Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Super League – Οι αποχωρήσεις από τον ΠΑΣ, το “όνειρο” Ζινιάκ και οι “μουντιαλικοί” στόχοι του ΠΑΟΚ!

392ebf193f81aa71bef2dc3b656b8db2_LΝίκη Βόλου – Θα επιδιώξει…δάνειο Μαρινάκη, θέλει και Τσιλιανίδη!

Θέλοντας να… θωρακίσει όσο το δυνατό περισσότερο την ομάδα ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Super League τη νέα σεζόν, η διοίκηση της Νίκης Βόλου έχει στρέψει το βλέμμα της μεταξύ άλλων και στην Αθήνα. Έτσι, εκτός από τις περιπτώσεις των Χουχούμη και Ντούμπερετ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αντίστοιχα, που είναι στα υπόψιν των Θεσσαλών, στην σχετική λίστα φαίνεται πως έχει προστεθεί και το όνομα του Νίκου Μαρινάκη.

Ο 21 ετών αμυντικός του «τριφυλλιού» φαίνεται πως δεν λογίζεται στις πρώτες επιλογές του Γιάννη Αναστασίου για την αρχική ενδεκάδα της νέας σεζόν και οι ιθύνοντες των «πράσινων» βλέπουν με… καλό μάτι το ενδεχόμενο δανεισμού. Έτσι, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται επαφή των δυο πλευρών ώστε να φανεί κατά πόσο είναι εφικτό να προχωρήσει το θέμα, με τη Νίκη πάντως να έχει εκφράσει ανοικτά την επιθυμία της να φέρει στον Βόλο τον νεαρό μπακ.

Την ίδια ώρα, περιπτώσεις νεαρών Ελλήνων παικτών εξετάζουν στη Νίκη Βόλου και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης που προτάθηκε, δεν τους αφήνει αδιάφορους.

Ο 20χρονος επιθετικός αγωνιζόταν φέτος στον Ηρακλή, μετρώντας 35 συμμετοχές και έξι γκολ στη Football League. Προέρχεται από την οικογένεια του Γηραιού, ενώ μια χρονιά αγωνίστηκε δανεικός στον Αιγινιακό στη Γ’ Εθνική. Ο Τσιλιανίδης έμεινε ελεύθερος από τους «κυανόλευκους» και αναζητά το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Στη Νίκη τον θεωρούν πολύ καλό παίκτη με προοπτική εξέλιξης και δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτησή του.

Πανθρακικός – “Σαφάρι” για στόπερ, ανακοινώνεται ο Τσουμάνης

Με την πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν να πλησιάζει, σταδιακά κλείνουν τα ανοικτά μεταγραφικά… μέτωπα του Πανθρακικού κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την στελέχωση της αμυντικής γραμμής. Οι ιθύνοντες των Θρακιωτών έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα μετόπισθεν έχοντας ήδη συμφωνήσει με τον Νίκο Τσουμάνη, ενώ φαίνεται πως ακόμη ένας παίκτης για την άμυνα θα προστεθεί από το εξωτερικό.

Αναφορικά με τον πρώτο, μπορεί ο 24χρονος πρώην μπακ του Άρη να έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα της Κομοτηνής αλλά απομένει η επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία, που όπως αναφέρεται αναμένεται εντός των προσεχών ημερών. Όσο για τον παίκτη από το εξωτερικό, οι πληροφορίες θέλουν τον «εκλεκτό» να προέρχεται από την ισπανική ή την ιταλική αγορά και η περίπτωσή του θα τρέξει εντός της εβδομάδας ώστε να τελειώσει όσο το δυνατό πιο σύντομα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Τέλος οι Λίλα και Βίλα

Λίγη ώρα μετά την ενημέρωση του Άντι Λίλα μέσω facebook για την αποχώρησή του, όπως και του Εμιλιάνο Βίλα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η γιαννιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με τους δύο διεθνείς Αλβανούς άσους, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Γιώργο Χριστοβασίλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την μη ανανέωση  της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Αndi Lila και Emilian Vila.

Οι ποδοσφαιριστές συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο κο Χριστοβασίλη  χωρίς τελικά να επέλθη συμφωνία ώστε  να προχωρήσουν, στην ανανέωση  της συνεργασίας τους (που λήγει στις 30-6-2014) με την ομάδα , για την νέα περίοδο,  εφόσον έχουν οικονομικές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, που είναι εξαιρετικά συμφέρουσες γι αυτούς και ο ομάδα μας δεν είναι δυνατόν να ανταγωνισθεί.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, τους ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους στην ομάδα και την άψογη επαγγελματική συμπεριφορά τους  και  εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική τους καριέρα.

*Διευκρινίζεται ότι με τους δυο ποδοσφαιριστές υπήρχε μια καταρχήν προφορική συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί με την  υπογραφή συμβολαίων.

Παναιτωλικός – Στην προετοιμασία Καλογέρης, Μπελόν

Το παρών για την έναρξη της προετοιμασίας του Παναιτωλικού έδωσαν οι Αλέξανδρος Καλογέρης και Νταμιάν Μπελόν που είχαν δοθεί δανεικοί.

Οι δύο παίκτες βρίσκονται στο Αγρίνιο και υποβάλλονται στις ιατρικές εξετάσεις, ενώ το μέλλον τους θα κριθεί τις προσεχείς ημέρες. Ο Έλληνας χαφ έκανε καλές εμφανίσει στη Νέα Σαλαμίνα, στην οποία αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο. Οσον αφορά τον Μπελόν, εκείνος έπαιξε καλά στον Αιγινιακό. Μέχρι τώρα φαίνεται πως ο Καλογέρης θα μείνει στην ομάδα, ενώ ο Ισπανοελβετός θα πρέπει να πείσει τον Μάκη Χάβο στην προετοιμασία ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ του Παναιτωλικού.

Κέρκυρα – Στόχος ο Αγιάλα!

Παίκτες από την λάτιν αγορά αναζητά η Κέρκυρα για την ενίσχυσή της και στα υπόψη βρίσκεται ο Χοσέ Αντόνιο Αγιάλα (φωτ).

Πρόκειται για έναν 22χρονο εξτρέμ από την Παραγουάη, που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στην Μπλούμινγκ της Βολιβίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay», οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται να βρεθεί τις προσεχείς ημέρες στην Κέρκυρα για τις τελικές συζητήσεις και τις υπογραφές.

Παράλληλα, στο νησί των Φαιάκων αναμένεται και ο Αμπουμπακάρι που έχει συμφωνήσει σε όλα, ενώ συνεχίζονται οι επαφές για την ανανέωση της συνεργασίας με τους Μπαλντοβαλίεφ, Παρασκευαϊδη και Σουάνη.

Ολυμπιακός – Κύριος στόχος ο Ζινιάκ!

743a4fdc0d45e0b54509e3a50b43eeed_L

Προτεραιότητα για τη θέση του επιθετικού στον Ολυμπιακό φέρεται πως παίρνει ο Αντρέ Πιερ Ζινιάν, με ην Μαρσέιγ να του βάζει και επίσημη πωλητήριο.

Ο 28χρονος φορ αρέσει στους «ερυθρόλευκους» και ήδη οι Κριστιάν Καρεμπέ και Πιερ Ισά έχουν κληθεί να ενεργοποιήσουν τις καλές τους σχέσεις με τον σύλλογο της Μασσαλίας. Βέβαια, οι Γάλλοι έχουν ήδη απορρίψει τις προτάσεις των Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ, με τον Ολυμπιακό να έχει τη δική του ευκαιρία να διεκδικήσει τον επιθετικό.

Η υπόθεση απόκτησης του Ζινιάκ μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς εκτός από τις απαιτήσεις της Μαρσέιγ, υψηλό είναι και το κασέ του. Συγκεκριμένα, οι απολαβές του ετησίως φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ οι Πειραιώτες το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι ένα συμβόλαιο ανάλογο με αυτό του Σαβιόλα, κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το δυνατό χαρτί των πρωταθλητών Ελλάδας πάντως παραμένει η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, κάτι που ο Ζινιάκ θέλει να έχει η επόμενη ομάδα του.

Λεβαδειακός – Μετά τον Γκαρσία αμυντικός!

Στην ενίσχυση των μετόπισθεν έχει στραφεί η προσοχή των ιθυνόντων των Βοιωτών με τον Παντελίδη να φέρεται να έχει βρει τον «εκλεκτό»

Μετά και την απόκτηση του Αργεντινού μέσου, Ρούμπεν Γκόμεζ, φαίνεται πως πλέον το βλέμμα του Λεβαδειακού στο μεταγραφικό παζάρι στρέφεται στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα ενισχύσει την αμυντική γραμμή όντας ικανός να πάρει άμεσα φανέλα βασικού ενόψει της νέας σεζόν. Όπως αναφέρεται λοιπόν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Σάββα Παντελίδη εξετάζουν τις διαθέσιμες λύσεις κυρίως από την αγορά του εξωτερικού προκειμένου η επόμενη κίνησή τους να… θωρακίσει την άμυνα.

Μάλιστα, οι Βοιωτοί φέρεται να μελετούν με προσοχή την αγορά της Γαλλίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα με τους «στόχους» έχει ξεκαθαρίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να γίνει και η απαραίτητη κίνηση. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καιρός περνάει και όσο η προετοιμασία πλησιάζει τα περιθώρια στενεύουν, με τον Παντελίδη να θέλει να καλύψει όσο το δυνατό συντομότερα τα κενά στο ρόστερ.

Βέροια – Στη Λιθουανία ο Κομόλοφ

Η εξάμηνη παρουσία του στη Βέροια δεν έπεισε τους ιθύνοντες της «βασίλισσας του Βορρά» προκειμένου να καταβάλουν προσπάθειες για την επέκταση του δανεισμού του από την Ζαλγκίρις Βίλνιους. Ο λόγος για τον Πάβελ Κομόλοφ που αγωνίστηκε στην ομάδα της Ημαθίας στο δεύτερο μισό της σεζόν που πέρασε συμπληρώνοντας μόλις 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League.

Έτσι, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα alfa.lt, επιστρέφει στην ομάδα της Λιθουανίας όπου ανήκει από το 2010 και είχε παραχωρηθεί επίσης με τη μορφή δανεισμού το 2011 στην πολωνική Μπλετσάτοφ, όπου κατάφερε να συμπληρώσει 10 συμμετοχές. Η αποχώρηση του Κομόλοφ πάντως θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη ήδη από τη στιγμή που ανέλαβαν τα ηνία της Βέροιας οι Γκρανέρο και Ερνάντεθ καθώς αμφότεροι στηρίζονται κυρίως στην ισπανική αγορά για την ενίσχυση της ομάδας και ήδη έχει γίνει «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ και στελέχωσή του με Ίβηρες άσους.

ΠΑΟΚ – Οι Γάλλοι γράφουν για Χαλίς!

dfb814f8a2097589eb10e4ad470ddd09_L

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας φέρεται να έχει στρέψει το βλέμμα του ο ΠΑΟΚ σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις που προτίθεται να κάνει. Όπως αναφέρεται λοιπόν οι Θεσσαλονικείς έχουν εντάξει στη σχετική τους λίστα το όνομα του Ραφίκ Χαλίς.

Ο διεθνής Αλγερινός αμυντικός αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του στην πορεία μέχρι τους «16» του Μουντιάλ, καθώς αγωνίστηκε και στα 3 ματς του ομίλου όντας βασικός. Ωστόσο, το συμβόλαιο του 27χρνου κεντρικού αμυντικού με την Ακαντέμικα λήγει στα τέλη Ιουνίου και οι Πορτογάλοι δεν φέρονται διατεθειμένοι να το ανανεώσουν.

Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό «France Football» ο διεθνής Αφρικανός στόπερ βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» του «Δικεφάλου», με τους ιθύνοντες του οποίου να τον θεωρούν πολύ καλή επιλογή για τα μετόπισθεν. Ωστόσο, η πορεία της Αλγερίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 ενδεχομένως να κάνει δύσκολη την αποστολή του ΠΑΟΚ για την απόκτησή του, εφόσον βέβαια τα… γαλλικά σενάρια έχουν βάση.

ΑΕΛ Καλλονής – Ανανέωσε ο Αγρίτης

Μπορεί λόγω της ρήξης χιαστών που υπέστη στην αρχή της σεζόν να πρόλαβε να κάνει μόλις 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την Καλλονή, αλλά οι ιθύνοντες της ομάδας έδειξαν ότι στηρίζονται πάνω του για τη νέα σεζόν.

Έτσι, σε αντίθεση με τους Μάππα και Γάλα που πέρασαν την πόρτα της εξόδου, ο Ανέστης Αγρίτης ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Λέσβου, κάτι που αποδεικνύει πως ο Γιάννης Ματζουράκης αν και στερήθηκε τις υπηρεσίες του την περίοδο 2013-14 θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη λύση για την γραμμή «κρούσης» την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ για την επέκταση του συμβολαίου του 33χρονου σέντερ φορ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Λέσβιο ποδοσφαιριστή Ανέστη Αγρίτη».

*με στοιχεία από onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected