Κατηγορίες
Super League 1

Άρης : “Συμπαίκτες μου δεν μπορούσαν να ζήσουν!”

422b6f7292b78d6a3693ac9b8b3c8ca6_LΠολλά προβλήματα αντιμετώπισαν μέσα στην χρονιά οι παίκτες του Άρη σύμφωνα με τον Ανδρέα Τάτο, ο οποίος στάθηκε στην αδυναμία της διοίκησης να προσφέρει τα στοιχειώδη στους ποδοσφαιριστές.

Ο Έλληνας μέσος μίλησε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και στάθηκε στα πολλά λάθη που έγιναν μέσα στην φετινή σεζόν στους «κίτρινους», τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε τεχνικά θέματα και διοίκησης, τόνισε πως «πονάει» με τον υποβιβασμό των Θεσσαλονικέων από την Super League, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δέθηκε με τον Άρη και δεν σκέφτηκε την αποχώρηση. Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ανδρέα Τάτου:

Το «ταμείο» της χρονιάς ποιο είναι;

«Αρνητικό. Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή. Έγιναν λάθος πράγματα, τα οποία τα είδε και τα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Πρέπει να γυρίσει σελίδα ο Άρης, να μη μείνει στο χθες. Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα έχει οικονομική άνεση, θα τη βοηθήσει οικονομικά στα μεγάλα προβλήματα που θα έχει, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται να την αγαπήσει πραγματικά, να θέλει να προσφέρει και φυσικά να μπορεί. Το στοίχημα είναι να βοηθήσει και να δώσει και όχι να μπει απλά για να γίνει γνωστός από τον Άρη!».

Είχες πει ότι νιώθεις τον Άρη «σπίτι» σου. Σε πλήγωσε ο υποβιβασμός;

«Θέλει και ρώτημα; Πάρα πολύ με έχει πληγώσει. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Ένιωσα ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου και το εννοώ ακόμη. Την πρώτη φορά που ήρθα δέθηκα πάρα πολύ με τον Άρη. Είναι τιμή να φοράω αυτή τη φανέλα, είναι βαριά. Πραγματικά ένιωσα μεγάλη χαρά που ανήκα σε αυτή την ομάδα. Έχω δεθεί συναισθηματικά».

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι τώρα, τι θα άλλαζες;

«Τη δική μου απόδοση. Δεν έπαιξα όσο μπορούσα και ήθελα. Είχα να αντιμετωπίσω αρκετά προβλήματα και ψυχολογικά, υπήρχαν άνθρωποι μέσα στην ομάδα που δεν με στήριξαν όταν ήρθα, αφού είχαν αλλάξει η διοίκηση, οι παίκτες και οι γενικοί αρχηγοί, και αυτό μου στοίχισε πολύ στην αρχή».

Σε ποιους αναφέρεσαι;

«Στον Δημήτρη Μούτα. Η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή απέναντί μου. Δεν τον γνώριζα από πριν ούτε ξέρω τι πρόβλημα είχε μαζί μου. Πέρα από αυτό το ξεκίνημα, όμως, έπαιζα για τρεις μήνες με θλάση στον προσαγωγό, κάνοντας ενέσεις, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να ξεπεράσω πλήρως το πρόβλημα. Προσπάθησα, όμως, να βάλω το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Είχες πολλά νεύρα φέτος…

«Από τη μια όσα έζησα στην αρχή και από την άλλη ο τραυματισμός, αλλά κυρίως η μεγάλη πίεση, είχαν ως αποτέλεσμα να έχω νεύρα. Ήθελα πάρα πολύ να δικαιώσω αυτόν τον κόσμο που γέμιζε το γήπεδο παρά την άσχημη θέση μας και μας βοηθούσε ψυχολογικά».

Ποια λάθη έγιναν φέτος;

«Λάθη αγωνιστικά και τεχνικά. Λάθη και διοικητικά, όμως. Η κατάσταση δεν ήταν καλή, όταν έχεις παίκτες που δεν παίρνουν ούτε καν τον μισθό τους. Πώς περιμένεις να κρατηθεί στην κατηγορία η ομάδα όταν δεν έχεις να τους δώσεις τα στοιχειώδη; Μπορεί προσωπικά να μην είχα πρόβλημα και δεν έχω παράπονο, αλλά σε όλη την ομάδα η κατάσταση δεν ήταν καλή. Υπήρχαν συμπαίκτες μου που δεν είχαν τα στοιχειώδη έσοδα για να ζήσουν!».

Οι παίκτες δεν έχετε ευθύνες;

«Οι παίκτες παίζουν στο γήπεδο και έχουμε πολλές ευθύνες και εμείς, μόνο που έγιναν τόσα πολλά λάθη στην ομάδα από το ξεκίνημα σε πολλά επίπεδα, που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Και όχι μόνο λάθη φετινά, αλλά συσσωρευμένα, όλα αυτά τα χρόνια».

Μετάνιωσες που ήρθες στον Άρη;

«Ποτέ! Σε καμία περίπτωση. Ήταν και είναι επιλογή μου, τη στήριξα και τη στηρίζω μέχρι τέλους. Τον Δεκέμβριο είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες από Ελλάδα, από τον Ατρόμητο, και από την Κύπρο, από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν είμαι από αυτούς που πουλάνε την ομάδα τους. Ήρθα για να πολεμήσω από την αρχή και δεν κάνω πίσω στις δυσκολίες, γι’ αυτό και έμεινα για να παλέψω μέχρι τέλους. Δεν θα παρατούσα ποτέ την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο. Υπάρχουν κάποιοι που μου είπαν ότι έκανα λάθος που ήρθα στον Άρη, αλλά ένα έχω να πω: Και τώρα να έκανα επιλογή, πάλι τον Άρη θα επέλεγα».

Το κεφάλαιο της Εθνικής για σένα;

«Είναι το όνειρο κάθε παίκτη να φοράει το εθνόσημο και να παίρνει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι πολλοί οι καλοί παίκτες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για να πάρεις μια θέση στην Εθνική Ελλάδας. Μπορεί να γίνονται και λάθη. Προσωπικά θα ήθελα να αγωνιστώ στην Εθνική και να τιμήσω την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο».

Ποια είναι η δική σου επόμενη μέρα; Ακούστηκαν σενάρια για Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, αλλά και για ομάδες από την Κύπρο…

«Θα ήθελα να είχε μείνει ο Άρης στην κατηγορία και να συζητούσαμε τώρα πώς θα συνέχιζα στο Χαριλάου. Έχω έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω, θα πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω και να πάρουμε μαζί με τον ατζέντη μου, τον Κοκορόγιαννη, την κατάλληλη απόφαση».

Μπορείς να σταθείς στον Ολυμπιακό;

«Είναι απωθημένο μου. Γιατί στον Ολυμπιακό δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που έπρεπε, ένιωσα πολύ άσχημα γι’ αυτό, μια και πάντα πίστευα ότι αξίζω να φοράω αυτή τη φανέλα. Δεν μου δόθηκαν καν οι ευκαιρίες για να κριθώ στο γήπεδο, εάν μπορώ ή όχι να τη φοράω».

Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;

«Σίγουρα ναι! Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, με ποιοτικό ρόστερ, με έναν πολύ καλό προπονητή, όπως είναι ο Μίτσελ, με υγιέστατη διοίκηση και έναν πρόεδρο που είναι κοντά στην ομάδα. Δεν τους λείπει τίποτα, τα έχουν όλα και γι’ αυτό στάθηκε καλά τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Με λίγη τύχη θα μπορούσε να είναι αυτός αντί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην επόμενη φάση του Champions League. Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και ήθελε ένα… τσαφ για να πετύχει».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected