Κατηγορίες
Τουρνουά - Φιλανθρωπικοί Αγώνες

3ο Τουρνουά 5×5 Κοινωνικού Σκοπού – Η προκήρυξη

78459Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 3ου Τουρνουά 5×5 Κοινωνικού Σκοπού και το Imathia Sports News σας παρουσιάζει την προκήρυξη της εκδήλωσης που και φέτος είναι αποκλειστικά φιλανθρωπικού σκοπού. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους αλλά και τη διαδικασία συμμετοχών που φέτος παρουσιάζει σημαντικές διαφορές μόνο στον χώρο τέλεσης των αγώνων. Αναλυτικά :

Το Imathia Sports News, η αγαπημένη σας αθλητική ιστοσελίδα, έχοντας πάντα ως στόχο και αρχή του το “ευ αγωνίζεσθαι” διοργανώνει φέτος το “3ο Τουρνουά 5×5 Κοινωνικού Σκοπού”, ένας θεσμός που αγαπήθηκε από τους ποδοσφαιρόφιλους και συνάμα βοήθησε σημαντικά τόσο φορείς της περιοχής (Ειδικό Σχολείο Βέροιας) όσο και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Σκοπός

Τη φετινή χρονιά ο σκοπός θα είναι και πάλι φιλανθρωπικός και η προσπάθεια των διοργανωτών είναι και θα είναι η όσο το δυνατόν μείωση των παγίων εξόδων και ταυτόχρονα η αύξηση των εσόδων, με στόχο την μεγαλύτερη βοήθεια προς τον φορέα ή τους ιδιώτες για τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η δωρεά. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στον Δήμο Βέροιας, ο οποίος ευγενικά μας παραχώρησε το ΔΑΚ Βικέλας (δείτε την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), χώρος από τον οποίο πηγάζουν πολλά πλεονεκτήματα κυρίως όσον αφορά την καλύτερη οργάνωση του Τουρνουά.

Ωστόσο, αναλογιζόμενοι την γενικότερη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητα μας, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην προβούν σε ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ όσον αφορά τη συμμετοχή των ομάδων και των παικτών, δίνοντας παράλληλα κίνητρο σε περισσότερους να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια μας.

Ημερομηνία έναρξης και συμμετοχές

Το “3ο Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού” θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ “Βικέλας” (Μακροχώρι) και η μέρα έναρξης ορίζεται η Δευτέρα 5 Μαϊου 2014. Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2 Μαϊου 2014 σε χώρο και ημέρα που θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι δηλώσεις συμμετοχών ξεκίνησαν ήδη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014. Το σύστημα διεξαγωγής θα ανακοινωθεί μετά την συγκέντρωση των συμμετοχών.

αρχείο λήψης

Καλούμαστε όλοι για μία ακόμη φορά με το ΕΛΑΧΙΣΤΟ των δυνατοτήτων μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, διασκεδάζοντας παράλληλα αγωνιζόμενοι σε ένα τουρνουά που θα προσελκύσει ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ημαθίας! Η διοργάνωση ως θεσμός πλέον, δίνει τη δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ να βάλουν το λιθαράκι τους στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, συμμετέχοντας παράλληλα σε μία διαδικασία που προσφέρει τη δυνατότητα να…ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους όρους συμμετοχής και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με την σωστή και εύρυθμη οργάνωση του “3ου Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού” :

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

(5 Μαϊου 2014 – 16 Ιουνίου 2014)

Δυνατότητα συμμετοχής – δηλώσεις

α. Στο Τουρνουά 5×5 δικαίωμα συμμετοχής έχουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι επιθυμούν να αγωνιστούν. Ο περιορισμός που ισχύει ανά ομάδα αφορά τους παίκτες που αγωνίζονται σε επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και στη Γ’ Εθνική. Ως εκ τούτου, μία ομάδα θα μπορεί να έχει στην ΑΡΧΙΚΗ σύνθεση της έναν (1) παίκτη με δελτίο σε επαγγελματική ομάδα (Super League, Football League), δύο (2) παίκτες από Γ’ Εθνική και χωρίς περιορισμό από τα τοπικά πρωταθλήματα. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί επαγγελματίας παίκτης, τότε η ομάδα θα έχει την δυνατότητα να δηλώσει τρεις (3) από την Γ’ Εθνική.

β. Έχοντας ως κριτήριο την μεγάλη προβολή του Τουρνουά, η κάθε ομάδα μπορεί να φέρει τον τίτλο επιχείρησης που εδρεύει και λειτουργεί τόσο στο Νομό Ημαθίας όσο και από όμορους νομούς. Δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος της επιχείρησης, ενώ δυνατότητα συμμετοχής έχουν και επαγγελματικοί κλάδοι (ιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι κτλ.).

γ. Η διάρκεια των αγώνων ορίζεται στα 50 λεπτά για τη φάση των ομίλων, 30 λεπτά για τα μπαράζ της 16ης ομάδας των νοκ-άουτ και 40 λεπτά για όλες τις νοκ-άουτ φάσεις μέχρι τον τελικό.

δ. Κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώσει απεριόριστους παίκτες από κάθε κατηγορία. Ο αριθμός των αλλαγών είναι επίσης απεριόριστος (με τις προϋποθέσεις ωστόσο που αφορούν τους επαγγελματίες παίκτες αλλά και της Γ Εθνικής) και θα γίνονται σε φυσική διακοπή του αγώνα.

ε. Οι ομάδες θα δηλώσουν το ρόστερ τους για την προκριματική φάση του τουρνουά μέχρι και τις 30 Απριλίου 2014. Απαγορεύεται η δήλωση του ίδιου παίκτη από δύο ομάδες και πάνω. Ωστόσο, μπορούν και κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης να δηλώνουν ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ παίκτες, όχι όμως ποδοσφαιριστές από επαγγελματική κατηγορία ή τη Γ Εθνική. Από την επόμενη φάση, οι ομάδες θα μπορούν να προχωρήσουν σε μία (1) μόνο μεταγραφή παίκτη από ομάδα που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ και εφόσον δεν παραβαίνει του ισχύοντες κανονισμούς.

Διαδικαστικά

α. Η φετινή διοργάνωση θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στα επαγγελματικά τουρνουά, εκτός των ενστάσεων. Οι κανονισμοί, ο διαιτητής, η διάρκεια αγώνα και οι ποινές ισχύουν κανονικά, με τους διοργανωτές να είναι υπεύθυνοι για την ταυτοπροσωπία των παικτών.

det_det_futsal_general

β. Μέχρι τις 30 Απριλίου θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όπως παρακάτω:

Στα τηλέφωνα 6945 757117, 6973714488, με μήνυμα στο group του facebook που δημιουργείται γι’ αυτό το σκοπό (3ο Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού), με mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο argytsig@yahoo.com αλλά και στον κωδικό “Argy Tsig” στο facebook. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρετε το όνομα της επιχείρησης με το οποίο θα συμμετέχετε.

Υποχρεώσεις διοργανωτών – ομάδων

α. Το Imathia Sports News ως διοργανωτής αναλαμβάνει :

  1. Την επικοινωνία του τουρνουά αλλά και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη προβολή αυτού, τόσο μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όσο και με τη βιντεοσκόπηση της διοργάνωσης.
  2. Την ευθύνη της οργάνωσης αλλά και της οικονομικής διαχείρισης των εσόδων.
  3. Την προβολή ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων μέσω του group του facebook, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτές να διαφημιστούν παράλληλα με τον φιλανθρωπικό σκοπό.
  4. Την επαφή με χορηγούς και την δυνατότητα δημιουργίας διαφημιστικού υλικού για κάθε επιχείρηση μέσω αυτών (banner, αφίσες κτλ).
  5. Την κλήρωση του τουρνουά και τις επαφές με επώνυμους αθλητές ή παράγοντες που σχετίζονται με τον αθλητισμό, που θα προσδώσουν αίγλη στη διοργάνωση και θα προσελκύσουν περισσότερους χορηγούς.
  6. Την οργάνωση της γραμματείας των αγώνων για την καταγραφή των αποτελεσμάτων και την συμπλήρωση των φύλλων αγώνος αλλά και την σωστή οργάνωση που σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία των αγώνων.
  7. Την εύρεση διαιτητών που θα γνωρίζουν άριστα τους κανονισμούς του Ποδοσφαίρου Σάλας όσο και ιατρών (παθολόγων και φυσιοθεραπευτών)

β. Η κάθε ομάδα ως συμμετέχουσα αναλαμβάνει :

  1. Τον ιματισμό, ο οποίος θα πρέπει να δηλωθεί παράλληλα με τις συμμετοχές. Αν σε έναν αγώνα οι δύο αντίπαλοι φέρουν το ίδιο χρώμα στολής, οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι στην εύρεση διακριτικών για να ξεχωρίζουν.
  2. Την δήλωση των παικτών σύμφωνα με τους κανονισμούς του τουρνουά και την έγκαιρη προσέλευση στους αγώνες. Την περσινή χρονιά παρατηρήθηκαν περιπτώσεις που λόγω αδιαφορίας σε αγώνες των ομίλων, δεν εμφανιζόταν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα για τον σκοπό αλλά και να αλλοιώνεται το κύρος του τουρνουά.
  3. Ο αρχηγός που θα ορίζεται, υποχρεούται ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ να συγκεντρώνει την συμμετοχή κάθε παίκτη. Μετά την καταμέτρηση των συμμετοχών, θα υπογράφει στο φύλλο αγώνος και θα επικυρώνεται η συμμετοχή του στην αναμέτρηση.
  4. Να τηρεί τους κανονισμούς των αγώνων και να μην λησμονεί πως ο σκοπός του τουρνουά είναι ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ.

Ειδικοί κανονισμοί

Οι ομάδες, όπως ορίζουν οι κανονισμοί στα τουρνουά 5×5 παγκοσμίως, έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε ενστάσεις, όταν συμβαίνουν γεγονότα ενάντια στους κανονισμούς. Οι περιπτώσεις στις οποίες επεμβαίνουν οι διοργανωτές κατ΄εξαίρεση είναι οι εξής :

sal

  1. Αν μία ομάδα δεν παρουσιαστεί στο γήπεδο (εκτός αν ειδοποιήσει εγκαίρως), ο αγώνας κατοχυρώνεται με σκορ 3-0 στην αντίπαλη ομάδα ενώ η ομάδα που αδικαιολογήτως δεν εμφανίστηκε, θα αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
  2. Αν μία ομάδα δεν καταβάλλει την οικονομική της υποχρέωση πριν τον αγώνα, τότε ο αγώνας κατοχυρώνεται με σκορ 3-0 στην αντίπαλη ομάδα και στον επόμενο αγώνα θα καταβάλει το τριπλάσιο της συμμετοχής που ορίζεται για κάθε αναμέτρηση.
  3. Οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι για την ποινή που ακολουθεί μια κόκκινη κάρτα που μπορεί αν είναι από κάποιες αγωνιστικές έως και την εξ ολοκλήρου απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή από το τουρνουά.
  4. Αν μία ομάδα δηλώσει ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ πως δεν μπορεί να παραστεί σε οποιαδήποτε νοκ – άουτ φάση του Τουρνουά (μπαράζ, 16 κτλ), αναπληρώνεται από την ομάδα που ακολουθεί στις Ειδικές Βαθμολογίες (για τα μπαράζ) ή τον φιναλίστ του τελικού των μπαράζ (για τη φάση των 16). Αν υπάρξει απόσυρση στα προημιτελικά και ενημερωθούν έγκαιρα οι διοργανωτές, αντικαθίσταται από την ομάδα που ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ στη φάση των 16
  5. Μία ομάδα που λειτουργεί εκτός των πλαισίων που ορίζονται για το τουρνουά (επεισόδια, αντεγκλήσεις, βωμολοχίες κτλ), αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με τους διοργανωτές να επιστρέφουν τα χρήματα της εγγραφής (50€) αλλά και της συνδρομής για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Οικονομικά στοιχεία

α. Η συμμετοχή για κάθε ομάδα στο “3ο Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού” ορίζεται στα 50€ και καταβάλλονται με την δήλωση συμμετοχής.  Η υποχρέωση κάθε ομάδας πριν τον αγώνα  (ανεξάρτητα αν παρουσιαστεί με 5 ή 40 ποδοσφαιριστές) ορίζεται στα 10€.

β. Η αμοιβή του διαιτητή είναι 5€ ανά αγώνα και του γιατρού στα 20€ για μία αγωνιστική ημέρα.

γ. Το ποσό για κάθε επιχείρηση και κάθε ιδιώτη που επιθυμεί να συνεισφέρει στην μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση, θα οριστεί σε λίγες μέρες, καθώς φέτος περιλαμβάνει μεγαλύτερη γκάμα προβολής λόγω του χώρου που θα στεγαστεί η διοργάνωση.

Οι διοργανωτές

Συνεργάτες Imathia Sports News

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected