Κατηγορίες
Διάφορα

IFAB – Στο τραπέζι το ριπλέι προς βοήθεια των διαιτητών!

1586076_w2Γνωστοποιήθηκε η ατζέντα της 128ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης (AGM) του Διεθνούς Παγκοσμίου Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «σπίτι» της FIFA στη Ζυρίχη το Σάββατο 1η Μαρτίου.

Η συνάντηση θα διευθύνεται από τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, και αποτελεί ακολουθία της ιστορικής ιδρυτικής συνάντησης της IFAB στις 13 Ιανουαρίου 2014. Η οποία σηματοδότησε μια νέα εποχή για το όργανο λήψης κανονισμών του ποδοσφαίρου, το οποίο θα μετατραπεί σε μια αυτόνομη Ένωση.

Τα στοιχεία-κλειδιά αυτής της αναθεωρημένης δομής, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης δύο νέων γνωμοδοτικών συμβουλίων, θα αποτελέσουν μέρος των συζητήσεων στη φετινή Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Όσον αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού, η IFAB θα συζητήσει τις προτάσεις για να αλλάξει ο νόμος 4 – ο εξοπλισμός των παικτών: Πρώτον, όσον αφορά τη χρήση των καλυμμάτων κεφαλής, καθώς η δοκιμαστική περίοδος των δύο ετών που εγκρίθηκε ομόφωνα από την IFAB του 2012 τελειώνει και δεύτερον, σε σχέση με συνθήματα ή διαφημίσεις πάνω στα εσώρουχα (σ.σ. περίπτωση Λαρς Μπέντνερ).

Η IFAB θα εξετάσει την προτεινόμενη τροποποίηση, για να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στις αλλαγές (αντικαταστάσεις παικτών) στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ενώ θα εξετάσεις επίσης τον νόμο 8 – η Έναρξη και η Επανέναρξη του Παιχνιδιού: Πτώση μπάλας, τον νόμο 12 – Φάουλ και κακή διαγωγή: Σταμάτημα της μπάλας με το χέρι. Καθώς, επίσης, και τη χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης της απόδοσης των ποδοσφαιριστών.

Τα στοιχεία των «λοιπών υποθέσεων» περιλαμβάνονται στη συζήτηση, αλλά είναι ακόμη στο στάδιο της εξέτασης από τη φετινή Ετήσια Γενική Συνέλευση, με… ορίζοντα τη λήψη αποφάσεων για αλλαγές στους υπάρχοντες Κανόνες του Παιχνιδιού. Αυτά αφορούν τους «κάδους αμαρτίας» στο ψυχαγωγικό (ερασιτεχνικό) ποδόσφαιρο, την «τριπλή τιμωρία» -δηλαδή τα παραπτώματα που οδηγούν σε αποβολές- και τη δυνητική χρήση των video replays για να βοηθήσουν τους διαιτητές στο έργο τους.

Σύμφωνα με τη νέα δομή της IFAB, ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορεί να έχουν ως κατάληξη την υποβολή τους στις δύο νέες συμβουλευτικές επιτροπές -ένα τεχνικό πάνελ και ένα ποδοσφαιρικό πάνελ- οι οποίες θα περιλαμβάνουν διάφορους εμπλεκόμενους από όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με σκοπό τη στήριξη της IFAB με μεγαλύτερη εμπειρία πριν από τη λήψη οποιονδήποτε αποφάσεων.

*soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected