3o EM-DA Futsal Cup – Το πρόγραμμα της Παρασκευής (9/5) και η επεξήγηση του συστήματος διεξαγωγής

logo smallΤελευταία μέρα της πρώτης εβδομάδας του 3ου EM-DA Futsal Cup η σημερινή και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ακόμη αναμετρήσεις για την 1η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης. Στις 20.00 το καφέ “Τσαγκαράδικο” αντιμετωπίζει το κρεοπωλείο “Ο Ηλίας”, σε μία αναμέτρηση που είχε αναβληθεί την Τετάρτη 7/5 λόγω προπόνησης των παλαιμάχων μπάσκετ. Ο αγώνας αυτός ολοκληρώνει την 1η αγωνιστική για το Group H, μετά τη χθεσινή ισοπαλία του “Tzimos Service” και του “Kairo Image Bar”. Στις 21.00 διεξάγεται η αναμέτρηση του καφέ bar “Μπρίκι” με το καφέ “Κάστρο” της Βεργίνας, αγώνας που θα κλείσει την πρεμιέρα του Group B (Scandal-Goody’s το άλλο ματς με νικητή τους πρώτους με σκορ 7-3).

Τέλος στις 22.00 διεξάγεται η πρώτη αναμέτρηση για το Group G, με αντιπάλους το bar “Moments” από τα Παλατίτσια και το καφέ “Da Manha” από τη Βέροια. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα :

Παρασκευή 9 Μαϊου

20.00  ΚαφέΤσαγκαράδικο” Βέροια – Κρεοπωλείο «Ο Ηλίας» Βέροια (Group H)

21.00  ΚαφέΜπρίκι” Βέροια – Καφέ “Κάστρο” Βεργίνα (Group B)

22.00  BarMoments” Παλατίτσια – Καφέ “Da Manha” Βέροια (Group G)

Ποιες και πόσες ομάδες προκρίνονται από τους ομίλους

Ιδιαίτερα περίπλοκο είναι το σύστημα διεξαγωγής και για το φετινό Τουρνουά, με ξεκάθαρο στόχο από τους διοργανωτές να μην υπάρξουν αδιάφορες ομάδες αλλά και προσυνεννοημένα σκορ. Από τους 9 όμιλους της 1ης φάσης του 3ου EM-DA Futsal Cup, θα προκύψουν 16 ομάδες της πρώτης νοκ άουτ φάσης, διαδικασία που θα συνεχιστεί μέχρι και τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου. Οι 16 αυτές ομάδες θα προκύψουν ως εξής:

1. Απευθείας πρόκριση για τις 9 πρώτες ομάδες των 9 ομίλων (σύνολο 9)

2. Απευθείας πρόκριση για τις 6 πρώτες ομάδες της Ειδικής Βαθμολογίας των Δεύτερων από κάθε όμιλο (σύνολο 15)

3. Οι τρεις “χειρότερες” της Ειδικής Βαθμολογίας των Δεύτερων από κάθε όμιλο, θα αγωνιστούν σε αγώνες ΜΠΑΡΑΖ με τις 5 καλύτερες ομάδες από την Ειδική Βαθμολογία των Τρίτων όλων των ομίλων (σύνολο 8). Παρακάτω ο σχετικός πίνακας :

Ειδική Βαθμολογία

Δεύτερων ομάδων

1 (Προκ.16)

(Προκ.16)

(Προκ.16)

(Προκ.16)

(Προκ.16)

(Προκ.16)

7 (Α1)

8 (Α2)

9 (Α3)

 

Ειδική Βαθμολογία

Τρίτων ομάδων

1 (Α4)

(Α5)

(Α6)

(Α7)

(Α8)

6 (αποκλ)

7 (αποκλ)

8 (αποκλ)

9 (αποκλ)

*Σημείωση : Οι ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους H και Ι των πέντε ομάδων, για τον υπολογισμό της βαθμολογίας τους στις Ειδικές, ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι βαθμοί και τα γκολ από την αναμέτρηση τους με την τελευταία ομάδα του ομίλου. Βασικό κριτήριο σε κάθε ισοβαθμία είναι η διαφορά γκολ υπέρ και κατά (goal average), δεύτερο τα γκολ υπέρ, τρίτο κριτήριο τα γκολ κατά και αν υπάρξει και εδώ ισοβαθμία, τότε γίνεται με στρίψιμο κέρματος.

3. Η 16η ομάδα που θα ολοκληρώσει το παζλ της πρώτης νοκ άουτ φάσης θα προκύψει από τα ζευγάρια όπως έχουν σημειωθεί στους πίνακες με τον κωδικό “Α” ως εξής :

1η φάση

Α1 – Α8 (1)

Α7 – Α2(2)

Α3 – Α6(3)

Α5 – Α4(4)

2η φάση

1-4

3-2

Τελικός

Τα ματς των μπαράζ θα έχουν διάρκεια 30 λεπτών (15 λεπτά ανά ημίχρονο) και θα ολοκληρωθούν σε δύο (2) μέρες. Σημειώνεται πως οι ομάδες στη διαδικασία των μπαράζ ΔΕΝ καταβάλουν συμμετοχή εκτός από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό, που θα έχει ίδια διάρκεια με ότι ισχύει στα υπόλοιπα παιχνίδια του Τουρνουά (10€).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected