Κατηγορίες
Τουρνουά - Φιλανθρωπικοί Αγώνες

3o EM-DA Futsal Cup – Η μεγάλη ώρα είναι…τώρα! (vid)

logo smallΌλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν, στην προκειμένη περίπτωση όμως όλα τώρα αρχίζουν! Κι αυτό γιατί, με την ολοκλήρωση του 3ου EM-DA Futsal Cup, ένας θεσμός που συνεχίζει τη δράση του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνεται η σκυτάλη στην στήριξη και βοήθεια όλων μας προς τον συνάνθρωπο, ο καθένας από τον τομέα του στη μεγάλη και φέτος διοργάνωση. Η αποψινή βραδιά περιλαμβάνει την διεξαγωγή του Μικρού και Μεγάλου Τελικού, την απονομή των τροπαίων στους νικητές αλλά και την ανακοίνωση των διοργανωτών σχετικά με τα έσοδα της διοργάνωσης. Παράλληλα, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για τους παραλήπτες της φετινής βοήθειας, ενώ θα διαβαστεί μία επιστολή – έκπληξη που στην ανάγνωση της συγκινηθήκαμε πολύ…

Οι προηγούμενες διοργανώσεις, οδηγός και για τη φετινή!

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του ρεπορτάζ, το φετινό Τουρνουά είναι το τρίτο κατά σειρά που διεξάγεται φέτος, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση φορέων αλλά (κυρίως) οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας που αφορούν ανήλικα παιδιά. Το 2012, ως μία ιδέα τότε της επιχείρησης “Christina’s Bakery” και με τη συνεργασία αρκετών εθελοντών, συγκεντρώθηκαν 39 συμμετοχές αλλά και 150 περίπου χορηγοί που βοήθησαν σημαντικά στη συγκέντρωση εσόδων για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Βέροιας. Το ποσό που συγκεντρώθηκε πλησίασε τα 3500 ευρώ και παρά τις τεράστιες δυσκολίες (όπως κάθε πρώτη διοργάνωση άλλωστε), πέτυχε απόλυτα τον στόχο της. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πλάνα του www.sportorama.gr (χορηγού επικοινωνίας εκείνη τη χρονιά) από τον τελικό, στον οποίο επικράτησε το Cafe “Coin” επί του “Cafe” Envy” :

Το 2013 η διοργάνωση “γιγάντωσε” περισσότερο, με τις ομάδες να αυξάνονται εντυπωσιακά και μάλιστα από κάθε γωνιά της Ημαθίας! Οι 55 επιχειρήσεις έδωσαν το στίγμα της επόμενης μέρας και έβαλαν γερές βάσεις ώστε να αποτελέσει το Τουρνουά θεσμός για τα χρόνια που ερχόταν. Οι χορηγοί ωστόσο μειώθηκαν αισθητά, κυρίως λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η κάλυψη όμως από το Imathia Sports News ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ΟΛΟΙ οι αγώνες της διοργάνωσης καλύφθηκαν LIVE από το αγαπημένο σας site. Αύξηση παρατηρήθηκε και στα έξοδα καθώς απαιτήθηκε πληρέστερη οργάνωση όσον αφορά τη διεξαγωγή των αγώνων (διαιτητές, ιατροί, προωθητικό υλικό, ιματισμός κτλ) που μείωσε αισθητά τα έσοδα αναλογικά με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο συγκεντρώθηκαν 3.500 ευρώ τα οποία δόθηκαν σε τρεις οικογένειες από την Ημαθία από τις τρεις πόλεις του νομού. Δυστυχώς, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά, η μικρή Ελένη “έγινε άγγελος δίπλα στον Θεούλη”, όπως έγραψαν και οι συμμαθητές της στο ποίημα που υπάρχει στο μνήμα της…

Δείτε εδώ το βίντεο από τον περσινό τελικό, στον οποίο επικράτησε το καφενείο “Το Στέκι” στα πέναλτι με αντίπαλο το Cafe “Dolce Via” :

Και στο 2014…

Σε μία ομολογουμένως δύσκολη χρονιά, με περισσότερες οικονομικές δυσκολίες γενικότερα αλλά και ταυτόχρονη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών αλλά και των Ευροεκλογών, το 3ο EM-DA Futsal Cup διοργανώθηκε και πάλι από το Imathia Sports News, με αρωγό την εταιρία εμπορίου Ζωοτροφών και Λιπασμάτων “EM-DA Ltd”, ιδιοκτησίας του Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Μία ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία των διοργανωτών, που κάλυψε σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης και κατέστησε εφικτή την διεξαγωγή της. Μεγάλη επίσης επιτυχία και η χρησιμοποίηση του ΔΑΚ “Βικέλας” του Μακροχωρίου, με τον Δήμο Βέροιας να παραχωρεί τις εγκαταστάσεις κάτι το οποίο αποτέλεσε εκ των πραγμάτων εξαιρετική βοήθεια για τους διοργανωτές. Ωστόσο, αρνητικός συντελεστής (που φαίνεται πως τείνει προς…εξαφάνιση) η εύρεση μικρότερων χορηγών για τη στήριξη στον σκοπό, τόσο λόγω της συγκυρίας όσο και της παράλληλης διεξαγωγής τουρνουά διαφόρων αθλημάτων, που “δίχασε” την επιχειρηματική αγορά και αποτέλεσε τροχοπέδη για την διεύρυνση των εσόδων από χορηγίες.

Οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν απόψε τα έσοδα από τη φετινή εκδήλωση ενώ παράλληλα θα δοθεί στη δημοσιότητα ο φετινός στόχος που δεν είναι άλλος από τη στήριξη και βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Οι διεκδικητές των φετινών μεταλλίων και του τροπαίου

Σε δεύτερη μοίρα (όπως άλλωστε πρέπει να είναι…) έρχεται το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει τον Μεγάλο Τελικό (21.45μμ, ΔΑΚ Βικέλας Μακροχωρίου) αλλά και τον Μικρό (20.00μμ). Διεκδικητές του φετινού 3ου Τροπαίου είναι το Cafe Bistro “Agora” και το Εστιατόριο “Καλά Καθούμενα“, αμφότερες από τη Βέροια. Οι δύο ομάδες κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια τους στο φετινό τουρνουά και απέδειξαν (η καθεμία με ξεχωριστό ωστόσο τρόπο) πως δίκαια βρίσκονται στον τελικό.

Οι “κυανόλευκοι” και τυπικά γηπεδούχοι στον σημερινό τελικό, έφτασαν στην…πηγή έχοντας μόνο νίκες από την αρχή της διοργάνωσης και φανέρωσαν σε μεγάλο βαθμό πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση. Με παίκτες στο ρόστερ που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο αλλά και συμπαίκτες κατά καιρούς σε πολλούς συλλόγους, αναμένεται να εμφανίσουν και σήμερα το καλό τους πρόσωπο με στόχο να σηκώσουν την κούπα τόσο στο Κλειστό του ΔΑΚ “Βικέλας” όσο και μετά στο Cafe Bistro “Agora”, σε μία ξεχωριστή γιορτή που ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Το ρόστερ της “κυανόλευκης” ομάδας και σε ποιες ομάδες αγωνίστηκαν την περίοδο που ολοκληρώθηκε :

1. Δημήτρης Λύχνας

2. Γιώργος Δαμιανίδης

3. Μιχάλης Γιάννου (Φίλιππος Μέσης)

4. Αντώνης Τζίμος (Άτλας Ζερβοχωρίου)

5. Γιώργος Σαμψωνίδης (ΑΣ Ειρηνούπολης)

6. Γιάννης Μαυρίδης 

7. Γιώργος Τζεϊρανίδης (Μακροχώρι)

8. Θόδωρος Καρυπίδης (ΑΣ Ειρηνούπολης)

9. Άρης Αδαλόγλου

10. Γιάννης Βαλδήρ (Αχιλλέας Νεοκάστρου)

11. Σωκράτης Λαμπριανίδης (Λευκάδια)

12. Κώστας Ινεμπολίδης (ΑΣ Ειρηνούπολης)

13. Στάθης Σεϊτανίδης (ΑΣ Ειρηνούπολης)

14. Στέφανος Κορυτσαίος (ΑΣ Ειρηνούπολης)

15. Χρήστος Γκαντζίδης (Φίλιππος Μέσης)

16. Βαγγέλης Παππάς (Φίλιππος Μέσης)

17. Θωμάς Σβαρνογιαννόπουλος 

18. Γιάννης Ιωαννίδης 

19. Χρήστος Καραγιώργος

20. Κώστας Μπατάκης

21. Γιάννης Πιέτρα (Μακροχώρι)

22. Τίμος Καβακάς (Προπονητής Λαμίας)

Από την άλλη πλευρά, τα “Καλά Καθούμενα” δικαιολόγησαν σε απόλυτο βαθμό την…ονομασία τους καθώς…στα καλά καθούμενα στην κυριολεξία κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό! Παρά τις αντιξοότητες στην πρώτη φάση των ομίλων και την παρουσία 6-7 παικτών στους αγώνες, κατάφεραν σταδιακά να εμφανίσουν εξαιρετικό πρόσωπο (κυρίως αμυντικά) και να κάνουν ένα μικρό…θαύμα φτάνοντας στον Μεγάλο Τελικό της αποψινής βραδιάς. Η κατάκτηση του Τροπαίου θα εορταστεί ανάλογα και στην προκειμένη περίπτωση, με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης (Μαρία Παρασκευά – Κώστα Θεοδωρίδη) να…τάζουν πολλά κοψίδια!

Το ρόστερ της “κιτρινόμαυρης” ομάδας και σε ποιες ομάδες αγωνίστηκαν την περίοδο που ολοκληρώθηκε :

1. Κώστας Θεοδωρίδης

2. Μερκούρης Καραλιόπουλος (Προπονητής – παίκτης Αχιλλέας Νάουσας)

3. Γιώργος Μυλωνάς (Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου)

4. Γρηγόρης Πατρίκας (Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου)

5. Έρβις Μπούφι  (Φίλιππος Μελίκης)

6. Γιώργος Καρύπογλου (Εθνικός Ράχης)

7. Γρηγόρης Αργυρίου (ΦΑΣ Νάουσα)

8. Κώστας Κατόγλου (Νέα Γενεά Νικομήδειας)

9. Αλέξης Χάμπαλης (Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας)

10. Γιώργος Μουρατίδης

11. Δημήτρης Κουτσιάδης (Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου)

12. Κώστας Τουμαράς (Αχιλλέας Νάουσας)

13. Χρήστος Αντωνίου (Νηρέας Βέροιας)

14. Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Φίλιππος Μελίκης)

15. Άρης Πετικόπουλος (Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου)

16. Σπύρος Σταματέλος (Μακροχώρι)

17. Μένιος Σγούρος (Απόλλων Λυκογιάννης)

18. Χρήστος Ζαρογιάννης (Λευκάδια)

19. Νίκος Δημοσθένους (ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας)

20. Παναγιώτης Καϊογλίδης (Νέα Γενεά Νικομήδειας)

Ευχόμαστε στις ομάδες καλή επιτυχία και σε όσους βρεθούν απόψε στο ΔΑΚ “Βικέλας” να ευχαριστηθούν δύο όμορφα παιχνίδια, αντάξια της ποιότητας των ομάδων αλλά (πάνω απ’ όλα) τον σκοπό της διοργάνωσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected