Κατηγορίες
Basket

Δημήτρης Ιτούδης – Τι είπε σε ερώτηση για την Εθνική Ελλάδας

5805ce6178d049a02bde1ddd559caab9_LΟ Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την πορεία της Μπάνβιτ, της ομάδας που προπονεί πλέον στην Τουρκία, αλλά και για το ενδεχόμενο να αναλάβει στο μέλλον τις τύχες της Εθνικής ομάδας. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra»

Για τη χθεσινή νίκη επί της Φενέρ: «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκπληκτική η Φενέρ και εμείς ωσεί παρόντες. Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία φάση και θα μπορούσε και η Φενέρ να κερδίσει και θα ήταν και δίκαιο. Για εμάς η μεγαλύτερη νίκη είναι η ανατροπή από το -18 και ο χαρακτήρας που δείξαμε».

Για το αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: «Θα ήμουν αδαής αν μιλούσα για πρωτάθλημα. Έχω την εμπειρία να γνωρίζω πως έχουμε αξιοπρεπή πορεία, αλλά κοιτάμε την επόμενη προπόνηση. Παίζουμε αυτή την εβδομάδα με την Καρσίκαγια, την ομάδα που πήρε το Κύπελλο και μας έχει κερδίσει φέτος. Επίσης, έχουμε εκτός έδρας παιχνίδια με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους, αλλά μπορούν να βρεθούν μέχρι και τα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας μόνο και μόνο για να γλιτώσουμε το επιπλέον ταξίδι».

Για την Φενέρ του Ομπράντοβιτς: «Η Φενέρ είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Έχει σκαμπανεβάσματα γιατί είναι μια καινούρια ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι σε σύντομο χρονικά διάστημα. Δεν είχε προετοιμασία και αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς. Είναι όμως, ισχυρή ομάδα που θα γίνεται όλο και καλύτερη».

Για το αν έχει άγχος ο Ομπράντοβιτς: «Ο μόνος που δεν είναι αγχωμένος είναι ο Ζοτς γιατί ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Είναι κορυφαίος όχι μόνο τίτλων, αλλά γιατί πάντα οι ομάδες που έχει κοουτσάρει ήταν υψηλού κινδύνου και έπρεπε συνέχεια να κερδίζει».

Για την επιστροφή του Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ: «Υπάρχουν δύο σκέλη. Από τη μία το ανθρώπινο, το συναισθηματικό που είναι έντονο, ανεξίτηλο και έχει ραφτεί με χρυσά γράμματα στις καρδιές μας, ιδιαίτερα του Ζοτς που έχει λατρευτεί. Υπάρχει και το επαγγελματικό κομμάτι. Είναι δύο ομάδες σε κομβικό σημείο και θέλουν να κερδίσουν η μία την άλλη».

Για την «μάχη» Αλβέρτη – Ομπράντοβιτς: «Είναι κι αυτό μια συγκυρία που προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ο Φράγκι, σύμβολο της ομάδας. Κι εγώ και ο Ζοτς έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τον Αλβέρτη. Δεν μπορώ να πω ότι του το είχα να γίνει προπονητής, αλλά είναι ταλαντούχος, συνειδητοποιημένος και έχει την ικανότητα να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Έχει δει στον Παναθηναϊκό όλες τις εκφάνσεις του ενθουσιασμού, της χαράς και της λύπης και γνωρίζει πολύ καλά πως να λειτουργήσει. Είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι για όλους αλλά μόλις η μπάλα πεταχθεί στον αέρα για το τζάμπολ σκέφτεσαι πως θα νικήσεις τον αντίπαλο».

Για το αν θα τον ενδιέφερε η εθνική ομάδα: «Είναι κάτι που σκέφτεται ο κάθε υγιής προπονητής. Προφανώς θα με ενδιέφερε. Η εθνική ομάδα είναι ο καθρέφτης του ελληνικού πρωταθλήματος».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected