Κατηγορίες
Super League 1

“Δίκη της Δευτέρας” – Αποκαλύψεις για νέα ύποπτα παιχνίδια

19fde461a393acac152c9e2482a5b5fb_LΗ εκπομπή Δίκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως υπάρχουν άλλα τρία ύποπτα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρόκειται για παιχνίδια που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2013. Η UEFA έστειλε σχετικούς φακέλους στην ΕΠΟ, η οποία με τη σειρά της τα προώθησε στην Εισαγγελία Αθηνών. Σύμφωνα με την προαναφερόμενη εκπομπή, τα ματς κρίθηκαν ύποπτα από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της εταιρείας που έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα για λογαριασμό της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Οι επίμαχοι αγώνες είναι οι εξής:

Πρωτάθλημα, 1/12/13, Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0
Κύπελλο, 4/12/13, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1
Πρωτάθλημα, 15/12/13, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5

Γίνεται ήδη η μετάφραση των εκθέσεων και στη συνέχεια η Εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε άσκηση ποινικών διώξεων ή αν τα επίμαχα παιχνίδια βρεθούν στο αρχείο, πάντα σύμφωνα με την εκπομπή Δίκη, η οποία έκανε λόγο και για νέο έγγραφου του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ανδρέα Φάκου, όπου απορρίπτεται το αίτημα του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου να συνεχίσει να σφυρίζει, αν και η ΚΕΔ τον χρησιμοποίησε σε ένα ακόμα παιχνίδι επικαλούμενη απόφαση άτυπης διαιτητικής επιτροπής που δεν αποτελούνταν από νομικούς.

Επίσης αποκαλύφθηκε από τη Δίκη πως οι κατά τόπους εισαγγελείς ερευνούν πιθανή ποινή ευθύνη ποδοσφαιριστών που έπαιξαν σε έξι ματς του 2009, τα οποία κρίθηκαν στημένα από την ελληνική δικαιοσύνη, μετά από σχετικό έγγραφο της αντιεισαγγελέως Εφετών Βιργινίας Σακελλαροπούλου. Τα ματς είναι τα εξής:

Καβάλα-Αγρ.Αστέρας 4-1
Αγρ.Αστέρας-Καβάλα 0-3
Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0
Ηλυσιακός-Αγρ.Αστέρας 3-2
Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2
Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected