Κατηγορίες
Διάφορα

Βουλή – Διάλογος βγαλμένος από…γήπεδο!

121404Σοβαρότατο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνο Ουζουνίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου Γιώργο Βλάχο (ΝΔ), με αφορμή το περίφημο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα.

Ο… σπαρταριστός διάλογος όπως καταγράφηκε από τους παρόντες ήταν ο ακόλουθος:

Μαρίνος Ουζουνίδης: «κύριε πρόεδρε, δώστε μου το πολυνομοσχέδιο να το μελετήσω».

Γιώργος Βλάχος: «δεν γίνεται. Αυτό είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης που θα κρίνει πότε θα το καταθέσει. Και κάτι άλλο. Όταν έρχεσαι εδώ, να φοράς σακάκι…».

Μαρίνος Ουζουνίδης: «ξεφτίλα! Αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας…».

Γιώργος Βλάχος : «Η παράσταση τελείωσε. Πάρτε τώρα το DVD να το παίξετε στον Έβρο να δείξετε πόσο αγωνιστής είστε…».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε φωνάζοντας, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου σε ήπιο τόνο ζήτησε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να δοθεί το νομοσχέδιο στους βουλευτές.

Το αίτημα του κ. Ουζουνίδη να ζητήσει το νομοσχέδιο για να το μελετήσει ήταν απολύτως λογικό, καθώς σε περίπου 48 ώρες –το βράδυ της Κυριακής, οι βουλευτές καλούνται να το ψηφίσουν.

Ούτε, όμως, και η άρνηση του προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου, Γιώργου Βλάχου, ήταν εντελώς αδικαιολόγητη, αφού τυπικά ακόμη δεν έχει κατατεθεί, κάτι που θα γίνει εντός της ημέρας.

Το επίπεδο των διαλόγων μέσα στο Κοινοβούλιο έχει υποχωρήσει κατά πολύ την τελευταία πενταετία, δηλ. από τότε που ξέσπασε η κρίση, η οποία εκτός από οικονομική και κοινωνική, είναι και κρίση πολιτικών αξιών.

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected