Κατηγορίες
Διάφορα

Αττικό Μετρό – Αντιδράσεις για τη διακοπή εργασιών στη Θεσσαλονίκη

4002da2a474fce59ee9b0c6ee29ca976_XL“Αβάσιμη, μη νόμιμη, καταχρηστική και απαράδεκτη”, χαρακτηρίζει η “Αττικό Μετρό” τη δήλωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας για τη διακοπή των εργασιών στο μετρό της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “Αττικό Μετρό”, δικαστικός επιμελητής θα επιδώσει στην κοινοπραξία απόφαση απόρριψης της Ειδικής Δήλωσης Διακοπής των εργασιών, την οποία είχε κοινοποιήσει πρόσφατα η κατασκευάστρια κοινοπραξία.

“Υπάρχει εύλογη ανησυχία στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την πορεία των εργασιών του Μετρό. Αφορμή δόθηκε από την Ειδική Δήλωση Διακοπής των έργων από την Ανάδοχο κοινοπραξία. Η δήλωση αυτή απερρίφθη από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ η οποία κάλεσε την ανάδοχο να συνεχίσει ως οφείλει τις εργασίες κατασκευής του έργου”, αναφέρει η “Αττικό Μετρό”, η οποία παραθέτει σειρά απαντήσεων επί των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του έργου.

Όπως αναφέρεται η “Αττικό Μετρό” “έχει μέχρι σήμερα τηρήσει κατά γράμμα την νομιμότητα – όπως έχει αποδειχθεί από τους πολλαπλούς διαχειριστικούς ελέγχους – έχει εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων του Έργου και έχει αποδείξει έμπρακτα με τον καλύτερο τρόπο την ικανότητα διαχείρισης έργων Μετρό έτσι ώστε αυτά να είναι της πλήρους αποδοχής και καταξίωσης όχι μόνο σε Ελληνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο όσον αφορά την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την αισθητική τους”.

Καταλήγοντας, χαρακτηρίζει την κατασκευή του μετρό έργο πολύπλοκο, που  απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία. “Δεν το κάνει η “Αττικό Μετρό” μόνη. Θα το κάνουν μαζί, η “Αττικό Μετρό”, ο Δήμος, ο Ανάδοχος, εάν συνεργασθούν και αναλάβουν ο καθένας τις ευθύνες του, ακόμη και εάν διαφωνούν. Υπάρχουν συγκεκριμένες καθυστερήσεις που εμποδίζουν την πρόοδο του Έργου. Δεν έχει νόημα να τις απαριθμήσουμε. Χρειάζεται να τις λύσουμε”, τονίζει.

*newsbomb.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected