Κατηγορίες
Football League

Επισκοπή Ρεθύμνου – Η συνέντευξη του Μπάμπη Πετράκου στο Imathia Sports News!

10455360_716574461732138_1802890607312053838_n

Με την υπόσχεση πως όταν βρεθούμε στην Κρήτη θα μας κεράσει τσικουδιά, ο Μπάμπης Πετράκος ολοκλήρωσε πριν λίγο την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Επισκοπής Ρεθύμνου, στην οποία μεταγράφηκε πριν λίγες μέρες από τη Ζάκυνθο. Ο 23χρονος μέσος με καταγωγή από Ημαθία και Λακωνία (θανατηφόρος συνδυασμός…) μίλησε στο Imathia Sports News και στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο, αναλύοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα του μετά και την απόφαση του να μετακομίσει στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας.

Εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στη νέα πρόκληση που ανοίγεται στην καριέρα του, ενώ δεν παραλείπει να κρατά χαμηλούς τόνους για το πρόσωπο του παρά το γεγονός πως αποτελεί την πρώτη χρονικά μεταγραφή της ομάδας από την Κρήτη. Αναλυτικά :

Μία ακόμη χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο τελείωσε για τον Μπάμπη Πετράκο, με την παρουσία σου φέτος στην ομάδα της Ζακύνθου. Τι κρατάς από τη περίοδο που ολοκληρώθηκε στη Football League και αν θεωρείς πως (προσωπικά) κλείνει με θετικό πρόσημο.

“Ήταν μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για μένα… Ενώ ξεκίνησα πολύ δυνατά, ένας τραυματισμός όχι τόσο σοβαρός, με άφησε αρκετά πίσω. Κρατάω όμως πάντα τα θετικά και το ίδιο θα κάνω και τώρα. Είχαμε έναν εξαιρετικό προπονητή, με πολλά χρόνια καριέρας ως ποδοσφαιριστής στην Ιταλία και αυτό μου έδωσε πολλές εμπειρίες για την συνέχεια”.

Αποτελείς μία από τις πιο γρήγορες χρονικά μεταγραφές της φετινής καλοκαιρινής περιόδου στην Ελλάδα και μάλιστα σε μία ομάδα που κατά γενική ομολογία είναι μία από τις πιο οργανωμένες σε όλα τα επίπεδα. Θεωρείς καταρχήν θετικό πως συμφώνησες τόσο νωρίς και αν όντως, από την πρόσφατη παρουσία σου στην Κρήτη, μπορείς να επιβεβαιώσεις την εικόνα που βγάζει προς τα έξω η νέα σου ομάδα.

Ομολογουμένως είναι σπάνιο να κλείνει κάποιος παίκτης τόσο νωρίς σε ομάδα. Μιλώντας για τον εαυτό μου, σίγουρα είναι θετικό. Πλέον μπορώ απερίσπαστος να δώσω από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας τον καλύτερο μου εαυτό. Βέβαια ο καθένας κάνει τις επιλογές του, οι οποίες συνήθως εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Όσον αφορά την ομάδα, όλα είναι ακριβώς έτσι όπως φαίνονται και γράφονται.  Μια “καθαρή” οικονομικά ομάδα, εξαιρετικά οργανωμένη και με πολλούς ανθρώπους να δουλεύουν για αυτή. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι και εγώ μέλος της”.

Ποιο ήταν το βασικό κριτήριο εκ του οποίου επέλεξες την Επισκοπή; Έχοντας πλέον μία σημαντική εμπειρία από τη Football League, θεωρείς πως είναι πιο εύκολο να αγωνιστεί κάποιος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Η επιλογή μου έχει να κάνει ακριβώς για τον ίδιο λόγο που ανέφερα και προηγουμένως. Γνώριζα πως είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με έναν νεαρό σε ηλικία προπονητή, φιλόδοξο και με στόχους που συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία μου. Γενικότερα ωστόσο, στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά και τίποτα δύσκολο. Νομίζω ότι είναι η κατηγορία που παίρνεις μια ιδέα από το τι θα συναντήσεις στην Super League. Είναι γεγονός πλέον πως δεν εμφανίζει μεγάλες διαφορές”.

Ο Μπάμπης Πετράκος έκλεισε τα 23 πρόσφατα, μία ηλικία ελκυστική για πολλούς συλλόγους, αλλά και γενικότερα η ιδανική για το κάτι παραπάνω σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύεις ότι μπορείς το μεγάλο βήμα ή θεωρείς ότι είναι ακόμη νωρίς;

“Πιστεύω πως πρέπει να πάρω λίγες εμπειρίες ακόμα για να κάνω το μεγάλο βήμα. Το σίγουρο είναι ότι δεν βιάζομαι, είμαι σε μια καλή ηλικία στην οποία όμως πρέπει να κάνεις προσεκτικές κινήσεις. Βήμα-βήμα, με δουλειά και επιμονή, όλα μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο…”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected