Διάφορα

Εστιατόρια στα πιο απίθανα μέρη – Γεύμα στο βυθό, σε σπηλιά, σε… (photo)

Αν και στην κουζίνα τους βρίσκονται συνήθως σεφ με περγαμηνές, τα πιάτα τους περνούν μοιραία σε δεύτερη μοίρα. Είναι στα ρεστοράν που βρίσκονται στα πιο απίθανα σημεία του κόσμου.

Σε σπηλιά, σε γκρεμό, πάνω στα δέντρα ή κρεμασμένοι στον αέρα, οι πελάτες τους ζουν μία εντελώς διαφορετική εμπειρία. Το Bloomberg βρήκε τα εστιατόρια που βρίσκονται στα πιο απίθανα σημεία του κόσμου.

Μέσα στο νερό

Βρίσκεται περίπου πέντε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και η κατασκευή του κόστισε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια. Οι επισκέπτες των Μαλδίβων, καθώς εκεί βρίσκεται, έχουν απεριόριστη θέα στον υπέροχο υδάτινο κόσμο, χάρη στη θολωτή μορφή του.

Μέσα στον πάγο

Ίσως να θεωρείται άβολο για κάποιους να γευματίζουν με το πανοφώρι τους, αλλά σίγουρα εκεί μέσα δεν θα σκεφτούν καν να το βγάλουν. Η θερμοκρασία είναι σταθερά στους -5 και το εστιατόριο που βρίσκεται στο Κέμι της Φινλανδίας λειτουργεί από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, αφού κάθε χρόνο διαμορφώνεται εκ νέου.

Σε δέντρο

Για τους λάτρεις της φύσης, που θέλουν να γίνουν ένα με αυτή. Ο κόσμος κάθεται σε μία «κάψουλα» από μπαμπού, που έχει τραπέζι, την οποία ανεβάζουν ψηλά στα δέντρα, ενώ ο σερβιτόρος φέρνει τα πιάτα δεμένος με ιμάντες.

Σε απομακρυσμένο βράχο

Ξεκίνησε ως στέκι των ψαράδων, αλλά πλέον είναι από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στη Ζανζιβάρη. Όταν έχει άμπωτη, ο κόσμος μπορεί να πάει περπατώντας από την ακτή, διαφορετικά φτάνει στο βράχο όπου βρίσκεται το ρεστοράν με βαρκάκι.

«Κρεμασμένο» σε γκρεμό

Μετά από μία εντυπωσιακή- ή τρομακτική για άλλους- βόλτα με το τελεφερίκ, φτάνει κανείς σε αυτό το σαλέ που κρέμεται στην άκρη ενός βράχου. Ακόμη και για εκείνους που έχουν υψοφοβία, το γεύμα με αυτή τη θέα μπορεί να τους κάνει να το ξεχάσουν.

Σε θερμοκήπιο

Το 2001 ο βραβευμένος με Michelin σεφ Γιαν Χέγκεμεν απέτρεψε την κατεδάφισή του και το μεταμόρφωσε σε ρεστοράν, όπου τα περισσότερα πιάτα του έχει υλικά από τον κήπο που βρίσκεται έξω από αυτό.

Σε σπηλιά

Βρίσκεται στην Πούγκλια της Ιταλίας, σε σπήλαιο από ασβεστόλιθο. Λειτουργεί από το Μάιο από τον Οκτώβριο και φιλοξενεί εκλεπτυσμένα δείπνα από το 18ο αιώνα, όταν η ιταλική αριστοκρατία έκανε δεξιώσεις στο χώρο.

Σε αεροπλάνο

Βρίσκεται στο Κολοράντο, μέσα σε ένα Boeing KC-97. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 42 πελάτες ταυτόχρονα.

Κρεμασμένο σε ένα γερανό

Δείπνο στον αέρα, σε διάφορα σημεία του κόσμου. Οι πελάτες πρέπει να τρώνε δεμένοι στις καρέκλες τους, για λόγους ασφαλείας.

*xrimablog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P