48′-49′) είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να μειώσουν για να έρθει το 51′ όταν ο Γκέτσος υπέπεσε σε παράβαση εντός περιοχής και ο Παναγιώτης Πολυζόπουλος ευστόχησε από τα 11 βήματα, κάνοντας το 1-3.

Η συνέχεια ήταν στο ίδιο μοτίβο για τους γηπεδούχους, που συνέχισαν να πιέζουν  την εστία του Μυλωνά. Τα δοκάρια όμως (Αναστασόπουλος και Γρηγόρης Πατρίκας) αλλά και η αδυναμία στις τελικές προσπάθειες δεν τους επέτρεψε να μπουν από πιο νωρίς στο παιχνίδι, κάτι που έγινε στο 89′ με τον Αναστασόπουλο. Οι “κίτρινοι” τα έπαιζαν πλέον όλα για όλα, βγήκαν όλοι μπροστά κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αχιλλέας και στο 90+3′ σε μία αντεπίθεση “κλείδωσε” τη νίκη με πλασέ του Καραλιόπουλου.

Η ήττα αυτή…πάκτωσε τον Άρη στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο η ήττα του Απόλλων Αγίου Γεωργίου στη Χαρίεσσα δεν επέτρεψε τους “πράσινους” να ξεφύγουν στη βαθμολογία. Ιδιαίτερα σημαντικό το ερχόμενο παιχνίδι στη Μέση για τους “κίτρινους”, που θα αντιμετωπίσουν τον Νηρέα Βέροιας. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μερκούρη Καραλιόπουλου έπαιξε απελευθερωμένα και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο πρώτο μέρος, δίνοντας το στίγμα για τον μεγάλο στόχο της ομάδας, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο Δ. και Μοσχόπουλο Χ.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Κουτσιάδης, Πατρίκας, Μωραϊτης Δ. (46′ Νούσιος), Στυλίδης, Τσίπης Χ.Α., Αναστασόπουλος, Πετικόπουλος, Παπαδόπουλος Κ., Παπαδόπουλος Σ., Πολυζόπουλος.

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Ορδουλίδης, Παπαπέσιος, Γκέτσιος, Τσάλμας, Θεοδοσιάδης (42′ λ.τ. Καραλιόπουλος), Γιάτσιος, Ντάτσης (80΄Κεφαλούδης), Τουμαράς, Παραστατίδης, Σύγγας.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected