Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΟ Καρδίτσα – Λαμία 1-3

pas1Παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα ο ΠΑΣ Λαμία 1964 νίκησε εύκολα στο… χωράφι της Μητρόπολης τον ΑΟ Καρδίτσας με 3-1 και συνέχισε την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι που ήταν στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, παρακολούθησαν 200 περίπου θεατές από τους οποίους οι 150 και πλέον ήταν φίλοι των πρωτοπόρων, που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα για τους παίκτες του Τίμου Καβακά και βοήθησαν να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαν μάλιστα να ήταν ακόμη πιο πολλοί σήμερα αν ο αγώνας γινόταν στο στάδιο της Καρδίτσας.

Η Λαμιώτικη ομάδα μετά τη σημερινή νίκη της διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πάντα 4β. πίσω της τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και 7β. πίσω της την Κύμη.
pas2Οι γηπεδούχοι αν και έχουν ήδη έχουν αποχαιρετίσει την κατηγορία έπαιξαν πολύ δυνατά ίσως και ορισμένες φορές αντιαθλητικά, απέναντι στη Λαμία που όμως ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ουσιαστικά καθάρισε το ματς από το α’ ημίχρονο, όχι μόνο γιατί πέτυχε τρία γκολ, αλλά γιατί με τη λήξη του ημιχρόνου ο ΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο. Το γεγονός ότι το σκορ διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα οφείλεται στην εντυπωσιακή εμφάνιση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Τάτσιου, που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις, αλλά και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών της πρωτοπόρου που προβλημάτισε τον Τίμο Καβακά ενόψει του αγώνα που ακολουθεί στα Τρίκαλα, ο οποίος αν κερδιθεί από τους Λαμιώτες, ουσιαστικά κρίνει και τον πρωταθλητή του ομίλου.

Η εικόνα του ματς

pas3

Η Λαμία στην πρώτη ευκαιρία που έκανε στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε σ’ ενα βαρύ και προβληματικό αγωνιστικό χώρο, πέτυχε γκολ.Ηταν το 9′ όταν ο Κιπτίου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ευσταθίου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Γόγολος την δεύτερη, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι, δημιουργήθηκε σύγχιση με τον Λεμά να σκοράρει με προβολή από κοντά.

Στο 19′ ο Μεσιακάρης εκτέλεσε ένα φάουλ για τον προωθημένο Κούρκουλα, που έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.Δύο λεπτά αργότερα η Λαμία φάνηκε ότι καθαρίζει το ματς. Ο Λεμά με ανάποδη κεφαλιά βρήκε σε θέση μέσα δεξιά τον Ευσταθίου που έπιασε διαγώνιο δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα παρά την εκτίναξη του Τάτσιου. Στο 26′ ο Μοκάκε έβγαλε δεξιά στον Ευσταθίου, αυτός σέντραρε, η μπάλα χτύπησε στα σώματα, στρώθηκε στον Ζλατκόφσκι που έπιασε άστοχο γυριστό σουτ.
pas4Τρία λεπτά αργότερα ο Ευσταθίου με τακουνάκι έβγαλε μόνο του τον Μοκάκε, αυτός πλάσαρε αλλά ο Τάτσιος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Κιπτίου από δεξιά και ο Λεμά με έξυπνη κεφαλιά από κοντά αιφνιδίασε τον Τάτσιο…0-3. Ο ΑΟΚ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο 37′. Ο Τσέλιος με κεφαλιά βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τσιρογιάννη κι αυτός με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα διαμορ΄φωνοντας το 1-3.

Η αποβολή του Μεσιακάρη

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μεσιακάρη με δεύτερη κάρτα γιατί «έπαιξε» τη μπάλα με το χέρι.

Στην επανάληψη η Λαμία με τα δεδομένα που υπήρχαν πλέον στον αγώνα, έκανε συντήρηση του ματς, προσέχοντας να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει των Τρικάλων.

Ήταν απόλυτα κυρίαρχη στον κακό αγωνιστικό χώρο, χάνοντας σπάνιες ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Όπως στο 49′ όταν ο Ευσταθίου έβγαλε μόνο του τον Λεμά, αυτός μπήκε στην περιοχή παρενοχλούμενος από τον Κούρκουλα, σούταρε υπό πίεση κι έστειλε τη μπάλα σύρριζα άουτ.

Στο 63′ ο Λεμά βρέθηκε μόνος του με τον Τάτσιο, σούταρε για να διώξει με τα πόδια ο τερματοφύλακας σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κιπτίου από δεξιά γυριστή κεφαλιά από τον Ζλατκόφσκι άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Τάτσιος προ του Ευσταθίου προσπάθησε να μπλοκάρει τη μπάλα ανεπιτυχώς, ο Ευσταθίου έγινε κάτοχός της και σκόραρε, με τον διαιτητή να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ και να «κιτρινίζει» τον παίκτη της Λαμίας. Ήταν ίσως η μόνη φάση του ματς που αμφισβητήθηκε απόφαση του Λαρισαίου διαιτητή κι ήταν από την πλευρά της Λαμίας.

Τέλος στο 86′ είχαμε προσπάθεια του Αντωνίου από δεξιά μπήκε στην περιοχή, συρτή σέντρα για τον Διαμαντίδη που επιχείρησε τακουνάκι εξ επαφής για να πέσει στη γωνία του και να αποκρούσει σε κόρνερ ο Τάτσιος.

pasdi

Στο 44′ απέβαλε με 2η κάρτα τον Μεσιακάρη του ΑΟΚ.

Κίτρινες: Μεσιακάρης (1′), Τσιρογιάννης (23′), Καβαλάρης (25′) – Παπαστεργίου (18′), Κοντοχρήστος (61΄), Ευσταθίου (69′).

ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Θανάσης Τίκας): Τάτσιος, Θυμιόπουλος, Χρ. Νάκου (59′ Δ. Νάκου), Καβαλάρης (38′ Κεφαλάς), Κούρκουλας, Τσέλιος, Παπαευαγγέλου, Παππάς, Τσιρογιάννης, Μεσιακάρης, Μίλκοβιτς (70′ Τζοβάρας).
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 (Τίμος Καβακάς): Πουρής, Παπαστεργίου, Κοντοχρήστος, Σπυριδάκης, Γόγολος, Αντωνόπουλος, Ευσταθίου (85′ Αντωνίου), Ζλατκόφσκι (74′ Κουτρομάνος), Λεμά, Μοκάκε (57′ Διαμαντίδης), Κιπτίου.

Δηλώσεις Καβακά

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Λαμίας Τίμος Καβακάς, χαρακτήρισε δίκαιη την επικράτηση της ομάδας του, σ’ ένα δύσκολο γήπεδο, ενώ προβληματίστηκε από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του.
paskavΕξέφρασε τις ευχαριστίες όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος προς τους φιλάθλους για την βοήθεια και την ώθηση που έδωσαν στους ποδοσφαιριστές και απηύθυνε γενικό προσκλητήριο για το Κυριακάτικο ματς στα Τρίκαλα από την εξέλιξη του οποίου μπορεί να κριθεί από τώρα ο πρωταθλητής στον όμιλο.

Επίσης αναφέρθηκε στα όσα λέγονται σε κάποια στέκια της πόλης ότι ο Καβακάς έδιωξε από την ομάδα τους ντόπιους παίκτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος διατήρησε απόλυτα το ρόστερ που βρήκε στην ομάδα, όταν ήρθε και ότι η μόνη «απώλεια» είναι ο Τσαμαδιάς που έφυγε ξαφνικά από τη Λαμία χωρίς να ενημερώσει κανένα και μάλιστα εξέθεσε τον γενικό αρχηγό του Συλλόγου με τον οποίο διατηρούσε προσωπικές σχέσεις. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος δεν αποχαιρέτισε ούτε τους συμπαίκτες του.

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected