Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

Αστέρας Αλεξάνδρειας – ΠΑΟΚ Κουλούρας 1-2

DSCN7175Διαφήμιση για το ποδόσφαιρο ήταν ο κυριακάτικος αγώνας που διεξήχθη υπό τα μάτια 150 και πλέον φίλων του ποδοσφαίρου της ευρύτερης περιοχής ανάμεσα στον Αστέρα Αλεξάνδρειας και του ΠΑΟΚ Κουλούρας, με νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα με 1-2. Η νίκη αυτή της εξασφαλίζει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την άνοδο στα “μεγάλα σαλόνια” του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου (μόνο ο ΠΑΟ Παλατιτσίων μπορεί να φτάσει στη δεύτερη θέση με 2×2, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία) και ως εκ τούτου χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας Αλεξάνδρειας προερχόταν από κακή εμφάνιση και ήττα από τον Αλιάκμων Νησελίου και ήταν αναγκασμένος όχι μόνο να κυνηγήσει τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς αλλά και η νίκη αυτή να επιτευχθεί με δύο γκολ διαφορά που θα του έδινε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΟΚ Κουλούρας. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζιαρίδη προερχόταν επίσης από ήττα από την ομάδα των Παλατιτσίων, που περιέπλεξε την υπόθεση “άνοδος” την προηγούμενη αγωνιστική.

Αμφότερες οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με επιθετικογενείς διαθέσεις παίζοντας ανοιχτό ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από την κρισιμότητα του παιχνιδιού.

Το “φιλμ” του αγώνα

1΄Κίνηση του Ανέστη στον κενό χώρο, σουτ με δύναμη η μπάλα άουτ

2΄ΓΚΟΛ! Βαθιά μπαλιά από το χώρο του κέντρου ο Μυλωνάς προλαβαίνει την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα, “τσιμπάει” την μπάλα με το κεφάλι και στην ανυπεράσπιστη εστία δεν έχει πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα (1-0)

17΄Λάθος γύρισμα του Κούκλα προς το κέντρο της άμυνας, ο Τζέπης επωφελείται, κερδίζει τη μπάλα και αφού περάσει και τον Τάκο στο τετ α τετ σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι.

22΄ ΓΚΟΛ! Γέμισμα από το χώρο του κέντρου μέσα στη μεγάλη περιοχή και ενώ η μπάλα φαινόταν ότι εύκολα κατέληγε στον Τάκο, γλίστρησε από τα χέρια του δίνοντας ένα “δώρο” στα πόδια του Νούρη ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα στην κενή εστία (1-1)

31΄Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Λίτσι η μπάλα ελάχιστα άουτ.

33′ Κίτρινη κάρτα στον Γκλοσάνι για δυνατό φάουλ

35΄Σέντρα του Λίτσι πετάγεται στην πορεία της μπάλας ο Μυλωνάς, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

39΄Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ Κουλούρας αρχικά με τη σέντρα σουτ από τα αριστερά του Αλμπανίδη η οποία αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Σακαλή, εν συνεχεία η μπάλα φτάνει στα πόδια του Λίτσι που πλασάρει αλλά και πάλι ο πορτιέρο αποσοβεί. Η μπάλα δεν απομακρύνεται, καταλήγει στον Σιμιτζή που εξ επαφής και αυτός δεν μπορεί να νικήσει τον Σακαλή που κρατάει ανέπαφη την εστία του σ΄αυτή τη φάση διαρκείας.

41΄Δεύτερη κίτρινη για τους φιλοξενούμενους στον Παπαδόπουλο Ν.

43΄Κεφαλιά του Κούκλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σακαλή.

48΄ Σουτ του Παπαδόπουλου Ν. έξω από την περιοχή η μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

50′ Και πάλι η Κουλούρα απειλεί με σουτ του Παπαδόπουλου αυτή τη φορά ο Τάκος μπλοκάρει.

60΄Κίτρινη κάρτα για τον Αστέρα στον Μοσχωβή.

63΄Κεφαλιά του Τζέπη η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σακαλή.

65΄ Αλλαγή για τον Αστέρα στη θέση του Μοσχωβή ο Βραδέλης

67΄Αλλαγή για την Κουλούρα στη θέση του Πετρίδη ο Νεστορόπουλος Κ.

71΄ Κάθετη πάσα από το χώρο του κέντρου στον Δαλήγκαρο που που τον βγάζει τετ α τετ και πριν εκτελέσει τον Τάκο, ο Λίτσι με τάκλιν αυτοθυσίας παραχωρεί κόρνερ .

75΄Πολύ όμορφο 1-2 του Βραδέλη με τον Σιμιτζή το οποίο βγάζει τον τελευταίο απέναντι από την εστία, αλλά το πλασέ καταλήγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

77΄Αλλαγή για το Αστέρα στη θέση του Αλμπανίδη ο Χατζόπουλος.

78΄Σουτ του Τζέπη δεν ανησυχεί τον αντίπαλο γκολκίπερ που βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του.

81΄Αλλαγή για την Κουλούρα στη θέση Δαλήγκαρου ο Νεστορόπουλος Κ.

83΄Αλλαγή για τον Αστέρα στη θέση του Ανέστη ο Γεωργίου.

85΄ΓΚΟΛ Αντεπίθεση για σεμινάριο από τους παίκτες της Κουλούρας, πολύ γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από Τζέπη και Παπαδόπουλο Ν. και πάλι Τζέπη με τον τελευταίο να πλασάρει ιδανικά τον ανήμπορο να αντιδράσει Τάκο.

90΄Σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Λίτσι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Τζέπης και με το κεφάλι επιχείρησε να ισοφαρίσει χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατήρι περνώντας άουτ.

Δια Ταύτα

Μία μεγάλη νίκη για τον πΑΟΚ που συνοδεύεται από τη πολύ πιθανή πλέον άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζιαρίδη έδειξαν πιο αποφασισμένοι και εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά τόσο τα λάθη των αντιπάλων τους όσο και τα κενά που βρήκαν στην αντίπαλη άμυνα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Από την άλλη πλευρά η νεανική ομάδα του Τάσου Χουρσουζίδη θα πρέπει πλέον να αρχίσει το σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά που σίγουρα θα βρει την ομάδα του με περισσότερες εμπειρίες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Καραϊσκο και Τριανταφυλλίδη.

Συνθέσεις

Αστέρας Αλεξάνδρειας: Τάκος, Βαρσαμόπουλος, Τζέπης, Κούκλας, Μοσχωβής (65΄Βραδέλης), Αλμπανίδης (77΄Χατζόπουλος), Σιμιτζής, Λίτσι, Κούκλας Α., Μυλωνάς, Αναστάσης (83΄ Γεωργίου)

ΠΑΟΚ Κουλούρας: Σακαλής, Ιατρόπουλος, Αθανασιάδης, Χουϊλουλίδης, Παπαδόπουλος Ν., Πετρίδης (67΄Νεστορόπουλος Κ.), Γκλοσάνι, Δαλήγκαρος (81′ Νεστορόπουλος Δ), Τζέπης, Νουρής Σ.

Γιώργος Μυλωνάς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected