Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2014 – Πρεμιέρα σήμερα με Βραζιλία-Κροατία! (vds)

60d4907e73cc89f0d907461130471bee_LΠέρασαν 64 ολόκληρα χρόνια από το τελευταίο μουντιαλικό ματς επί βραζιλιάνικου εδάφους, το πιο οδυνηρό στην ιστορία της μετέπειτα πεντάκις πρωταθλήτριας κόσμου «σελεσάο», την ήττα 1-2 από την Ουρουγουάη στον άτυπο τελικό του 1950 και η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι καλείται να ξεκινήσει με νίκη την προσπάθεια της για το 6ο τρόπαιο στην Ιστορία της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Οι προσδοκίες και ο ενθουσιασμός μεγάλος αλλά μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι κατά της διοργάνωσης ελέω των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την χώρα. Επίσης, εκφράζονται φόβοι για την ετοιμότητα των διοργανωτών.

Η οικοδέσποινα ομάδα με τον «Φελιπάο» αρχιτέντονα του τελευταίου της Μουντιαλικού θριάμβου πριν από 12 χρόνια στα γήπεδα της Κορέας και Ιαπωνίας με αστέρι τον Νεϊμάρ και βάση τον θρίαμβο επίσης πάτριου εδάφους πέρυσι στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών δείχνει έτοιμη για την μεγάλη αποστολή καθώς στα δέκα τελευταία ματς μετράει εννιά νίκες και μία ήττα. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και αναμένεται ο Σκολάρι να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Από την πλευρά τους οι Βαλκάνιοι σύμφωνα με τον τεχνικό τους Νίκο Κόβατς είναι έτοιμοι να χαλάσουν τη βραζιλιάνικη γιορτή. Μεγάλο πλήγμα για τους Ευρωπαίους το ότι δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μάντζουκιτς ο οποίος είχε αποβληθεί στα μπαράζ με την Ισλανδία. Αντικαταστάτης του επιθετικού της Μπάγερν αναμένεται να είναι ένας εκ των Γέλαβιτς ή Εντουάρντο. Παράλληλα οι Πράνιτς και Σίλντενφελντ τοπυ Παναθηναϊκού αν και προορίζονταν για βασικοί προβλήματα τραυματισμών κατά πάσα πιθανότητα θα τους αφήσουν στον πάγκο.

Θα είναι η τρίτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων με την Βραζιλία να μετράει μία νίκη (1-0 με γκολ του Κακά στο Μουντιάλ του 2006).

Ένα χρόνο πριν χωρίς νικητή (1-1 έληξε το φιλικό τους στο οποίο σκόρερ ήταν οι Κράνιτσαρ και Ρικαρντίνιο).

Πιθανές ενδεκάδες:

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνιελ Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο, Χουλκ, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Φρεντ.

Κροατία: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλικο, Ράκιτιτς(ή Πράνιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected