Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λαμία – ΑΟ Χαλκίς 3-0 (vid)

xa1Μπροστά σε 2.000 περίπου φίλους της που δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα στο ΔΑΚΛ, ο ΠΑΣ Λαμία 1964, σε μια αναμέτρηση με συναρπαστική εξέλιξη, νίκησε τη Χαλκίδα με 3-0 και πλέον θέλει μαθηματικά δύο βαθμούς στα υπόλοιπα παιχνίδια για να αναδειχτεί και τυπικά πρωταθλήτρια.

xa2xa3xa4xa5Η Λαμιώτικη ομάδα που πέτυχε την 20η νίκη της στο πρωτάθλημα (στα 26 ματς που έχει δώσει), διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της που είχε για μία ακόμη φορά έντονη παρουσία στο γήπεδο, βλέποντας παράλληλα το όνειρο της ανόδου όλο και να πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα. Γι αυτό και με τη λήξη του ματς, όλοι πανηγύρισαν έξαλλα τη νέα επιτυχία της ομάδας.

Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά ξεκίνησε με άγχος τον αγώνα, οι παίκτες του είχαν έναν εκνευρισμό στις κινήσεις τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους.
xa6xa7Από την άλλη οι παίκτες της Χαλκίδας (που είχαν τη συμπαράσταση περίπου 50 φίλων τους) μπήκαν δυνατά στον αγώνα να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορέσουν ώστε να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της σωτηρίας. Τελικά με την ήττα που υπέστη η Ευβοϊκή ομάδα υποβιβάζεται οριστικά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Εύβοιας.

Το… φλύαρο α’ ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ δύναμη και με τη Χαλκίδα να είναι ποιο δραστήρια επιθετικά. Μόλις στο 8′ ο Τσαλμάς σούταρε δυνατά με τον Πουρή να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τσαλμάς από αριστερά, ο Καραμπάς πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά αστόχησε.
xa8xa9Δύο λεπτά αργότερα ο Αντωνόπουλος βρήκε τον Κιπτίου, αυτός έπιασε δυαντό σουτ από 25μ στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 27′ μετά από ωραία προσπάθεια του Μοκάκε, η μπάλα ήρθε αριστερά στον Ευσταθίου, σέντραρε για τον Λεμά με τον Ευσταθίου της Χαλκίδας να προλαβαίνει και να διώχνει τον κίνδυνο.

Σειρά του Ζλατκόφσκι στο 29′ που σούταρε από καλή θέση με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 32′ ο ίδιος παίκτης έκλεψε τη μπάλα από τον Κοροβέση, σέντραρε για τον Λεμά, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί.
xa14Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Θωμόπουλος και Ζλατκόφσκι άλλαξαν τη μπάλα από δεξιά, ο Ζλατκόφσκι σέντραρε για τον Ευσταθίου που πλάσαρε εύστοχα σκοράροντας, αλλά ο β’ βοηθός διαιτητή τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ και φυσικά το γκολ δεν μέτρησε.

Καταιγίδα στην επανάληψη

Στο β΄ ημίχρονο η Λαμία μπήκε πολύ δυνατά και αποφασισμένη να φτάσει στη νίκη, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τη Χαλκίδα στην περιοχή της, είχε δοκάρι με τον Ζλατκόφσκι κι όταν άνοιξε το σκορ, τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα για τους Λαμιώτες που δεν άφησαν σε… «χλωρό κλαρί» τους φιλοξενούμενους.
xa16Στο 56′ ο Ζλατκόφσκι από αριστερά άλλαξε τη μπάλα με τον Ευσταθίου, αυτός επιχείρησε φαλτσαριστή σέντρα σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στη συμβολή των δοκών του Ντουμάνη.
Στο 59′ ο Διαμαντίδης εκτελεί φάουλ από αριστερά για τον Μοκάκε, αυτός πιάνει δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Ντουμάνη να αποκρούει εντυπωσιακά με εκτίναξη σε κόρνερ.
Στο 61′ σέντρα του Αντωνίου από δεξιά, γυριστή κεφαλιά από τον Ζλατκόφσκι, πέφτει και μπλοκάρει ο Ντουμάνης πρό του Μοκάκε.
xa19xa20xa21xa22Ένα καλό από πλευράς Χαλκίδας είχαμε στο 69′ με τον Τσαλμά που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Μεγάλη φάση για τη Λαμία στο 71′. Ο Μοκάκε πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, απέφυγε 5 παίκτες, έφτασε προ του τερματοφύλακα, σούταρε, απέκρουσε εκπληκτικά ο Ντουμάνης, η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Ευσταθίου που πλάσαρε σε κενή εστία, για να διώξει πάνω στη γραμμή ο Τσατσαρώνης.

Η πίεση της Λαμίας καρποφόρησε στο 77′ όταν ο Αντωνίου επιχείρησε μπάσιμο από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ναουμίδη. Το πέναλτι έδωσε αμέσως ο διαιτητής και οΔιαμαντίδης από τα 11 βήματα νίκησε τον Ντουμάνη… 1-0.

Η Λαμία συνέχιζε να πιέζει και στο 91΄ διπλασίασε τη διαφορά. Προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός από τους Ευσταθίου – Μοκάκε – Ζλατκόφσκι, ασίστ τιου δεύτερου στον Ζλατκόφσκι, που πλάσαρε εύστοχα στη γωνία… 2-0.

Το… κερασάκι στην τούρτα της νίκης για τη Λαμία έβαλε ο Μοκάκε ο οποίος με… ζογκλερικό τρόπο απέφυγε ότι βρήκε μπροστά του μπήκε στην περιοχή, και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το τελικό 3-0.

Ακολούθησε το τελικό σφύριγμα της λήξης που έδωσε το έναυσμα σε όλους να ξεσπάσουν πανηγυρίζοντας για τη νίκη αλλά και για την άνοδο που απέχει μαθηματικά πλέον δύο βαθμούς.

xa27xa28xa29Άριστη η διαιτησία του Κώστα Καρυοφίλλη (Δημ. Ζησιμόπουλος-Γ. Γιαννίκος) από τον Πειραιά. Στο 92′ απέβαλε με δύο κάρτες τον Τσαλμά, ενώ «κιτρίνισε» τους: Κιπτίου (40′), Θωμόπουλος (45’+) – Ταυταρίδης (33′), Γκαράνης (64′), Κοροβέσης (77′), Τσαλμάς (87′).

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 (Τίμος Καβακάς): Πουρής, Θωμόπουλος, Κοντοχρήστος, Μκρτσιάν, Γόγολος (76′ Μπαλής), Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσκι, Λεμά (55′ Αντωνίου), Μοκάκε, Κιπτίου (46′ Διαμαντίδης).

ΧΑΛΚΙΔΑ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Ντουμάνης, Κοροβέσης (80′ Κωνσταντάγκας), Τσατσαρώνης, Καραμπάς, Ναουμίδης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Τσαλμάς, Σέγκος (57′ Τσουπέης), Γκαράνης.

Δηλώσεις προπονητών

Μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν:

Π. ΤΟΚΠΑΣΙΔΗΣ: Συγχαρητήρια στη Λαμία για τη νίκη της που πλέον θεωρείται πρωταθλήτρια στον όμιλό μας, γιατί διαθέτει την καλύτερη ομάδα. Εμείς στο α΄ ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά και δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Στην επανάληψη όμως η Λαμία έχοντας και την βοήθεια του κόσμου της μας πίεσε πολύ και στο τέλος έφτασε δίκαια στη νίκη. Αποδείξαμε σήμερα ότι διαθέτουμε καλή ομάδα και πέφτουμε άδικα σε σχέση με κάποιες άλλες ομάδες του ομίλου. Γι αυτό θέλω να συγχαρώ τα παιδιά μου για την προσπάθεια και την εμφάνιση.
xa30Τ. ΚΑΒΑΚΑΣ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας που μας συμπαραστάθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Σήμερα κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το στόχο μας. Είχαμε να διαχειριστούμε όλη την εβδομάδα τη διπλή εκτός έδρας επιτυχία που πετύχαμε στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα και να κρατήσουμε τους παίκτες σε εγρήγορση. Μας έτυχε και το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Σπυριδάκη στην τελευταία προπόνηση, ενώ για τη συμμετοχή του Αντωνόπουλου αποφασίσαμε λίγο πριν το ματς. Ξέραμε ότι το παιχνίδι με τη Χαλκίδα θα ήταν δύσκολο, γιατί είναι καλή στα στημένα κι εμείς υστερούμε σε ύψος. Στο α’ ημίχρονο ίσως κάνανε την χειρότερη εμφάνιση από τότε που ήρθα στην ομάδα. Δοκιμάσαμε διάφορες λύσεις αλλά δεν μπορέσαμε να φανούμε επιθετικά. Στην επανάληψη οι παίκτες μπήκαν αποφασιστικά βοήθησαν και οι αλλαγές τα μέγιστα, η ομάδα κυριολεκτικά έπαιξε στο μισό γήπεδο τη Χαλκίδα κι έφτασε πανάξια στη νίκη, έστω κι αν αγχώσαμε τον κόσμο μας, μέχρι να μπει το πρώτο γκολ.

Απομένουν άλλοι δύο αγώνες, την Τετάρτη στη Νάουσα που καίγεται για βαθμούς και την μεθεπόμενη Τετάρτη στο ΔΑΚΛ με την Τερψιθέα, για να γιορτάσουμε την άνοδο της Λαμίας στη Β’ Εθνική.

Εκδρομή στη Νάουσα

Οι φίλοι της Λαμίας διοργανώνουν δωρεάν εκδρομή την Τετάρτη στη Νάουσα, για το προτελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημοτικό Θέατρο στις 10 το πρωϊ.

LAMIASTARGR
*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected