Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 5-3

DSCN9181

Μία μεγάλη τόσο σε εύρος όσο και σε σημασία νίκη πέτυχε σήμερα ο Άτλας Ζερβοχωρίου και πανηγυρίζει την παραμονή του στην Α1 Ερασιτεχνική. Η ομάδα του Νίκου Ξανθόπουλου επικράτησε με 5-3 του πρωτοπόρου και βέβαιου πρωταθλητή ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και μπορεί πλέον να σκέφτεται τις…καλοκαιρινές διακοπές!

Μία μίνι ανασκόπηση της χρονιάς για τον Άτλα

Η φετινή σεζόν για τη νεοφώτιστη ομάδα του Ζερβοχωρίου χαρακτηρίστηκε από πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, ενώ η αποχώρηση του Κώστα Κατσώνη (εξαιρετικό το ξεκίνημα της ομάδας επί των ημερών του) αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετώπισαν οι “κυανόλευκοι” κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μεγάλη επιτυχία επίσης, η συμμετοχή της ομάδας στον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την ΑΕ Καψόχωρας και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας. Σημαντική επίσης η συμβολή τόσο του Κώστα Ντέλλα, που έφτασε αισίως τα 33 γκολ στο πρωτάθλημα, όσο και των έμπειρων αλλά και νεαρών παικτών της ομάδας, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να πανηγυρίσει ο Άτλας την – κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- παραμονή του στην κατηγορία.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να αναφερθεί και η παρουσία του ηγέτη της ομάδας, Σταύρου Ανδρεάδη που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (σχεδόν) όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία στις μέρες μας, κατάφερε να αντεπεξέλθει και να νιώσει τελικά τη χαρά της παραμονής στην κατηγορία.

Το σημερινό παιχνίδι

Ένα από τα πλέον θεαματικά παιχνίδια του πρωταθλήματος διεξήχθη σήμερα στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου, αποζημιώνοντας τους 100 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες. Οι δύο ομάδες, εκτός των 8 τερμάτων, είχαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και μάλιστα ο ΠΑΟΚ έσπασε και ένα αρνητικό ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα, δεχόμενος πέντε τέρματα και ενώ είχε δεχτεί 17 σε 28 αγώνες! Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την ομάδα του Σάκη Παγγούρα, που αγωνίστηκε με τον Πασχάλη Τσάκα κάτω από τα γκολπόστ (επέστρεψε από την Αμερική όπου εργάστηκε για ένα διάστημα) και τον Δημήτρη Λαδά σε ρόλο χαφ.

Για τους γηπεδούχους, ο Νίκος Ξανθόπουλος επέλεξε τους παίκτες που εμπιστεύεται στα τελευταία παιχνίδια, οι οποίοι αποδείχθηκαν “πολύ σκληροί για να πεθάνουν” και τα έδωσαν όλα για το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα της σημερινής εμφάνισης, τα πέντε τέρματα επί του βέβαιου πρωταθλητή αλλά και η μαθηματική παραμονή, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Το “φιλμ” του αγώνα

3′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Ισλαμίδη, ο Τσάκας δεν μποκάρει τη μπάλα και από κοντά ο Κώστας Παπαδόπουλος με πλασέ ανοίγει το σκορ (1-0).

4′ Σέντρα σουτ του Γιώργου Κίτσα, δύσκολα σε κόρνερ ο Γαϊτανίδης.

6′ Πάσα του Ζαχαριουδάκη στον Γιώργο Κίτσα, με τη μία αυτός για τον Κώστα ο οποίος καθυστερεί και απομακρύνουν οι αμυντικοί

11′ ΓΚΟΛ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κίτσα, η μπάλα στα δίχτυα του Γαϊτανίδη (1-1)

12′ Γέμισμα του Κολοκοτρώνη με στόχο τον Ντέλλα, σουτ του τελευταίου αποκρούσει σε κόρνερ ο Τσάκας.

22′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Αλμαλιώτη και πάλι σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, δεν απομακρύνει η άμυνα και ο Κώστας Παπαδόπουλος παίρνει το ριμπάουντ και πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (2-1).

29′ ΓΚΟΛ! Ωραίο “ένα-δύο” Γιώργου Κίτσα-Ζαχαριουδάκη, πλασέ του τελευταίου και ισοφάριση (2-2)

40′ Εκτέλεση φάουλ του Ντέλλα, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κώστας Θεοδώρου που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Τσάκα

48′ Γέμισμα του Ντέλλα με στόχο τον Κώστα Παπαδόπουλο, άστοχη έξοδος του Θεοδώρου αλλά ο επιθετικός του Άτλα δεν σημαδεύει σωστά

51′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Ζωγράφου, στην πορεία της μπάλας ο Γιώργος Κίτσας και 2-3

53′ Σουτ από πλεονεκτική θέση για τον Κώστα Παπαδόπουλο, μόλις άουτ

60′ Παράλληλη πάσα του Δημοσθένους στον Κώστα Κίτσα, ο τετ-α-τετ του τελευταίου με τον Γιαϊτανίδη, σωτήρια σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων

70′ ΓΚΟΛ! Ο Λαδάς ανατρέπει τον Ντέλλα στην περιοχή και ο ρέφερι κ. Αργυρίου υποδείχνει το πέναλτι. Εκτελεστής ο ίδος και ισοφαρίζει για την ομάδα του (3-3)

72′ Λάθος του Δημοσθένους στο χώρο του κέντρου, ο Ισλαμίδης κάνει τη σέντρα, από κοντά ο Σιδηρόπουλος λίγο άουτ.

75′ ΓΚΟΛ! Πάσα του Ισλαμίδη για τον Κώστα Ντέλλα, αυτός δεν αστοχεί πετυχαίνοντας το 33ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα (4-3)

84′ Γυριστή κεφαλιά του Ντέλλα, αποδέκτης ο Ισλαμίδης ο οποίος αστοχεί από καλή θέση

88′ Εκτέλεση φάουλ του Θανάση Κίτσα, αποκρούει ο Γαϊτανίδης.

90′ ΓΚΟΛ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαδόπουλου, η μπάλα στη γωνία του Θεοδώρου και χατ-τρικ για τον επιθετικό του Άτλα (5-3).

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Αργυρίου, με βοηθούς τους κ.κ.Ορφανίδη και Χατζαρίδη.

Κίτρινες κάρτες : 9′ Αλμαλιώτης, 29′ Σιδηρόπουλος, 88′ Ξανθόπουλος

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Κολοκοτρώνης (53′ Δαυίδης), Ντέλλας, Κοτσαγκόγκος (90+3′ Δημητρούσης Χ.), Πρόιος, Παπαδόπουλος Κ., Ισλαμίδης, Ξανθόπουλος, Διαμαντίδης, Αλμαλιώτης, Σιδηρόπουλος (87′ Δημητρούσης Κ.)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Τσάκας (31′ Θεοδώρου Κ.), Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Λ.Π., Μουρατίδης, Νουσιόπουλος (56′ λ.τ. Δημοσθένους), Ζωγράφος, Ζαχαριουδάκης (66′ Κίτσας Θ.), Κίτσας Σ., Λαδάς, Κίτσας Κ., Κίτσας Γ.

Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected