Κατηγορίες
Αθλήματα

Η μεγάλη μάχη ζωής του Ζερόμ Γκολμάρ…(vid)

1213009-25320426-640-360Το όνομα του Ζερόμ Γκολμάρ ίσως δεν λέει πολλά ακόμα και στους φανατικούς του τένις. Μέχρι να δει κανείς τη φωτογραφία του και τη μόνιμη μπαντάνα στο κεφάλι του, αξεσουάρ που έχει εκλείψει πλέον από το ανδρικό και το γυναικείο τένις.

Υπήρξε ένας αξιοπρεπής αριστερόχειρας από τη Γαλλία με δύο επαγγελματικούς τίτλους και καλύτερη στιγμή στην καριέρα του τον ημιτελικό στο Μόντε Κάρλο το 1999.

Νίκησε επτά τενίστες που βρέθηκαν κάποια στιγμή στην καριέρα τους στο Νο1, αλλά τώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του. Ακούγεται κλισέ, δεν είναι. Όχι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο 40χρονος αποχώρησε από τα γήπεδα το 2006 και ξεκίνησε να προπονεί μικρά παιδιά στα γαλλικά κλιμάκια, κάτι που κάνουν ΟΛΟΙ οι καλοί Γάλλοι τενίστες μετά την ολοκλήρωση της καριέρας τους. Από το φθινόπωρο ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας του.

Ο Ζερόμ εναντίον του Άντρε Άγκασι το 1995 στη Μελβούρνη

Τον Σεπτέμβριο του 2013 μετά από μια εθιμοτυπική επέμβαση αφαίρεσης τριών δοντιών, ξύπνησε τον εχθρό. Ποιος είναι αυτός; Πλάγια μυατροφική σκλήρυνση ή νόσος του Λου Γκεριγνγκ. Μια νευρολογική ασθένεια που επιτίθεται ανελέητα σε νέους ή γέρους, γυναίκες ή άνδρες δίχως καμία διάκριση.

Οι ενοχλήσεις ξεκίνησαν από το αριστερό πόδι, έγιναν αφόρητοι και από τον περασμένο Ιανουάριο ένας δραστήριος άνθρωπος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καρότσι, αφού έχασε την αίσθηση των ποδιών του.

Ένας πολίτης του κόσμου ζει πλέον σε ένα διαμέρισμα που ανήκει στον αδερφό του, επίσης τενίστα, στη γενέτειρα τους, τη Ντιζόν. Μέρος των χρημάτων που κέρδισε κατά τη διάρκεια της καριέρας του (2.200.000 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα) ξοδεύτηκαν σε γιατρούς και σε εξετάσεις. Δεν του δίνουν ελπίδα, μόλις ένα με τρία χρόνια ζωής.

Οι φίλοι του κινητοποίησαν την κοινότητα του τένις, δημοσιοποιώντας την ιστορία, ενώ άνοιξαν λογαριασμό στην ιστοσελίδα gofundme.com και συγκεντρώνουν χρήματα.

Ο Ζερόμ μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση από Γερμανό σπεσιαλίστα Γιόχαν Λέχνερ, ο οποίος τον εξέτασε και πιστεύει πως μπορεί να απομονώσει το βακτήριο που έχει εξαπλωθεί σε 14 σημεία στο σαγόνι του μέχρι βαθιά το κόκαλο και ανάμεσα στα δόντια.

Άλλοι ασθενείς του επέζησαν και έζησαν μια φυσιολογική ζωή. Μόνο που χρειάζονται χρήματα. Πολλά χρήματα. 300.000 δολάρια απαιτούνται για την επέμβαση και τη θεραπεία που θα ακολουθήσει με ενέσεις βλαστοκυτάρων.

Τις πρώτες ώρες συγκεντρώθηκαν 8.900 δολάρια από 99 ανθρώπους. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί συναθλητές, αντίπαλοι, προπονητές όπως ο Μάγκνους Νόρμαν και ο Πατρίκ Μουρατόγλου, ζητώντας από τον κόσμο να συνεισφέρει.

Από την ίδια ασθένεια έφυγε και ο προηγούμενος πρόεδρος της ATP Tour, Μπραντ Ντρούετ. Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην Caja Magica στη Μαδρίτη παραβρέθηκαν ονόματα όπως ο Ρότζερ Φέντερερ και η Σερένα Γουίλιαμς.

Φαίνεται πως υπάρχει ελπίδα για τον Γκολμάρ, πατέρα δύο μικρών αγοριών από προηγούμενη σχέση, παιδιά που ζουν με τη μητέρα τους στο σπίτι του Ζερόμ στη νότια Γαλλία.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Davis Cup, Αρνό Κλεμάν αφιέρωσε σε εκείνον την πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του τουρνουά μετά τη νίκη-ανατροπή με 3-2 με αντίπαλο τη Γερμανία. Ο τεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομοσπονδίας, Αρνό ντι Πασκουάλ πρόσθεσε πως όχι μόνο θα βρεθούν τα χρήματα, αλλά και ο Ζερόμ θα είναι σύντομα κοντά τους.

Είναι ειρωνικό σε ένα άθλημα που γίνεται χορός εκατομμυρίων, 300.000 δολάρια να αντιμετωπίζονται ως ένα μεγάλο ποσό.

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected