Super League 1

Super League – Το 2ο Διεθνές Συνέδριο “Footballabout”

54e7155c14aabdbe0221d2365f8726dc_LΓια δεύτερη χρονιά η Super League διοργανώνει το διεθνές συνέδριο FootbALLabout, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως και τις 22 Μαρτίου 2014, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν παράλληλα η Γενική Συνέλευση Ευρωπαϊκών Λιγκών Ποδοσφαίρου (EPFL) και η Έκθεση Ποδοσφαίρου “FootbALLabout Sports Expo”  με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών αθλητικού εξοπλισμού και ένδυσης.

Στις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του “FootbALLabout” θα συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- και εκπρόσωποι από την Premier League, τη Bundesliga τη γαλλική Λίγκα (LFP), την ισπανική Λίγκα (LFP), την ιταλική Λίγκα (Serie A), την ολλανδική Λίγκα (Eredivisie CV) και άλλες ευρωπαϊκές Λίγκες, καθώς και στελέχη ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

14:00 – 15:00 Εγγραφές

15:00 -15:50 Τελετή Έναρξης Συνεδρίου

16:00 – 17:50 – Το παρόν και το μέλλον των ποδοσφαιρικών λιγκών και διοργανώσεων. Επιχειρηματικές Στρατηγικές, μοντέλα οργάνωσης και προτάσεις για τη βιωσιμότητα και επιχειρηματική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Στην ενότητα αυτή:
Θα περιγραφούν οι καθοριστικοί παράγοντες «κλειδιά», τα στοιχεία και οι έννοιες που πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την επιτυχία ενός πρωταθλήματος και των συλλόγων που συμμετέχουν. Θα διερευνηθούν οι νέες πηγές εσόδων και συγκεκριμένοι τρόποι αξιοποίησης των νέων ευκαιριών που υπάρχουν για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες και θα αναλυθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα διαφοροποιήσουν το ποδόσφαιρο στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αθλητικής βιομηχανίας. Θα αναζητηθούν στρατηγικές και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης των  κινδύνων χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας του ποδοσφαίρου. Θα αναζητηθούν στρατηγικές και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης των κινδύνων φήμης του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

18:00 – 19:30 – Ο ρόλος της Τεχνολογίας στο Ποδόσφαιρο. Παρόν και μέλλον στα ψηφιακά ΜΜΕ και το Marketing των ποδοσφαιρικών οργανισμών.

Στην ενότητα αυτή:
Θα αναφερθούν παραδείγματα, οι τελευταίες τάσεις, οι εξελίξεις και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες γύρω από τις Νέες Τεχνολογίες, τα ψηφιακά MME , τις ψηφιακές εφαρμογές & το ψηφιακό Marketing. Θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους το ποδόσφαιρο μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του τις νέες τεχνολογικές – ψηφιακές εφαρμογές εντός και εκτός γηπέδων. Θα αναλυθούν οι προτιμήσεις, οι συνήθειες, οι ανάγκες, η καταναλωτική συμπεριφορά και οι νέοι μέθοδοι προσέγγισης των φιλάθλων στη νέα ψηφιακή εποχή. Θα διερευνηθεί ο ρόλος και οι τρόποι αξιοποίησης των Social Media στην ενασχόληση των φιλάθλων με τους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

09:00 – 13:00 Εργασίες Γενικής Συνέλευσης EPFL (Συμμετοχή αποκλειστικά και μόνο εκπροσώπων της EPFL)

13:30 – 14:00 Συνέντευξη Τύπου EPFL

14:00 – 15:20 Η Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Αθλητισμό

Στην ενότητα αυτή:
Θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Αθλητισμό (Projects Αθλητισμού, Ομάδες εργασίας εμπειρογνωμόνων, κ.α.) Θα συζητηθούν θέματα δικαιωμάτων των Ποδοσφαιρικών Λιγκών και των φορέων διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων

15:30 – 16:50 – Οργάνωση & Ανάπτυξη Ακαδημιών. Προετοιμάζοντας τον ποδοσφαιριστή της επόμενης δεκαετίας.

Στην ενότητα αυτή:
Θα διερευνηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες παραγωγής και ανάπτυξης νέων ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Θα αναζητηθούν οι αθλητικές, προσωπικές και κοινωνικές αξίες που πρέπει να διέπουν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης πέρα από το τεχνικό μέρος. Θα παρουσιαστούν πετυχημένα μοντέλα ανάπτυξης και οι λόγοι της επιτυχία τους.

17:00 – 18:30 – Προπονητική για μικρές ηλικίες. Ατομική βελτίωση και υποστήριξη για ηλικίες 12-18 ετών.

Στην ενότητα αυτή:
θα παρουσιαστούν τεχνικές βελτίωσης και υποστήριξης νεαρών ποδοσφαιριστών (12-18 ετών) όπως η ανάλυση απόδοσης, η βελτίωση ψυχολογίας και η χρήση τεχνολογίας εντός και εκτός γηπέδου.

18:30 – 20:00  Αξιοποίηση και Συντήρηση εγκαταστάσεων και αγωνιστικών χώρων

Στην ενότητα αυτή:
Θα διερευνηθούν αποτελεσματικοί τρόποι εμπορικής αξιοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων με παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα συζητηθούν οι καθοριστικοί παράγοντες στη βιωσιμότητα μίας ποδοσφαιρικής εγκατάστασης Θα αναλυθούν οι βασικές παράμετροι στην αποτελεσματική συντήρηση των αγωνιστικών χώρων, οι τρόποι προστασίας του κατά την πολλαπλή χρήση, οι ποικιλίες χλοοτάπητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και οι καθοριστικοί παράγοντες στη συντήρησή τους.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

10:00 – 11:20  Έρευνα & Εκπαίδευση – Ολοκληρωμένες ερευνητικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες από ποδοσφαιρικούς φορείς και συλλόγους – Παραδείγματα και εφαρμογές.

Στην ενότητα αυτή:
Θα γίνει παρουσίαση συγκεκριμένων ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων από  επίσημους οργανισμούς του ποδοσφαίρου και συλλόγους. Θα διερευνηθούν οι νέες τάσεις και το μέλλον στον τομέα της εκπαίδευσης ποδοσφαιρικών στελεχών. Θα αναλυθεί ο ρόλος της χρήσης νέων τεχνολογιών στην έρευνα και την εκπαίδευση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

11:30 – 12:50  Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Ποδόσφαιρο. Καθήκον ή Ανάγκη;

Στην ενότητα αυτή:
Θα αναλυθούν οι λόγοι ύπαρξης προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Θα αποτυπωθούν οι ανάγκες που εξυπηρετούνται μέσω των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ο τρόπος σύνδεσής τους με το ποδόσφαιρο. Θα διερευνηθεί ο πραγματικός κοινωνικός ρόλος του ποδοσφαίρου σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα. Θα παρουσιαστούν προγράμματα Κοινωνικής Δράσης από Λίγκες και ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

13:00 – 14:50  Πετυχημένη Καριέρα. «Ταλέντο» ή «μεθοδική εργασία»; Οι ποδοσφαιριστές ως σύγχρονοι επαγγελματίες στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου

Στην ενότητα αυτή:
Θα αναλυθούν από διακεκριμένους νύν και πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και από άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, τα στοιχεία που καθορίζουν την επιτυχία στο επάγγελμα του ποδοσφαιριστή. Θα καταγραφούν οι εξειδικευμένες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιούνται, τα κρίσιμα σημεία στην οργάνωση και διοίκηση των συλλόγων προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Θα συζητηθούν τα σημεία προσοχής και οι υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών ώς σύγχρονοι επαγγελματίες.

15:00 – 15:50  Αθλητική Διατροφή

Στην ενότητα αυτή:
Θα συζητηθούν οι βασικές αρχές για μία πετυχημένη διατροφή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Θα καταγραφούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της εξειδικευμένης αθλητικής διατροφής από επιστήμονες και ειδικούς επαγγελματίες του χώρου. Θα διερευνηθούν νέες πρακτικές και προϊόντα που χρησιμοποιούνται από καταξιωμένους αθλητές και αθλητικούς συλλόγους.

16:00 – 17:30 «Έντιμη συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου»

Η εκδήλωση αυτή θα αναδείξει την παγκόσμια διάσταση του φαινομένου των προκαθορισμένων αγώνων καθώς και τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος «Έντιμη συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου», το οποίο υλοποιείται από κοινού από τη Super League και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» σε συνεργασία με την European Professional Football Leagues (EPFL), άλλα ευρωπαϊκά παραρτήματα της Διεθνούς Διαφάνειας με στόχο την ενίσχυση της ακεραιότητας στο ποδόσφαιρο.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού.

Για πληροφορίες παρακαλώ στείλτε e-mail στη διεύθυνσηfootballabout@superleaguegreece.net

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου επιτρέπεται μόνο σε στελέχη εταιρειών και συλλόγων του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, διαπιστευμένους εκπροσώπους ΜΜΕ, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές με αντικείμενο τον αθλητισμό, τη διοίκηση επιχειρήσεων, το marketing και την επικοινωνία. Η εμπορική έκθεση “FootbAllabout Sports Expo” απευθύνεται σε επαγγελματίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected