Κατηγορίες
Αθλήματα

ΕΓΟ – Ματαιώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης

c491aa8b344756658f8b5f936470a232_LΣτη ματαίωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής Α’-Β’ Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων προχώρησε η ΕΓΟ.

Η διοργάνωση ήταν να διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (12-13/04) στη Θεσσαλονίκη και θα αποτελούσε κριτήριο επιλογής των αθλητών και αθλητριών για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών-Εφήβων και Γυναικών-Νεανίδων που θα ακολουθήσουν το Μάιο στη Σόφια. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία δεν πρόκειται να διεξαχθεί για οικονομικούς λόγους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ακολουθώντας την εισήγηση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση: «Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση της τέλεσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής Α’-Β’ Κατηγοριών (Ανδρών-ΓυναικώνΕφήβων-Νεανίδων), το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 12-13 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το μεσημέρι της Τρίτης (01/04), το Δ. Σ. της ΕΓΟ έλαβε την απόφαση ματαίωσης της συγκεκριμένης διοργάνωσης για οικονομικούς λόγους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ακολουθώντας την εισήγηση της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να ανασταλούν όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας για το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου.

Η βαρύτητα της απόφασης της ΕΓΟ υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Α’-Β’ Κατηγοριών είναι ο κορυφαίος θεσμός στο εθνικό καλεντάρι της ομοσπονδίας και μάλιστα η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελούσε κριτήριο επιλογής αθλητών εν όψει των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ανδρών-Εφήβων καιΓυναικών-Νεανίδων, που θα γίνουν το Μάιο στη Σόφια. Με την απόφαση αυτή, το Δ.Σ. τηςΕλληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ελπίζει να ξυπνήσει επιτέλους συνειδήσεις, ώστε οι φορείς της Πολιτείας να αναλάβουν δράση και να δώσουν λύσεις στα τεράστια οικονομικά αλλά και θεσμικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected